reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

o rany, masakra jakaś :|
to nie lepiej zrezygnowac z ubezpieczenia w pracy i wiecej zarobic, skoro i tak za wszystko płacisz sama?
jednak dobrze byc na studiach :tak:

reklama
hmm, a mnie pytali czy chce czy nie i nie chciałam, bo mam ze studiów (bo są chyba 2 rodzaje świadczen zdrowotnych, jedne obowiazkowe, drugie nie)

Dzisiaj umowilam sie u lekarza na nastepna srode.
I raczej pani niechetnie chciala mnie umowic twierdzac, ze to jeszcze za wczesnie.
Mam nadzieje, ze juz cos jednak zobacze.

hmm, a mnie pytali czy chce czy nie i nie chciałam, bo mam ze studiów (bo są chyba 2 rodzaje świadczen zdrowotnych, jedne obowiazkowe, drugie nie)

A to Ty piszesz o dodatkowych ubezpieczeniach, np. od nieszczęśliwych wypadków. No te nie są obowiązkowe.
Ale ZUS trzeba w tym kraju płacić. Zarówno społeczne jak i zdrowotne składki. I niestety to nie idzie na nasze konto tylko na bieżące wydatki naszego państwa, czyli emerytury i renty wypłacane aktualnie oraz utrzymanie służby zdrowia :dry:
Tak na marginesie to ja jestem za tym aby sprywatyzować służbę zdrowia. Byłaby konkurencja to ceny nie byłyby takie halo, a poza tym traktowali by każdego klienta jak się należy bo by im zależało, a tak to wizyta u lekarza z NFZ trwa 3 minuty i każdy wychodzi z receptą na jakiś lek za którego promowanie akurat lekarz dostał granty.

Ale się rozpisałam :-) Mam nadzieję że mnie za nie "posadzą" za te moje przekonania :laugh2:

hello dzieczynki
mnie mdli od wczoraj ze masakra no ale podobno to dobrze jak mdli :-D
piersi bolą niemilosiernie 24 h/dobe wiec ja nie mam ulgi. W poniedziałek idem na wizyte wiec mam nadzieje sie cos wiecej dowiedziec :tak:

z internetowych obliczen wynika ze w 5 a przewidywany termin porodu 22 sierpien

yhm, no to 2 tygodnie młodsza od mojej mniej wiecej

A to Ty piszesz o dodatkowych ubezpieczeniach, np. od nieszczęśliwych wypadków. No te nie są obowiązkowe.
Ale ZUS trzeba w tym kraju płacić. Zarówno społeczne jak i zdrowotne składki. I niestety to nie idzie na nasze konto tylko na bieżące wydatki naszego państwa, czyli emerytury i renty wypłacane aktualnie oraz utrzymanie służby zdrowia :dry:
Tak na marginesie to ja jestem za tym aby sprywatyzować służbę zdrowia. Byłaby konkurencja to ceny nie byłyby takie halo, a poza tym traktowali by każdego klienta jak się należy bo by im zależało, a tak to wizyta u lekarza z NFZ trwa 3 minuty i każdy wychodzi z receptą na jakiś lek za którego promowanie akurat lekarz dostał granty.

Ale się rozpisałam :-) Mam nadzieję że mnie za nie "posadzą" za te moje przekonania :laugh2:

hehe, jasne że Cie nie zamkna, jest tu wolnosc mysli i slowa dzieki Bogu ;)
a ja sie tak dokładnie na tym nie znam, wiec nie wiem dokładnie. wiem, że u mnie to byla spora roznica w pensji i to bylo dla mnie wazne, a lekarza i tak mam za free w ramach studiow ;)

hello dzieczynki
mnie mdli od wczoraj ze masakra no ale podobno to dobrze jak mdli :-D
piersi bolą niemilosiernie 24 h/dobe wiec ja nie mam ulgi. W poniedziałek idem na wizyte wiec mam nadzieje sie cos wiecej dowiedziec :tak:

no niestety taki nasz los :-p
no to jeszcze masz troche czasu do wizyty.

reklama
mnie nie mdli jeszcze wcale ale taka ociezala sie czuje.
I niepotrzebnie obejrzalam porod na youtube, straszny panikarz ze mnie, chyba jednak podziekuje za takie doswiadczenia i wybiore cesarke.

Do góry