reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
gumisia dzieki za kciuki. ale ja testuje dopiero 30 a nie 27.cos sie tam pomieszalo z suwaczkiem:-)
kogo wpisac na liste, komu , komu bo ide do domu:?-)

reklama
EWULA, ASIONEK: dzięki, należy Wam się buziak za te wszystkie słowa... jeszcze nie mam siły się uśmiechać, ale dziękuję z całego serca

Ewula - jasne, ze wyślę Ci smska! :-):-)

Boogie - ściskam! Wiem, ze każdy może mieć słabszy dzień, ale Ty i tak świetnie dajesz sobie radę! Wypłacz się, a potem otrzyj łezki i pomyśl, jaki cud masz w brzuszku...

Asionek - miło Cię zobaczyć! Jak leci?

Kochane, lecę spać. Nie wysiedzę. Jutro ta wizyta, jak tylko wrócę to napiszę, co i jak. ;-) Trzymajcie, proszę, kciuki! Dobrej nocki!!!

wypłakana, gile wytarte, oddech powrócił, jasność myślenia jeszcze zaburzona, ale może niedługo wróci... zwątpienie gdzieś się w głowie kręci, ale już słabiej, może będzie dobrze...

Boogi jasne , ze bedzie dobrze !!! glowa do gory jutro bedzie lepszy dzien :)

Mary hej :) a u mnie dobrze nawet :) troche brzuch boli chyba sie rozciaga tam wszystko , bo tak ciagnie dziwnie ...

dobranoc wszystkim !! :)

Wisienka kobiety górą,GRATULACJE:)))
Just wytrzyj już nocha,ból głowy i zapuchnięte oczy to nic fajnego,mam to od dwóch dni więc wiem a Ty na dodatek nie bardzo prochy przeciwbólowe możesz brać! Ja zjadłam,lepiej mi,nawet przez pół minuty z siorką rozmawiałam,czeka na nas cierpliwie.

Mam pytanie,czy ktoś widział ostatnio Lazurowe??Mam tylko takie wrażenie czy zniknęła?

Palemko ależ miałam dzisiaj atak,nerwy i pizza dobiły mnie,myslałam,że mnie rozerwie!!!
Spadam do łóżka.

sie zasiedzialam. zaraz ide spac ale jeszcze zerknelam co u Was :)

Jestem dziewczyny

oliwka bądź dzielna kochana. Musisz sie trzymać dla twojej siostry.

pok i gumisia ja tez staram sie nadal i to o pierwszą dzidzie więc nie zostałyście ostatnie. Głowy do góry.

pok jestem na podobnym etapie co ty. Owulka juz chyba była. najpewniej w niedziele. Test owu w piątek był negatywny w niedziele juz pozytywny a we wtorek juz tempka skoczyła. Pierwszys raz tak mam ze taki wyraźny skok dziś mam tm. 36.9. więc juz sie napaliłam:zawstydzona/y: cycochy juz bolą ale zawsze bolały w drugiej fazie więc to chyba nic nie znaczy. Dziś zaczełam brać dupka. a ty bierzesz progesteron w tym cyklu?

jak we wtorek tempka skoczyla to owu byla w poniedzialek :)
nie biore w tym cyklu. powiedzialam ginowi, ze jak kaze mi to lykac to wychodze. Po badaniu powiedzial, ze juz nie musze, bo wszystko w normie.

Dziewczyny - siostra cioteczna dzwoniła do mnie z ministerstwa (o tym sza) i jest rozporządzenie do podania w mediach że chmurka znad Japonii dotarła już nad Polskę i zaleca się ograniczenie wychodzenia z dziećmi na dwór. Poziom promieniowania nad całą polską wzrósł (o ile - nie podają) bynajmniej są to już śladowe ilości - niemniej jednak są. Zalecenie dotyczy ogólnie ludności a w szczególności dzieci i ciężarnych - żeby nie przebywać na dworze dłużej niż jest to konieczne.

ej... jak to nad Polska? Dopiero dzis est nad Szwajcarią :)))
grunt to nie panikowac. Duzo nt temat dzis czytalam i nie jest to promieniowanie w dawce szkodliwej. Nawet mleko w Japonii jest skazone tak, ze trzeba by wypic 40 tys litrow, zeby jakies negatywne skutki byly.
Spoko luz :)

aj dziewczyny musialam do was wleciec prawie sie poplakalam ze szczesci:) mam pozytywny test owulacyjny, moze cykl nie stracony, nie wazne, wazne ze mam owulacje ( bo mam jak test pozytywny czy niekoniecznie) wiec moze wszystko wraca do normy:) to teraz znawczynie slucham wczoraj tesy negatywny ale milosci i tak byly dzisiaj test pozytywny to kiedy powinny byc milosci?

