reklama

Rozwój naszych dzieci

Też mam tą mate, ale została już głęboko schowana bo Kuba z początku był nią bardzo zainteresowany i chwytał dzielnie zabawki, ale kiedy naumiał się z niej "uciekać" mata poszła do piwnicy tylko zabawki z niej zostawilam małemu do zabawy.

Chyba z miesiąc temu zrobiłam mu zabawke-grzechotkę własnej roboty do butelki po coli 0,5l nasypałam trochę grochu R zakręcil to na amen i Kuba ma frajde do chałasu tyle zawsze narobi, że głowa boli.

reklama
Wkładam do pudełka nakretki po słoikach albo samą nakrętkę:-)oraz różne grzechotki do pudełek,do wiaderek po serkach,puste pudełeczka po maśle...:tak:

CYTAT KASI:
Boże to mojego tylko do kaloryfera przywiazać bo normalnie ma motorek w pupie :dry: dosłownie wszędzie go pełno
:dry:

U nas to samo już nie umiem za nim nadążyć

CYTAT AGULKI:
Mój synuś powiedział dzis TATA:tak:. A tata w szoku:szok: ale szczęśliwy:-D

a Mati to narazie wypiowiada pojedyncze litery np. aaaaaaaaaaaaaaa, eeeeeeeeeeeee

No ja caly czas pisze ze Zuzia nic jeszcze nie potrafi a to nie do konca prawda moze nie ma jeszcze takich osiagniec jak wasze maluszki ale co tam tez sie pochwale:

-przewraca sie na bok
-przekreca sie z brzuszka na plecki
-posadzona calkiem ladnie siedzi
-kreci sie wokol wlasnej osi
-odpycha sie raczkami i przesuwa do tylu
-mowi baba buba papa pupa:-) aba

luandzia Duduś robił dokładnie tak jak Zuzia teraz, zaledwie dwa tyg temu a juz raczkuje. Zobaczysz w weekend majowy nie będziesz mogła za nią nadążyc. Gdziekolwiek pójdę mały drepcze na kolankach za mną, a jak chce by wziąc go na rączki, wdrapuje się po moich nogach i krzyczy eeeeeeeeee.

Dla mam których dzieci jeszcze nie raczkują.

Piątek 25 kwietnia
Dla malucha nadal najlepszym przygotowaniem do chodzenia jest aktywna zabawa na kocyku, pierwsze próby poderwania pupy do góry i przyjęcia pozycji do raczkowania. Nie proponuj dziecku chodzika!

reklama
A my już mamy za sobą pierwsze niby słówka- brzmiało to jak ma-ma. ma-mi, co ja sobie oczywiście odpowiednio wytłumaczyłam:-)-wiadomo jak. A ostatnio jest na czasie da-da wpadające w ta-ta ewentualnie aga (moje imię- jupi!!!!!!!!!!!):happy::happy::happy:gagag. khikhikhi i inne których nie do końca wiem jak napisać:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry