reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
no i wypiłam ... nie było rady jak lubię słodkie tak to było jakieś takie kurcze wapienne... :) przeżyłam :) glukoza na czczo - 76mg a po godzinie wypicia 50g tego cusia 130mg - podobno dużo po... ale nie kazali mi się martwić więc się nie martwię. Dzidzia zdrowa i wszystko z nią ok. Brzuch już miękki, zostało mi nadal zjadanie magnezu 3x1 i tylko elevit 1tableteczkę. Uff jak dobrze - L4 z pozwoleniem na chodzenie :) i chwała Bogu, bo tego polegiwania już dość miałam. Kolejna wizyta 8 listopada. Pocieszyła mnie dzisiaj bardzo :-)

acha miałam napisać co się dowiem z tej mojej listy pytań do Pani doktor :) może którejś z was coś się z tego przyda... to co mnie interesowało między innymi
1. jak jest kolka - to wziąć nospę
2. jak brzucho twarde - to nie ćwiczyć w szkole rodzienia
3. można używać maści z antybiotykiem na ewentualne ranki, (zrobiło mi się coś pod pachami - takie czerwone, suche plamki - nie boli nie piecze... po prostu se wyskoczyło i siedzi a sama bałam się czymś smarować) :no:
zapomniałam z wrażenia zapytać o sex - bo skoro wszystko jest ok... nie żebym miała ochotę :zawstydzona/y: ale tak na w razie czego :laugh2: :szok: chociaż pewnie bym się bała :baffled: jak to było... chcem ale siem bojem hehe :confused:

no to ja Wam podam moje wyniki "glukozowe" bo chyba nie mialam okazji :-)

na czczo 84 mg/dl
po 60' 150 mg/dl
po 120' 122 mg/dl

lekarz powiedzial ze po godzinie troche podwyzszone ale po 2 godzinach juz wynik w normie :-) wiec jest wszystko oki :-)

Karlam a ile piłaś? 50g czy 75g?
Bo ja badałam po 2 godzinach po wypiciu 75g i miałam 106. Po godzinie pewnie byłoby jeszcze duuuuuuużo

no i wypiłam ... nie było rady jak lubię słodkie tak to było jakieś takie kurcze wapienne... :) przeżyłam :) glukoza na czczo - 76mg a po godzinie wypicia 50g tego cusia 130mg - podobno dużo po... ale nie kazali mi się martwić więc się nie martwię. Dzidzia zdrowa i wszystko z nią ok. Brzuch już miękki, zostało mi nadal zjadanie magnezu 3x1 i tylko elevit 1tableteczkę. Uff jak dobrze - L4 z pozwoleniem na chodzenie :) i chwała Bogu, bo tego polegiwania już dość miałam. Kolejna wizyta 8 listopada. Pocieszyła mnie dzisiaj bardzo :-)

asiorek- fajnie, że wszystko ci się unormowało, oby tak do stycznia!

no ale teraz to ja się zmarwiłam- glukozy na czczo mi chyba nie sprawdzili- nie ma wyniku, a godzinę po wypiciu 50g tego świństwa 145mg:eek: . Wygląda na to, że sporo.

Fajnie, że możesz chodzić- ja mam ciągle na zwolnieniu - leżeć! No i jestem uziemoina w domku. Mam jeszcze trochę twardy brzuszek.

reklama
xandii dzięki za miłe słowa - u Ciebie napewno też się unormuje - tego oczywiście życzę wszystkim mamuśkom. Jak najlepszych wyników i samopoczucia :tak:
Maritko weź coś do jedzenia i zaraz jak tylko będzie można to wcinaj :tak: dasz radę !! trzymam kciuki :-)

Do góry