reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Witam doswiadczone mamuski!
Orientujecie sie moze kiedy mój pazdziernikowy maluszek moze zacząc jeść
kleik kukurydziany??? no bo dostał ostatnio od cioci, która twierdzi, ze spokojnie mogę mu po trochu dawac....maluszek ma 2 miesiące i 26 dni a jabłuszko mamy juz za sobą....proszę o odp. DZIękuje

reklama
Ja o podobnym czase dawałam kleik Hani;-) Teraz śmiga kaszki owocowe:-D

A dzisiaj dostała soczku marchewkowego;-) 50ml. Czekam na efekty;-)

Mnie sie wydaje ze jak moja Pije mleko dla alergikow bo moze byc uczulona to to ze ja jej narazie nie bede miagla dac innych przetworow mlecznych jak kaszka ?????Bo skoro Lekarka twierdzi ze moze miec uczulenie na mleko to kaszek i kleikow chyba tez nie Wiec jej nie daje :-)
Dzis dalam malej wapno na lyzeczce i z poczatku sie krzywila a pozniej mlackala tak jej zasmakowalo I jestem ciakwwa jakby zareagowala na marchewke lub jablko I chyba w czwartek na szczepienu zapytam czy jej moge to podac :-)

Jedzonko z marchewka no i jabłuszko mamy za sobą i soczki tez, ale narazie dawałam synusiowi tylko 2-3 łyzeczki bo sie bałam reakcji. Widze, że niektóre mamusie robią większe postepy niż my!!!

A co do tego kleiku to sie raczej skusze...!!! Tylko nie wiem jaka ilośc tego kleiku, bo mój Patryś to nie pogardzi jak mu zrobię 160ml, a pediatra mi powiedział,ze 120ml w zupełności wystarczy bo będzie za grubiutki.....I jak tu odmówic Skarbkowi mleczka???

Dorota ja na Twoim miejscu tez bym poczekała na konsultacje z pediatrą, bo z alergikami jest pewnie inaczej.....ale i tak na pewno Ci powie, że jednoskładnikowe nowości dopiero po 4 mies.

Mnie sie wydaje ze jak moja Pije mleko dla alergikow bo moze byc uczulona to to ze ja jej narazie nie bede miagla dac innych przetworow mlecznych jak kaszka ?????Bo skoro Lekarka twierdzi ze moze miec uczulenie na mleko to kaszek i kleikow chyba tez nie Wiec jej nie daje :-)
Dzis dalam malej wapno na lyzeczce i z poczatku sie krzywila a pozniej mlackala tak jej zasmakowalo I jestem ciakwwa jakby zareagowala na marchewke lub jablko I chyba w czwartek na szczepienu zapytam czy jej moge to podac :-)
dorotka sa kaszki i kleiki bez mlekamodyfikowanego wiec mozesz spokojnie na nutramigenie zrobic:tak:
Olcia ja na 120 ml daje 2 łyzeczki płaskie kaszki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry