reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Hej babeczki!

Wracam właśnie od ginki. :-):-):-) Wszystko jest w porządku, Groszek jest bardzo malutki, ale mam go na zdjęciu!!! :happy::happy::happy: Termin mam wyznaczony na 23 listopada. :-):-):-):happy::happy::happy::rofl2::rofl2::rofl2: Nast. wizyta za 3 tygodnie, wtedy dostanę kartę ciąży i porobię badania.

A to mój test ciążowy z dziś (19 dpo):

IMG_0070.jpg

:-):-):-)

A oto mój Groszek - jeszcze bardzo maleńki i naprawdę ledwo widać, ale jest! :-):-):-)

UL.jpg

Teraz robię sobie herbatkę zieloną i zasiadam do czytania! :-) Mam nadzieję, że wszystko u Was dziś w porządku! :happy:

Ostatnia edycja:
Marcepanek. Sliczna dziewczynka, gratulacje
Marry super, bardzo się ciesze, ze w porządku i groszek na miejscu wylądował. Teraz dbaj o siebie i czekamy na powiększający się brzuszek:-)

Dzięki dziewczyny :-)
marry jeszcze raz gratulację :-)
Aż chce się znów być w ciąży he he ;-)

Przyznam się wam dziewczyny ,że byłam nieco na początku podłamana bo teściowa musiała lecieć ,mąż do pracy ,a ja sama z dwójką dzieci ,ale teraz jestem bardzo szczęśliwa bo Nikola grzeczna i nie mam z nią kłopotów. Teraz tylko dobrej pogody na spacerki brak ;-)

Mary:)))) Strasznie się cieszę:)))Teścior wyraźny:) Mam nadzieję,że u nas tez taki będzie szybko:) No i ta pierwsza ''fotka'' maleństwa!:)))
Marcepanek śliczna dziewczynka

Ja za godzinę muszę być u dzieciaczków na hiszpańskim,właśnie im drukuję malowanki:)

Witam się szybciochem i zaraz zmykam się szykować do lekarzy :-D
POK, no masz rację, owulacja jest wtedy jak pęka pęcherzyk, tylko ja nie wiem czy testy owulacyjne to 100% pewność. Zawsze najlepiej pójść chociaż jeden raz na monitoring żeby lekarz potwierdził, że wsio ok.
Zmykam robić fryz, wołać psiaki i odpalam swojego rumaka ;-)
Będę po południu (mam nadzieję, że uda mi się nadrobić z czytaniem Was ;-))
Buziaki!!!

Balbinka - przeciez to wlasnie napisałam :)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy :)
problemik mam chociaz nie wiem czy nie przesadzam
jestem w trakcie dni płodnych ale po zaprzestaniu brania tabletek po 5 dniach wystapilo krwawienie cyz to nie wpłynie na jajeczkowanie itd?
[/url]

Na owulacje moze wplynac, moze nie wplynac. Po braniu tabletek anty poslugiwanie sie kalkulatorem dni płodnych jest dosc naiwne. Hormony moga sprawic, ze cykl Ci sie poprzestawia. generalnie powinno sie dac organizmowi 3 m-ce na dojscie do siebie ale z drugiej strony krotko bralas, wiec nie wiem.
Druga sprawa - nie odstawia sie nigdy tabletek bez konsultacji z lekarzem. Zbyt krotkie branie jest zle dla organizmu - robisz mu tylko burze hormonalna i jeszcze wzielas jedna tabletke w nowym cyklu.
Na Twoim miejscu zamiast pytac na forum poszlabym do lekarza.

Tak dokładnie tak było z tym przerwaniem brania hormonów.
O USG nie pomyślałam .
Owulacja zaczeła sie 20marca(według kalendarzyka) a tabletke wziełam 16 marca pierwsza i ostatnia

moim zdaniem zbaurzy to jajeczkowanie, Kalkulatory nie biora pod uwage udzialu tabletek anty w cyklu. A jaka dlugosc cyklu wpisalas do kalkulatora? przeciez nie wiesz jak dlugio masz cykl po odstawieniu tabletek.

dziewczyny a ja nie wiem co sie dzieje, ale umieram... chyba lapie jakies chorobsko, w nocy wstawalam do wc bo mi sie wymiotowac chcialo ale sie nie udalo
prawie wogole nie spalam... a jak wstalam (ledwo sie podnioslam z lozka) to jetsem cala obolala... miesnie mnie bola, plecy, kark, glowa
jak biore gleboki wdech to mam klucie pod zebrami
nie wiem jak docipie do 20h30 nim F. wroci ... tak salbo sie czuje ze chyba sie rozrycze normalnie :(

aspirynka i pod koldre! wez poldka na kanape i wlacz mu bajke ;-)

W czasie gdy starała sie o dziecko tłumaczyłam że to nie fer nie bedziesz szcześliwa bedziesz patrzec na dziecko i cały czas obraz tego ze jest ono po to by jego była zona dostała mniej alimentów na swoje dzieci ale nie ona swoje
A na pozatym chciałam zapytać to to czy choroba np angina wpływa na zapłodnienie czy nie? Jestem chora dlatego pytam

moze wplynac, moze nie, tak samo jak przyjmowane leki. Sa dziewczyny, ktore zaciazyly w takih cyklach jesli o to pytasz.

mary - pieknosci! wiecej takich nam tu dawaj! ciesze sie, ze wszystko ok!

just -
czy Ty w ogole widzisz moje posty do Ciebie? :) juz 2 razy zaoferowałam pomoc i zadnego odzewu ;/ jak nie chcesz to powiedz wprost - przeciez sie nie obraze :)

reklama
No i mam wyniki i wyszły dobrze, bo prolaktyna 19 z kawałkiem, a norma jest do 24. Ale ja nie będę robić innych badań, bo to bez sensu. Uda się to dobrze, nie to trudno.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry