reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

No ja tu chciałam sobie ponarzekać ale mi teraz głupio bo moje dziecko przesypia całe noce...sporadycznie sie budzi - np przez katar tudzież z innego bliżej nieznanego powodu albo i znanego - zęby) , ale naprawdę sporadycznie ostatnio
Za to zasypianie bardzo różnie - jak ma katar albo jest przemęczony albo zbyt nakręcony swą nadpobudliwością (np wymyśli sobie że jeszcze koniecznie musi coś zrobić a rodzice wsadzili go do łóżeczka) to wyje jak opetany i nie może się uspokoić - normalnie mam ochotę wysłać go wtedy na księżyc (cytat z Basi ;)). Ale zdarza się że po prostu zostawiamy go w łóżeczku włączając kołysanki połazi pogada i zasypia - zawsze w przeciwnym kierunku na kołdrze :) Przez święta - wyjazd i katar niestety przeważał pierwszy sposób zasypiania - mam nadzieję że teraz wróci to do normy chociaż znów śpi tylko raz w ciągu dnia...

reklama
Nie, no u nas to jest tak:
19:00 dobranocka i o 19:30 kaze Noemi isc sie kapac...Sama sie rozbiera,myje i ubiera w pizamke...Potem kladzie sie do lozka i czyta np.Krzyzakow...Po pol godzince zasypia i spi do rana...Czasami slysze jak wstaje w nocy i idzie siusiu...Albo pije soczek w kuchni...No i rano wstaje przed nami i robi sniadanko dla naszej calej rodziny.../quote]
dobre :-D :-D :-D :-D

To ja myślalam że mam przerąbane bo Kubas idzie spać o 18 i wstaje jak skowronek o 5:30 ale wychodzi na to że noc przesypia. :-) Jakoś mi się zawsze przespana noc kojarzyła ze wstawaniem o 9 :-D

Pati ja tyż się nabrałam hehe

No wiecie ja was chciałam POINFORMOWAĆ ze metoda nie wstaję, opłacz sobie i kwękaj skutkuje. ODPUKAĆ SPI. Moze to ta metoda a moze zęby przestały męczyć. Moze działa odczynianie uroku który stosuje juz 5 dzień i maz ma ze mnie niezły polew.....NIe wiem.

A Oleńka mi dziś niezłą niespodziankę zrobiła. zasnęła o 20 i spała do 6 z jedną! tylko pobudką o 4 bo chciała pić. Napiła się i zasnęła od razu nawet smoka nie chciała. Normalnie obudziłam się o 3 i tak mi dziwnie było, musiałam iść sprawdzić czy dycha. :-D

U nas podobnie.O 19 kąpiel, mleczko i o 20 spanko do 6-6:30 bez budzenia. W dzień 2 razy po mniej więcej 2 godziny.Ona tak śpi w nocy od 4 miesiąca. To samo miałam ze starszą córką.Niektórzy nie wierzą ale cóż:confused:

A ja dzis szok przeżyłam bo spałam całą noc choc o tym nie wiedziałam. I nagle rano słyszę budzik męża do pracy czyli wiem że jest 6 rano :tak: Otwieram oczy i się zastanawiam co jest czyżbym dziecka nie miała:confused: :eek: Ale patrzę a Mati śpi jak aniołek i wstał dopiero o 7. Och mogłoby tak zostac bo pierwszy raz przespałam noc całą odkąd go urodziłam:tak:

reklama
Stokrotki u nas się okazało ze to krecenie i wiercenie wynika z tego ze Wojtek jest poprostu glodny i odkad przed snem dostaje kolacje (np kasze manne na mleku lekko osłodzona) jeszcze przed kapiela a na dobitke tylko cycusia, spi spokojniej praktycznie przesypia noce.:-)

Do góry