reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
:( Kochane miałyście takie coś tak mnie boli i drapie tam na dole:(:(

A co do wagi małej chudzina straszna koło 1900g waży

Jak drapie to może na może na kocie siedzisz?:-)
Moja ważyła w 35tyg 2900:tak:
Ja załatwiłam prochy dla psa na jutro:-) ciekawe czy padnie w zeszłym roku dostał cały listek Persenu i dostał takiego gwałtowania że strach się bać:-) Nie ma jak uspokajacze.
To Beti sobie poszła rodzić? No nieładnie następna się wykręca ze stycznia?

macy - zdrówka dla synka ;-) a jednak się nie wybrałaś nigdzie dalej niż do sklepu ;-)
roxeen - super wiadomości.... czekamy na ciąg dalszy ;-)
dormark - trzymaj się.. widać leżenie pomaga więc tak trzymaj

Witam ponownie :-)
Jednak nie straciłam życia podczas szalenie niebezpiecznej wyprawy na KTG :rofl: mała ma się dobrze, skurczyki słabe ... więc czekamy dalej :errr:
Patrysia, nie chcę Cię martwić, ale ja bym aż tak na to serduszkowanie nie liczyła ... my intensywnie działamy całą ciążę, ostatnio jeszcze bardziej intensywnie i rezultatów brak ... ale to pewnie bardzo indywidualna sprawa, więc trzymam kciuki, żeby na Ciebie podziałało ;-)
e_milcia, RZĄDZISZ :-D:-D:-D
Roxeen, super, że się młody odwrócił :-) zrozumiał chłopina, ze nieładnie tak d**pką na świat wychodzić ... i to jeszcze na powitanie nowego roku ;-)
Pasibrzuch, moja w 33 tyg miała ok. 2200 i wg maszynki to był 34 tydz. Ginka wtedy mówiła, że docelowo powinna mieć ok 3500 ... zobaczymy, ile w tym prawdy, bo wg tamtego USG to już powinnam kilka dni temu urodzić :-p
Beti, powodzenia !!!

W imienu męża dzidzi i swoim dziękujemy za łagodne potraktowanie malarstwa mojego męża:-D mam nadzieję, że dzidzia będzie jednak bardziej przystojna:-D:-D:-D

A próbowałaś ziajkę??

Co prawda zniknąć raczej nie znikną ale może się zmniejszą / łatwiej znikną po porodzie.....
Kiedyś czytałam wywiad z lekarzem dermatologiem - kobieta stwierdziła że nie ma takiego kosmetyku który zlikwiduje w 100% rozstępy czy też cellulit - w dużym procencie to geny decydują czy będzie kobieta miała rozstępy / cellulit czy nie. O ile pamiętam jeśli mama je miała to córka ma 80% szans że też będzie je miała...
ojoj to dobrze że będzie synuś, ja odziedziczyłam po mamusi, tylko że jej cellulit pokazał się w okolicach 4o, a u mnie... ok. 18:sorry2:

Dorciaa,ja już kiedyś pisałam,że ideałem przy cc jest wcześniejsze rozpoczęcie akcji skurczowej,czyli również rozwierania szyjki,ponieważ maluszek dostaje wtedy tajny sygnał,że już czas na niego i rozpoczyna proces adaptacji do życia na zewnątrz (rozklejają się płucka,rusza machina zamykająca przewód Botalla w sercu...),dlatego generalnie nie wykonuje się cc z marszu.

ja wiem, tylko że nie wiem jak długo mam czekać w domu:tak:
MI czop tez odchodzi i bole coraz czestrze i mocniejsze. Czekam na dalszy rozwuj teraz to pojade do szpitala jak pokaze sie krew , albo wody odejda, lub nie bede mogla wytrzymac bolu , ja jeszcze nie chce rodzic.
czyżby już?;-)
A Dorci brzusio wygląda jakby był rozciągnięty do granic możliwości...
:tak:
i tak też się czuję:dry:dziecko chce chyba pepkiem wyjść:sorry2:ale póki co nie mam na nim rozstepów...hehe jeszcze...:cool2:

Nie nooooooooooo!!!!
Ziemniaki spaliłam!! :nerd::baffled::cool::dry::shocked2::szok:
wymiękam przy Tobie:-D:-D:-D
A ja wróciłam własnie z laboratorium, odebrałam wyniki i co na nich widzę?
wyniki.jpg

:-)
no teraz masz ciążę potwierdzoną jakbyś jeszcze nie zauważyła:-D:-D:-D

Ja już dziś ani nie gotuję, ani nie jem, ani nie noszę nic ciepłego, ani nie rozmawiam przez telefon!!!

Zadzwonił do mnie mąż i zapytał o ubezpieczenie domu, bo kolega chce i zastanawia się gdzie warto ubezpieczyć... To mu powiedziałam co i jak i na koniec rozmowy powiedziałam, że jak jutro przyjedzie i będzie się wykręcał ze swoich małżeńskich obowiązków, to zwariuje, bo mam potrzeby jak 100 innych kobiet razem!! Że słyszał co lekarz mówi i jak mi ucieknie, to jak go dopadne, to popamięta mnie :tak: I powiedziałam jeszcze, że musi mi cycuszki powyciągać :-)

A on miał na głośnomówiącym telefon, żeby kolega słyszał co o tym ubezpieczeniu powiem... :zawstydzona/y: A że tam było kolegów więcej niż ten jeden, to wszyscy to słyszeli :zawstydzona/y: I mi teraz głupio jak cholera i chyba zapadnę się pod ziemie zaraz :cool:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja proponuję zrobić zrzutę i wydać pierwszą książkę pod patronatem BB "Przygody E_milcii":-D

Dziewojki nie nadrobie Was bo nie macie litości :-p:-p

mój mały dzidziołek zrobił mi mały prezent i zrobił sie DUŻY :szok::szok::szok::szok:

wg USG ok 3500 !!!
i uwaga uwaga

OBRÓCIŁ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
:-):-):-):-):-):-)

a wiec od jutra zasada 4 S ( sprzątam, spaceruje, serduszkuje i sutki stymuluje i ...rodzimy hehehehe)

jak wróce do domku wieczorem to napisze Wam coś jeszcze bo z porodem to tak pół na pół jeszcze ...ciśnienie go nie pokoi i moja opuchlizna...
kurka Roxi a więc jest nadzieja:sorry2: suuper cieszę sie razem z Tobą:-D

no wreszcie nadrobiłam i odpisałam i fajnie było ale znowu ide do kibelka:dry:

Roxeen super, że się obrócił :tak::-D
Duży ten Twój Bo ;-):-)
A ja się martwiłam, że tylko mój Adaś duży :tak:

Gosia nie ma dziś kciuków!! Nie rodzimy do jutra do 24:00;-):-D

Pasibrzuch w 32 tygodniu mój ważył 2030 :tak::-) A teraz z pierwszych pomiarów 3700, a z drogich 3580, w karcie mam wpisane 3580 :tak: A w 24 tygodniu 680g :tak: Taaaaaki maluszek był :-D:-D:-D

Na pewno śmieją się ze Sławka :tak::-D
Biedny :-:)zawstydzona/y:
Ale nie on jeden spodziewa się dzidzi tam :tak: Dwóch kolegów zostało tatusiami ostatnio, a 5 czeka na dzieci :tak: Oni tam rozmawiają o tym czy można serduszkować i wszyscy mają obawy :tak: No, ale nie wszyscy są tacy odważni, żeby zapytać lekarza czy mogą i wegetują :tak:
Nam wczoraj lekarz KAZAŁ trochę dużo się poprzytulać, a S. zamiast wziąć się do roboty - zasnął :-p
Pewnie jutro będzie kara za to co powiedziałam i jak kaczka pod wieczór chodzić będę :tak::-D

Oglądam 3PE numery z kwatery :-) nawet zabawne to :-)

PasiBrzusiu nawet nie wiesz jak mnie to denerwuje:wściekła/y: Myśle czy to nie przez uczulenie. Od początku jestem uczulona na cytrusy i kilka innych produktów i zawsze po nich wysypka i tam drapie;( A co do potraw-> Macie tak, że Was coś odrzuca?? Ja nie potrafie na jajka patrzeć:(;/

Dziewojki nie nadrobie Was bo nie macie litości :-p:-p

mój mały dzidziołek zrobił mi mały prezent i zrobił sie DUŻY :szok::szok::szok::szok:

wg USG ok 3500 !!!
i uwaga uwaga

OBRÓCIŁ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
:-):-):-):-):-):-)

a wiec od jutra zasada 4 S ( sprzątam, spaceruje, serduszkuje i sutki stymuluje i ...rodzimy hehehehe)

jak wróce do domku wieczorem to napisze Wam coś jeszcze bo z porodem to tak pół na pół jeszcze ...ciśnienie go nie pokoi i moja opuchlizna...

Roxeen rewelacyjne wieści !!!! to teraz wiesz czemu Ci Mały chciał pepkiem wyjść - obracał się chłopina a to na pewno nie było łatwe !! Jesteśmy z niego dumni !! :tak:

Pasibrzuch moja Mała w 33-34 ważył chyba coś koło 2,1 kg, potem poszła szybko bo już w 36 ważyła 2,8 a teraz w 39 tyg ważyła już 3500 więc idzie jak buuuuurza :tak:

Meryen mnie tam nic nie odrzuca - ja mogłabym zjeść wszystko co napotkam na swojej drodze - wazne żeby się nie ruszało i w miarę wyglądało :-D

reklama
Do góry