reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sposoby na zasypianie

Jej ja nie wiem czy dałabym radę słuchać jak Kamil płacze. Na szczęście płacze rzadko, usypia sam choć muszę przyznać że jak nie może usnąć np jest za bardzo zmęczony to biorę go na ręce i troszkę kołysze jak mu pasuje to siediz cicho ale częściej się wkurza. nie lubi być kołysany na rękach może dlatego że go nie usypiałam w ten sposób. Zazwyczaj kładę go do łóżeczka i pogłaskam, ucałuje i wychodzę. On bawi się chwilkę pieluszką dotyka szczebelków i bawi się paluszkami - nadal :-) i zasypia. czasem tylko smok jak mu wypadnie to wkładam do otworku gębowego i Kamil zasypia, jak już wardo zasypia to smoka wypluwa :-)Ale tak jak powiedziałam PODZIWIAM WAS MAMY które mają motywację i siłę by wytrzymać płacz. Ja pewnie tez bym skapitulowała i razem z dzidziolem usypiała:no:

reklama
No ja na szczescie mialam bezbolesnie, bo jak pisalam ella miala zaledwie tydzien i nie bardzo kumala czacze wiec sie raz dwa przyzwyczaila i tylko troszke plakala! Nie wiem czy dala bym rade ja teraz tego nauczyc, bo nie znosze kiedy placze - serce mi sie kroi!:-( Jednak bardzo sie ciesze ze sama zasypia i sprobowac nauczyc warto!:tak::tak::tak:

Jezu, możecie się na mnie obrazić, ale dla mnie to ostatnie świństwo - zostawić dziecko płaczące samo w łóżeczku i sprawdzać stoperem, kiedy można do dziecka podejść.. brrr ja nie miałabym serca czekać tyle minut i słuchać jak Agata rozpaczliwie płacze

Karol zasypa wieczorkiem sam, ale w ciagu dnia, jak jestesmy w domu to musze go ponosic troszeczke aby zasnal, bo sam nie potrafi (bo inaczej to w wozku i aucie bez problemu zasypia) w domu to nawet jak bedzie na maksa zmeczony to sam nie zasnie, macie moze jakies sposoby na samodzielne zasypianie w dzien??

Iza, u nas wystarczy porządne wywietrzenie pokoju, albo po prostu spacer - moment usypia na dworze, nieraz kładę się obok Agaty, karmię, ona zasypia i śpi sobie spokojnie 2-3 godziny

Ja postanowilam ze nie bede stosowac tych metod juz nie moge sluchac placzu synka wiec siedzi sobie dotad z nami ile chce pozniej jak widze ze trze oczka bore go na rece owijam kocykiem i lulam delikatnie spiewajac i odrazu usypia:-)jak narazie dziala.

reklama
Joj ja wiem ze w wozku to Lolo zasnie w mig, czasem wlasnie wystawialm go tak na ogrod, ale nie zawsze moge byc przy nim i w lozeczku bezpieczniej go zostawic samego, dlatego wole jak tam spi popoludniami.

Osinka, a swoja droga to masz fajnie, ze Agatka spi Ci tak dlugo, spanko mojego syna wyglada tak: wstaje ok 7.30-8, ok 9.30 spi 1h, ok 14.30 spi 1-1,5h i ok 17.30 spi 1h) chyba ze "pracuje" z mamusia i musi ze mna jezdzic, to wtedy spi w samochodzie jak mu sie chce :-)

Do góry