reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Noelka ja mocno trzymam kciuki, rób ten test bo nas w niepewnosci trzymasz;-) Mam nadzieję, że te Twoje zmiany samopoczucia nie są spowodowane przesileniem :-D rób testa i daj znać:tak:
Dunia u nas niestety czasem sa takie przestoje, ale mma nadzieję ze niedługo to sie zmieni i bedzie o czym pisac...;-)
Osinka nooo pogda jest masakryczna, ja juz nie mam sił do tego kraju:no:

czesc dziewczyny,

wczoraj sie juz odwarzylam...dzis powtorzylam,

ta wczorajsza linia bardzo cienka jest, widzicie wogole druga linie pionowa?
wiecie co nie wierze, po prostu nie wierze...
wydaje mi sie, ze to nie prawda, ze i tak bedzie cos nie tak, wiem , wiem znowu pesymistka, ale po tak dlugim czekaniu, rocznych badaniach w klinice, juz nie mialam nadzieii, a tu takie cos....
kupie dzis jeszcze jeden test taki najtanszy, i zobacze jak wyjdzie.

Prosze nie gratulujcie jeszcze ja sie tak boje, ze to nie prawda.....
IMG_0405[1].jpgIMG_0406[1].jpgIMG_0408[1].jpgIMG_0411[1].jpg

na tym elektronicznym tescie wyszlo 1-2 i na ulotce ktora tez dodalam pisza, ze to oznacza 3-4, bo ciaze liczy sie od daty ostatniego okresu tak?

Witajcie!

Wpadam na chwilę podzielić się z wami nowiną iż WYGRAŁAM KONKURS FOTOGRAFICZNY
happy.gif

Dostałam potwierdzenie na maila.We wtorek idę odebrać nagrodę.
Wszystkim tym którzy oddali na mnie głosy BARDZO DZIĘKUJĘ
yes2.gif
biggrin.gif

Ja się urlopuję,jest na prawdę wspaniale
laugh.gif

Pozdrawiam was i życzę wszystkim miłego dnia!

Aaaaaaaaaaaaaa Noelka ja wiedziałam, mówiłam, ze sie uda w pierwszym cyklu!!! Ale sie cieszę!!! Zaczęła sie dobra passa. Ogromnie sie cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo:-)
ten miesiac jest magiczny. Na innym moim wątku zaciążyła tez dziewczyna, która starała sie wiele lat, miała nawet IUI i nic a w tym miesiacu sie udało naturalnie. A tutaj Ty. WSPANIALE!!!!
wiem że sie boisz, ale najważniejsze ze sie udało, bo tutaj tkwił problem. Ja wiem, ze mam problemy z donoszeniem, ale ty możesz przejść przez ciąże gładko. I tego ci życzę, nudnej, książkowej ciąży, mnóstwo mdłości (bo one są dobre dla rozwoju ciąży) i wszystkich objawów. rany noelko kochana udało ci sie!!!!!!!!!!!!!!! Na wakacje jedziecie juz w trójkę:-) sorry ale drineczka to ja wypije za ciebie :-)
Tak ciąże sie liczy od pierwszego dnia @ .

Agnieszka gratuluje!!! A co wygralaś?

Ostatnia edycja:
nie wiem dziewczyny co dalej, jesli kolejny test wyjdzie pozytywny co mam dalej robic?
zrobilybyscie jeszcze jeden test jutro rano dla pewnosci? czy jeszcze przez kolejne dni robic?
nie wiem jak mam sie za to wszystko zabrac....
do ginekologa jest chyba za wczesnie, w polsce bede za ponad 3 tyg wtedy mam wizyte, ale moze lepiej isc wczesniej tutaj prywatnie tak za tydzien juz?
moze by zrobic bete? jest tutaj polskie laboratorium prywatne gdzie moglabym to zrobic, ale musialabym sie z pracy zwolnic bo bardzo krotko jest czynne.
Moj M. mowi, zeby nie wariowac, zeby dac luz, ze co bedzie to bedzie, lekarze , kliniki juz nam teraz nie pomoga, tylko natura.
Ale moze gin dalby mi cos w razie czego na podtrzymanie? Mam duphaston w domu, ale nie bede brac na wlasna reke.
Przepraszam za te setki pytan ale nie wiem co robic teraz. chyba pozostaje mi czekanie.

Zadzwonie w poniedzialek do klinki i zobacze co powiedza. Pewnie wysla mnie do Gp i zacznie sie normalna procedura, czyli pierwszy skan za 3 miesiace tak? Nawet tego nie wiem:(
Dobrze by bylo jakby w klinice mi teraz zrobili bete, albo usg czy jest torbiel nadal, ale watpie, ze tak bedzie.

I widzicie caly rok bylo- nigdzie nie jade, bo co bedzie jak bede w ciazy, a tu hiszpania zabukowana wyjazd za 2 tyg a mi sie zaciazylo:) Moze to wlasnie na tym polega, zeby prowadzic normalne zycie i starac sie nie myslec...wiem, ze to trudne.
Boje sie tych wakacji, ale bede bardzo ostrozna. Myslalam, zeby nie jechac- juz nie oddadza kasy, ale M mowi caly czas do mnie nie daj sie zwariowac, dziewczyny sa w ciazy 3 mies nie wiedza pija pala i nic im nie jest. Mowi, zebym robila wszystko jak dotychczas i byla spokojna. Ehhh dziwne to wszystko wciaz nie wierze....

I jeszcze jedno, minal rok odkad poszlismy do gp, ze cos nie tak....przeszlam setki badan, M tez i dopiero po roku robia cykle z CLO, do roku caly czas czekaja az natura zadziala. [FONT=&quot]aniolkowa [/FONT]jak tylko bedziesz po laparo, pros o CLO!!!!, wierze ze wszystkim sie po nim uda!

reklama
Noelka twój M. ma rację- tylko spokój cie uratuje!!! Wiem, że panikujesz bo to pierwszy raz i nie wiesz co robić, do tego sie martwisz. Myśle że póki co zadzwoń tylko do kliniki, poinformuj że jesteś w ciąży i martwisz sie tymi torbielami -zobaczymy co na to poradzą. Mozesz tez zglosic u gp, bo juz zaczna ci ustalac terminy scanu i spotkanie z midwife. Tutaj scan ci zrobią w 12-14 tc, ale jak będziesz w Polsce to serduszko powinno juz bić, więc możesz spokojnie iść na usg. Narazie nic nie będzie widać oprócz pecherzyka ciazowego. Duphastonu tez nie radzę brać na własna rękę, bo może ty wcale nie będziesz potrzebowała podtrzymywać ciąży.
Jedz do Hiszpanii i nic nie dźwigaj, nie przemeczaj sie za bardzo i dużo leż. Oprócz dbania o siebie nic nie możesz zrobić.
A co do testów to sikaj ile chcesz-daj oczom nacieszyć sie widokiem II kreseczek, bo tyle na nie czekałaś. Z czasem te kreski bedą coraz wyrazniejsze:-) możesz poprosić gp o badanie bety dla pewności czy przyrasta, ale wiem, że nie każdy daje.
To prawda, że życie samo układa swój scenariusz i potrafi nam pokomplikowac plany. Chyba dzidzia czekała aż zaczniecie żyć normalnie :-)
Ja jak bede w pl to poproszę o clo. Po laparo bede go brać.
A tak na marginesie...może bedą dwa serduszka? :-)To czasem efekt uboczny clo. Ale by były jaja!!!

Kochana trzymamy tu wszystkie za ciebie kciuki i wierzymy, że wszystko będzie dobrze.

Masz jakieś objawy ciażowe?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry