• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej!!!! no to jeszzce chwila na bb i spadam :)

agnieszka : kurde idz moze faktycznie do ginka, przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz do kolejnych staranek
mama : komentarz widzialam, ale cos ci powiem : ja slysze to na lewo i prawo, a jak nie slysze to patrza sie na mnie ( tutaj we francji) zgorszone spojrzenia 30-50 latek, bo tutaj pierwsze dziecko to tak miedzy 29 a 32! wiec wygladam na nieletnia co sobie bobasa strzelila na rachunek panstwa
ale jak ja patrze na zdjecia: to ja tego nie widze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze po prostu tak juz to jets wyryte w psychice, ze to moje rodzone niuniu, ze nie potrafie ocenic samego fizycznego wygladu :) pamietam moment z ejak poldus byl taki maly jeszcze niesiedzacy, bobas na reku, to jeszcze ludzie mysleli ze moj, tylko ze gowniara ma dzidzke. a pozniej nawet koleznaki mowily mi " natalia, poldus przekroczyl momemnt w ktorym juz nie wyglada jak twoj syn" ( raczkujacy a pozniej chodzay klops). dla obcych na ulicy w parku w anzyczmlwiszej wersji uchodze za nianie :)
a mnie to bawi, bo ja tego nie widze, patrze na siebie i mysle ze wygladam na tyle ile mam, bo po prostu w mozdzku wiem, ze mam 25 a nie 17 czy 18 :)

marylka no nie wiem czy do stycznia wytrzymam. raczej nie, chc na najblizsze m-ce mam tyle do roboty, ze zleci szybko, o to sie ( niestety) nie martwie... a w ogole to zacznew grudniu a a nty odstawiam juz we wrzesniu. nauczona poprzednim doswiadczeniem, ze wyszlo nam dluzej niz planowalam. a biorac pod uwage ze rodzic chce KONIECZNIE pod koniec roku : miedzy wrzesniem a grudniem, to doslownie mam 3-4 m-ce na to zeby strzelic gola. z poldusiem tez sie tak haknelismy : bo zaszlam juz w kiwetniu ( anie meidyz styczniem a marem) i mial byc na poczatek stycznia 2009 ! na szczescie urodzil sie wczesniej, koncowka grudnia :) dlatego tera zna wszelki wyadek anty odstawiam wczesniej a nie tylko 3 m-ce przed i probuje juz w grudniu, trudno anjwyzej bedzie sierpniowy gdyby sie trafilo do razu.^ale nie moze byc stycznia czy lutego 2012!!!! po rpostu nie! z wielu wzgledow. jak nie zdazymy to przeczekam na kwiecien-maj. ale wole jesienno-zimowe pory. no i chcemy 3 lata roznicy a jak skoczy na styczen to o pare dni czy tygodni oficjalnie i szkolnie ebda 4 a to duzo... juz 3 to duzo...
npo to sie rozpisalam :)

reklama
maryla86 - skąd ja to znam, nie wspomnę już, że @powinnam dostac, pojutrze, a od dwóch dni mam już bóle, oczywiście u mnie standard, zawsze tydzien przed juz odczuwam nadejscie tej "cholery" hehe
Ale nawet nie mam zamiaru testowac, w tym miesiącu mielismy tylko jedno przytulańsko, więc nie mam najmniejszych szans .... wrrrrrr !!!

MARYLKA- Ty szaloooooooooooooooona kobieto!!!bedziesz w ciazy-Kamil o to zadba:)))
JEŻYNKA- witam dawno Cie u nas nie bylo!!smacznego:) ja juz po kawce,dom ogarniety,Domi biega po ogrodzie choc zimno,ale jak chcial.... i masz racje z takim ginek.latwiej isc przez ciąże-tymbardziej,ze u mnie nie byly one ksiazkowe,ale zakonczyly sie pozytywnie wlasnie dzieki dr Maciejowi:))))

ja chce byc w ciąży !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ogarnia mnie szaleństwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maryla, nie jesteś sama w swoich pragnieniach:-) tez chcę być już w ciąży:tak:
mama, nie było mnie trochę, a to częściowo przez moja pracę, miałam nocki cały zeszły tydzień:zawstydzona/y: i teraz wracam do normalności;-) Jak miło pospać w nocy;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JOSEPHINE- ja wiem o co Ci chodzi i jak poszlam rodzic Zuze to pani do mnie-a Ty dziewczynko ile nasz lat???? a ja mialam skonczone 26!!!!!!!!takze wiem jak mozesz sie czuc jak takie 35 patrza na Ciebie tymbardziej jak we Francji tak pozno maja dzieci,ale olać to i do przodu:)))zcze,zeby Twoje plany sie powiodly!!

Dziewczyny tu w Uk jest zupełnie inaczej.Prywatna wizyta kosztuje około 200 funtów z badaniem i usg + porada bo sprawdzałam w internecie.Szukałam polskiego lekarza bo nie znam na tyle języka i terminów lekarskich aby dogadać się z anglikiem no chyba że mąż cudem załatwiłby wolne i poszedł ze mną ale z drugiej strony za 200 funtów to Ja mogę lecieć do Pl iść prywatnie do ginekologa i wrócić i jeszcze mi kasa zostanie.Natomiast na wizytę w szpitalu musiałabym czekać nie wiadomo ile czasu...zanim lekarz rodzinny przyśle mi skierowanie i ustalą wizytę to szkoda gadać...
Pomyślę i pogadam z mężem a może wytrzymam do lipca bo w lipcu wybieramy się do Pl autem...

wieczorek uznaję za bardzo udany :))

Sol widzę że lubisz rządzić tutaj heh :sorry2: :-D
asiuasiu nie martw sie na pewno jest okej! za wczesna ciąża i tyle

cóż ja ide do łóżeczka już:) chyba większość z was juz poszła.

Dobranoc kobietki
do jutra!

aaaa! jutro rano idę do ginekologa w końcu!!!! !! :-):tak:
no mam nadzieje bo tak mnie nastraszyl a 30 dopiero bo sobie na wakacje jedzie :( a to jedyny w cork polski lekarz :( w ogole to jeszcze mam jajnika wielkiego i on tak tlumaczyl dziwnie ze moze torbiel ale zeby sie nie martwic i tak dziwnie jakos zamiast powiedziec dokladnie to mowi jak cos sie bedzie dzialo to dzwonic na emergency ale mysle ze bedzie dobrze a potem znow cos a za chwile odwrotnie aaa juz sama nie wiem moglam nie isc jeszcze poczekac bo w sumie do zaplodnienia doszlo jakies 2 tygodnie temu to moze faktycznie za maly jeszcze ale to mogl mi jakos normalnie to powiedziec a nie nastraszyl mnie

Dziewczyny tu w Uk jest zupełnie inaczej.Prywatna wizyta kosztuje około 200 funtów z badaniem i usg + porada bo sprawdzałam w internecie.Szukałam polskiego lekarza bo nie znam na tyle języka i terminów lekarskich aby dogadać się z anglikiem no chyba że mąż cudem załatwiłby wolne i poszedł ze mną ale z drugiej strony za 200 funtów to Ja mogę lecieć do Pl iść prywatnie do ginekologa i wrócić i jeszcze mi kasa zostanie.Natomiast na wizytę w szpitalu musiałabym czekać nie wiadomo ile czasu...zanim lekarz rodzinny przyśle mi skierowanie i ustalą wizytę to szkoda gadać...
Pomyślę i pogadam z mężem a może wytrzymam do lipca bo w lipcu wybieramy się do Pl autem...
czesc kochane nawet nie mow ja wczoraj za usg zaplacilam 120euro i powiedzial ze to pol ceny bo nie bylo nic qwidac i ze w zwiazku z tym mam przyjsc 30 i tylko mnie nastraszyl :( ja mu mowie to co nic nie ma nie jestem w ciazy on ze jestem ale narazie to cos sie tam tylko pozwijalo kurde mysle sobie 4 tydzien to juz powinno cos byc chyba i sama teraz nie wiem czy czegos mi nie powiedzial czy jak wiec 120 euro za nerwy i zadnej wiedzy haha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
asiuasiu byłam u kilku polskich lekarzy za granicą i niestety w większości płacisz im kasę i to niemałą i raz że Ci dobrych informacji nie udzielą, to jeszcze nieźle nastraszą. Ja się bardzo zraziłam do polskich lekarzy za granicą.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry