reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ide jutro do gina to wypytam czy da mi skierowanie
Ja tez jutro ide na rutynowa wizyte i zapytam o ten wymaz. Z tym, ze chyba najlepiej go robic ok 33tc, co? Tak wynika z tamtego watku. Bo wczesniej moze byc negatywny wynik, a potem pozytywny. I wazne aby nie czekac do koncowki ciazy-nigdy nie wiemy kiedy dzidzius sie pospieszy na swiat.

reklama
cześć dziewczyny! wróciłam własnie z usg- lekarz potwierdził, że dziewczyna, wszytko w porządku, waży już 980 g! Robiłam też tą glukozę, i muszę powiedzieć, że wcale nie było strasznie- wręcz przeciwnie, mi smakowało! gorsze było to kłucie tyle razy- sczególnie że się zdenerwowałam, i nie chciała mi krew lecieć i jestem okropnie pokłóta...

cześć dziewczyny! wróciłam własnie z usg- lekarz potwierdził, że dziewczyna, wszytko w porządku, waży już 980 g! Robiłam też tą glukozę, i muszę powiedzieć, że wcale nie było strasznie- wręcz przeciwnie, mi smakowało! gorsze było to kłucie tyle razy- sczególnie że się zdenerwowałam, i nie chciała mi krew lecieć i jestem okropnie pokłóta...
Ale pulchniaczka nosisz:-D
dobrze, ze wszystko dobrze z dzidzia i ze coreczce siusiak nie wyrosl;-)
Co do glukozy-jak w pierwszej ciazy robilam to tez zle nie wspominam. I nie czulam sie zle. Mam nadzieje, ze teraz to tez dobrze zniose, ale to dopiero za ok 1.5tyg:-)

gratuluje dobrych wyników i podziwiam wage dzidziusia...

jojka ale wielkoludke już masz w brzusiu :)) gratuluje, ja jutro jadę 100km w jedną stronę do Krakowa po to żeby zrobić sobie usg 3d tak więc mam nadzieję że się będzie opłacało (300zł) i że też będę miała takie duże dzidzi i w końcu dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka :))

Z mojej glukozy 75 nic nie wyszło bo całaą zwróciłam... Ta pierwsza dawka 50 to przy 75 pysznośći. Dawkę 50 wypiłam na 2 łyki a z tą się strasznie męczyłam i żołądeczek niestety nie przyjął. Jestem zła bo będę musiała jutro lub pojutrze jeszcze raz spróbować... brrr...

Z mojej glukozy 75 nic nie wyszło bo całaą zwróciłam... Ta pierwsza dawka 50 to przy 75 pysznośći. Dawkę 50 wypiłam na 2 łyki a z tą się strasznie męczyłam i żołądeczek niestety nie przyjął. Jestem zła bo będę musiała jutro lub pojutrze jeszcze raz spróbować... brrr...

oj biedaczko wspolczuje Co naprawde!!

Ja tez jutro ide na rutynowa wizyte i zapytam o ten wymaz. Z tym, ze chyba najlepiej go robic ok 33tc, co? Tak wynika z tamtego watku. Bo wczesniej moze byc negatywny wynik, a potem pozytywny. I wazne aby nie czekac do koncowki ciazy-nigdy nie wiemy kiedy dzidzius sie pospieszy na swiat.

Chyba tak sie robi ale wole teraz wypytać nigdy wcześniej o tym nie słyszałam i chciałam poznać wasze zdanie na ten temat.

jojka ale duża ta twoja córcia:-) a kto wie może moje maleństwo tez już tyleważy

reklama
a czy mógłby mi ktoś podać normy dla kobiet w ciąży hemoglobiny i hematokrytu, a także białych krwinek? bo wczoraj odebrałam wyniki, ale normy są podane dla nie ciężarnych, i nie wiem, czy się stresować, czy nie:) a w necie znalazłam kilka różnych, i nie wiem, którym wierzyć...

Do góry