tez w tym cyklu plakalam i skakalam jak mielam pozytywny test owu, wiec calkowicie Cie rozumiem :)
Odpowiadajac na Twoje pytanie: test owu, mowi tylko, ze owu sie zbliza a czy owu byla na 100% moga potwierdzic 2 sprawy: gin za pomoca usg i ciaza za 2 tygodnie :)
pamietac trzeba, ze testy owu moga dawac falszywie pozytywny i falszywie negatywny wynik jak testy ciazowe. Zdarza sie dosc rzadko ale jednak. Moj gin si ejakos specjalnie nei podniecal moim pozytywnym testem, powiedzial, ze dla niego to nic nie znaczy, ale ze mam robic. I badz tu madry :)

Mogę się mylić, ale wydaje mi się że owulacja może być, pęcherzyki itd., ale mogą nie pękać. Najlepiej jak w następnym cyklu pojedziesz do gina i on wyznaczy Ci dni na monitoring owulacji. Zazwyczaj co 2-3 dni się pojawiasz, robi Ci USG, mierzy pęcherzyki, zaznacza który jest dominujący i ostatnia wizyta jest wtedy jak pęcherzyki pękną ;-) jak chcesz zeskanuję Ci taki mój monitoring, albo nawet chyba mam go już w wersji elektornicznej

co to znaczy, ze owulacja mogla byc, pecherzyki itd ale moga nie pekac? Owulacja to wlasnie pekajacy pecherzyk.
gumisia - zadzwon do swojego gina, zeby Cie przyjal na usg pojutrze, to Ci sprawdzi czy owu była.

Yuppi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

mama, a powiedz mi, bo jesteś bardziej obeznana - endometrium przy monitoringu owulacji - 1 pomiar 0,5 cm, po 2 dniach 0,65cm, po 3 dniach 0,95cm i po kolejnych 3 dniach 1,45 - czy tu jest ok czy mogło być lepiej??? Bo nad tym się nie zastanawiałam

boze jakie piekne endo! a ja sie z moich 10 mm cieszylam jak baran :)

EWULA: właśnie chcę tego kosmonauty, ale tak się boję, że to wszystko się rozwali, że nie dam rady, że dam mu wszystkiego za mało, że nie będę wystarczająco dobra, że nie będę mu mogła zaoferować wszystkiego....... pustka w głowie, nie sorry, cholerny ból głowy od płakania.... aż jak małe dziecko nie mogę oddechu złapać....

boogie jestes tak dzielna, ze to przechodzi ludzkie pojecie. I jak najbardziej masz prawo do chwili zwatpienia i smutku. Wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz, ze kosmitek da Ci tyle powera i taka mobilizacje do dzialania, ze sie sama nie poznasz :)
wszystko sie ulozy! :) przejrzyj jutro te strony z ogloszeniami i zadzwon wszedzie, gdzie choc troche bedzie ok. Ustal priorytety. Moim zdaniem najwazniejsze jest mieszkanie. Nie wiem jak dziewczyny ale ja jestem gotowa Ci pomoc ze zbieraniem sprzetow domowych. Jak juz znajdziesz mieszkanie napisz co Ci potrzeba i co bede miala to Ci paczką wyślę! My bierzemy w lipcu ślub i w ramach prezentow chce troche pierdół powymieniac. Mam tony poscieli, recznikow (wszystko czysciutenkie!), toster z opiekaczem, czajnik elektryczny, garnki, patelnie. Mozesz na mnie liczyc!

lece spac, bo co ta za godizna nieludzka! buzi!

Witam się szybciochem i zaraz zmykam się szykować do lekarzy :-D

Jeepka wczoraj odebrałam i jestem taka szczęśliwa, że w końcu mam swoje autko :tak:
To mnie dziewczyny uspokoiłyście z moim endo, bo szczerze mówiąc żaden lekarz wcześniej nic mi na ten temat nie mówił
:no:

POK, no masz rację, owulacja jest wtedy jak pęka pęcherzyk, tylko ja nie wiem czy testy owulacyjne to 100% pewność. Zawsze najlepiej pójść chociaż jeden raz na monitoring żeby lekarz potwierdził, że wsio ok.
Zmykam robić fryz, wołać psiaki i odpalam swojego rumaka ;-)
Będę po południu (mam nadzieję, że uda mi się nadrobić z czytaniem Was ;-))

Buziaki!!!

reklama
Aktualnie staramy sie o dzidzie jestem w dniach płodnych ale zobaczymy co z tego wyjdzie :) Na razie jestem dobrej myśli choć dzieją się niepokojące rzeczy co mnie troche martwi ale może nie potrzebnie panikuje,

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry