• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

MALENA ja słyszałam, że chrupki kukurydziane można dawać od 9 m-ca, właśnie ze względu bezpieczeństwa. Dziewczyny dają jednak i jest ok, więc chyba zalezy od Ciebie. Ja nie mam potrzeby dawać na razie, bo to trochę taki zapychacz, żeby dziecko się czymś zajęło tylko :)
DOROTKA Sinlac Oliwka może, bo to dla dzieci alergicznych, nie ma mleka, ale jest wartościowy bardzo. Ja kupuję u siebie w markecie, ale nie w każdym jest. Możesz też w aptekach zapytać. U mie kosztuje 20zł i w środku są dwa opakowania po 250g. Kaszkę robi się z 9 płaskich łyżek stołowych na 150ml wody. Co do gotowania Oliwce to pamiętaj, że trzeba gotować wywar i mięso oddzielnie. A po indyku ze słoika ma uczulenie? Jesli tak to zobacz skład, może tam mleko lub masło dodane???

Ja dziś kupiłam Marice jabłka z biszkoptem z Bobovity 190ml i będziemy jeść.

reklama
Tylko ze po rosole nic jej nie ma Jadla go wpradzie 2 razy :-)

Dzieki Kate za wiadomosci o Sinlac Jak bede miala okazje to kupie
:-) Tak ostatnio zaobserowalam ze po indyku ze sloika Ale nie jestem pewna na 100 % Mam jeszcze jeden sloiczek indyka Podam jej za kilka dni I nic wiecej nowego i zobacze

Chrupki u nas idą bardzo ładnie, ale ostatnio dałam Bartkowi bułkę (środek) i mu podpasował. M dał mu kurczaka to aż rączki mu się trzęsły:-D Nie umie wysiedzieć jak widzi że my jemy, tylko buzie otwiera i mówi am am am:szok:
No i na okrąglo mówi ma-ma , ba-ba:-)
dobrze że mówi am am bo moja Amelcia jak widzi że ja coś jem to się strasznie denerwuje i zaczyna płakać bo jej nie chce dać :happy2: muszę jeść po kryjomu ;-)

Chyba chodzi o oswajanie z alergenami i wartości odżywcze.
Według schamatów żywienia niemowląt karmionych piersią:

7-9 miesiąc 1/2 żółtka co drugi dzień...
no a ja właśnie miałam pytać jak często dawać jajeczko :happy2: Malena dzięki za podpowiedź :happy2:

Dorotka wiele dań ma mleko krowie więc może dlatego, a widze zeOliwia też nie je dużo obiadku u mnie jak jest mały słoiczek zjedzony to swięto

MALENA ja słyszałam, że chrupki kukurydziane można dawać od 9 m-ca, właśnie ze względu bezpieczeństwa. Dziewczyny dają jednak i jest ok, więc chyba zalezy od Ciebie. Ja nie mam potrzeby dawać na razie, bo to trochę taki zapychacz, żeby dziecko się czymś zajęło tylko :)

.

:-D
Nie będę ryzykować

Ula jaki artykuł??? Zacytuj coś. Bo my same słoiczki. :dry:

Przepraszam ,ze dopiero teraz;-) ale tam było, że te dania ze słoiczków wcale nie są takie jak piszą na opakowaniach , zawierają i konserwanty i cukier i sól a przede wszystkim tłuszcze i że gdyby dać dziecku hamburgera to zjadlo by mniej tłuszczu niż jeśli zje danie ze słoiczka.........
Już sama nie wiem co o tym myśleć i ile w tym prawdy jednak przestraszyłam się i zaczęłam sama gotować no bo jeśli tak jest rzeczywiście to co ja dziecku dawałam:szok: tym bardziej tu.... jakoś straciłam do tych słoiczków zaufanie.....

Ja juz od samego poczatku podaje sloiczki i nic jej nie ma :-)
KATE z bobovity Wlasnie w skladzie nic nie ma takiego Ja nie wiem na 100 % czy to indyk Jeszcze mam jeden sloik wiec zaobserwuje A moze wtedy dalam jej cos nowego jeszcze Nie wiem musze obserwowac :-)

Dziewczyny moze glupie pytanie ale jakiej OLIWY Z OLIWEK MAM JEJ DAWAC ?do obiadku wlasnej roboty nie chcce dawac masla a Oliwe nie wiem jaka :-(

reklama
Małaulka ja się może łudzę, ale mam wrażenie, że te dania nie mogą być szkodliwe :confused:. Fakt, że w anglii czy irlandii jest inna dieta i z tego co pamiętam chyba Justyna pisała o daniach w słoiczkach, które w polsce by nie przeszły :confused: (chodzi mi o smaki)

Dorota ja kupiłam oliwę z oliwek salvadori, akurat była promocja i kosztowała tyle co półlitrowa butelka. Robiłam z nią zupy dla Bartka i wszystko było w porządku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry