reklama

Rozwój naszych dzieci

Luandzia GRATULACJE!!!! A racze to Zuzi powinnam pogratulować :)

Nuśka ale te Nasze szkraby cwane :) już tak dobrze rozumią.

Ja kocham to jak idziemy gdzieś na spacerku lub w domu i mówię do niego "daj mi rączę" a ten tak dzielnie mi daje małą łapkę :)

Donkat Kuba też ostatnio spadł na głowe z łóżka po czym wstał i zrobił taką minę "o co chodzi - co się stało" ja nie reagowałam aby się nie poryczał a ten z powrotem na łózko i zszedł jak powinien i poleciał do zabawek.

reklama
Adaś wczoraj cały dzień na nogach, ażeby choc na chwilę usiadł, to nie dupcia parzy. Ma takie grające pianiko na nogach ( takie co mozna przestawiac od leżącego do stojącego) i uczepił sie wczoraj włąśnie tego. popychał i przemieszczał sie po mieszkaniu.

Adaś idzie do przodu z mówieniem.
Gdy zobaczył banana powiedział anan daj , kiedy pokazuje na wieżę mówi: lalalala, na pieska au, au, nie mówi np. daj Mai tylko Ani. Ładnie wczoraj powiedział babcia, dziadzi,
no i jak pisałam wcześniej przeszedł wczoraj kuchnię, a jak my biliśmy mu brawo to śmiała się tak, aż się zanosił. Ale super tem mój bączek.

Adaś idzie do przodu z mówieniem.
Gdy zobaczył banana powiedział anan daj , kiedy pokazuje na wieżę mówi: lalalala, na pieska au, au, nie mówi np. daj Mai tylko Ani. Ładnie wczoraj powiedział babcia, dziadzi,
no i jak pisałam wcześniej przeszedł wczoraj kuchnię, a jak my biliśmy mu brawo to śmiała się tak, aż się zanosił. Ale super tem mój bączek.

brawa dla adasia!!

u nas w mowieniu nadal brak postepow:-(
juz sie zaczynam martwic, czy julitka nie bedzie miala z tym problemow:sorry2:

jak cos chce, to wszystko zalatwia raczkami, a mowic nie chce:no:

Agulka gratulacje dla Adasia:tak::-)
wiem jak się cieszysz bo jak Mati tydzień temu zrobil 12 kroczków to ja chcialam to oglosić wszystkim bo moje szczeście nie mialo granic:tak::-D

brawa dla adasia!!

u nas w mowieniu nadal brak postepow:-(
juz sie zaczynam martwic, czy julitka nie bedzie miala z tym problemow:sorry2:

jak cos chce, to wszystko zalatwia raczkami, a mowic nie chce:no:

No co ty nie żartuj przecież jest jeszcze malutka co do załatwiania rączkami ja rozmawiam z Zuzką językiem migano-mówionym i muszę przyznać że coraz lepiej nam to wychodzi mała już potrafi pokazać kilka znaków więc czego nie potrafi powiedzieć to pokaże najlepiej nam wychodzi piosenka stary niedźwiedź mocno śpi w wersji migano mówionej zwłaszcza jak do śpiewania przyłączy się tata:-):-D przykłady jak migać znajdziesz na : Klub KOKO : może to usprawni waszą komunikację nawet jeżeli to miałoby być tylko kilka słów

reklama
Agulko brawo dla Adasia
brawoooo:tak:
U nas też są postępy i mogę w końcu wejść na ten wątek:-),; więc raczkujemy bardzo zawzięcie i bardzo szybko:szok::szok::szok:, stawiamy kroczki przy łóżku i na łóżku ( najlepiej), rozmawia, z misiem na obrazku, pokazujemy dzidzie w gazecie i dajemy jej buzi;-)a przy okazji cieszymy sie w głos na widok zdjęcia dziecka:-):-). Poza tym daday, taty, baby, coś na podobieństwo dziadzia, lala, daj i jeszcze nierozszyfrowane dźwięki są na porządku dziennym:-) szczególnie głośne wieczorna porą przed snem:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry