reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Thea, mój w 23 tc ważył podobno 580, ale miałam wątpliwości co do wiarygodności tego badania;-)
Julcia, co to jest ubezpłodnienie?? Nie spotkałam się nigdy z takim określeniem??
W przyszłym tygodniu robię glukoz i jeżeli mi wyjdzie norma to chyba cud będzie.. Słodycze to pochłaniam tonami.. Nie wiem co prawda czy to ma wpływ, ale jeżeli tak..:no: To nie wiem jak będzie..

reklama
tak to nazwał mój lekarz a chodzi o podwiązanie jajników . To będzie mój drugi dzieciaczek i nie wiem czy chciałabym jeszcze kiedyś zajść w ciąże tym bardziej że po dwóch cesarkach istnieje ryzyko pęknięcia macicy

tak to nazwał mój lekarz a chodzi o podwiązanie jajników . To będzie mój drugi dzieciaczek i nie wiem czy chciałabym jeszcze kiedyś zajść w ciąże tym bardziej że po dwóch cesarkach istnieje ryzyko pęknięcia macicy

Jejku ja myślałam ze to jest w Polsce nielegalne, tzn ze nie robią takich rzeczy:szok::szok: Mnie to przeraża. Czytałam duzo na temat porodu po cesarskim cieciu, jak sie mialo jedna cesarke to jest duza szansa na porod naturalny, szansa taka istnieje nawet po 2 cesarkach. A jesli chodzi o ilosc cięc to przewaznie piszą ze mozna miec tyle ile sie chce. W kazdym badz razie ja jesli bedzie taka mozliwosc dam małemu szanse wyjsc drogą naturalną i mam wielką nadzieje ze nie pęknie mi macica ani nic innego:tak:

można oczywiście urodzić sn ale jest ryzyko że macica pęknie w miejscu cięcia. jakbym poszła do szpitala z pełnym rozwarciem i widoczną główką to pewnie bym rodziła sn ale jednak boje się i wole cc. tym bardziej że mojej mamie groziło pęknięcie i w ostatniej chwili miała cesarke

Jejku ja myślałam ze to jest w Polsce nielegalne, tzn ze nie robią takich rzeczy:szok::szok: Mnie to przeraża. Czytałam duzo na temat porodu po cesarskim cieciu, jak sie mialo jedna cesarke to jest duza szansa na porod naturalny, szansa taka istnieje nawet po 2 cesarkach. A jesli chodzi o ilosc cięc to przewaznie piszą ze mozna miec tyle ile sie chce. W kazdym badz razie ja jesli bedzie taka mozliwosc dam małemu szanse wyjsc drogą naturalną i mam wielką nadzieje ze nie pęknie mi macica ani nic innego:tak:

cięć można mieć kilka tak myśle oczywiście jeśli szczęśliwie się każdą ciąże donosi i tu jest ryzyko że przy np 3 ciąży macica już może nie wytrzymać.

Julia - a odczuwasz cos na tym szwie? Boli, rwie?? Bo ja nic nie odczuwam ale nie wiem czy to cos oznacza:baffled: Ja bardziej niz porodu (bo wkoncu bede pod fachowa opieką i mam wielką nadzieje ze w razie czego zareagują) boję sie ze blizna zacznie mi sie rozchodzic już w czasie ciąży:szok: Miałas ją kontrolowaną? Bo mi lekarz niby mówił ze bedzie kontrolował ale jakos nic nie wspomina:confused:

reklama
też mam takie obawy ale myśle że nic złego sie nie dzieje. Czasem mam wrażenie że właśnie w na szwie mnie ciągnie i boli czasem i jak nacisne dłonią w miejscu cięcia to mam takie jakby nierówne tam w srodku nie wiem czy jasno to opisałam. takie zgrubienia nierówne, a na wizytach nigdy lekarz mi blizny nie oglądał

Do góry