Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jak byś pisala o moim Mateuszu on ostatnio stal sie strasznie nieznośny wszędzie wchodzi wszystko wyciąga a jak go próbuję zabrac z miejsca zbrodni to on wlaśnie kladzie sie na podloge jak Kubuś i placze albo rzuca czym popadnie lub wszystko bijeA jak to robisz???? Kuba nie dość, że bije to jeszcze gryzie. Kiedy mnie Kuba uderzy to pół biedy czasem na to nie zwracam uwagi, ale jak mnie ugryzie to łapie go aby nawiązać kontakt wzrokowy i mówię "nie wolno gryźć, to mame bardzo boli" a ten co rzuca się na podłoge i ryczy : /

) to robimy smutna mine i prosimy,zeby nas przeprosila: przytulila, pocalowala. abo problem polega na tym, ze cos piotrkowi pokaze i on pozniej chce to cos powtarzac a ja nie koniecznie chce sie na to zgodzic... wiem, ze to normalne bo niby skad ma wiedziec czemu wtedy mogl a teraz nie moze... i nie wiem czy pokazywac mu czy nie![]()
oj, ale namieszalam, mam nadzieje ze zrozumiecie![]()
Kasiu, ja w takich momentach odwracam małego uwagę czymś co bardzo lubi, a jest dozwolone dla niego. Zawsze skutkuje.![]()
Jeśli chce zrobić, bądź dotknąć czegoś "zakazanego" to tak jak radzi superniania;-) kucam, przytrzymuję go delikatnie i stanowczym tonem mówię, że nie wolno, nunu i dlaczego.. z reguły działa. Np. teraz jak podchodzi do kuchenki to pokazuje na kurki od gazu i mówi: mama nunu
i nie dotyka już. oj myslalam, ze mam problem ale wlasnie przeczytalam, ze to normalny okres w rozwoju maluszkow. juz pisze o co mi chodzi. od ok. 2 tygodni z piotrka zrobil sie straszny maminsynek! jak jestesmy u kogos juz nawet nie wystarcza, ze jestem z nim w jednym pokoju. nie moge sie odsunac na 2 metry bo od razu do mnie podchodzi i ciagnie tam gdzie stalam. przyznam, ze mnie to wkurzalo ale teraz widze, ze moje malenstwo po prostu tak bardzo mnie potrzebuje :-tak: