reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja tam jeszcze pojade :-) jak znajdę, to dam znać.. no szpital nie szpilka..
Przypomniało mi się, ze ja tam kiedyś byłam w odwiedzinach u koleżanki ale to było jakieś 8 lat temu. Nie pamiętam gdzie to było dokładnie ale jakoś od razu trafiłam. Jak pojedziesz to daj znać, od razu powiesz gdzie się trzeba na początku zgłosić. No i w ogóle ciekawi mnie wszystko, bo w necie szczątkowe informacje na ten temat. Na rodzić po ludzku czytałamm, ze warunki takie sobie, troszkę przestarzałe podejście (ostatnia faza porodu wyłacznie na placach) ale bardzo fachowy i miły personel.

reklama
Hejka, wczoraj dowiedziałam się, że Maleństwo w przybliżeniu waży 2300, pomiar główki za pierwszym razem wyszedł na 36 tydzień :szok:- myślałam, że z łóżka wyskoczę. Ginka jeszcze raz zmierzyła i poprawiła wynik. Normalnie już bałam się, że jakaś wada niewykryta, czy coś. Ale lekarka mnie uspokoiła i wiek ciąży w przybliżeniu na 34 tydzień, także od początku listopada już powinnam być w gotowości. Aha i musiałam robić próby wątrobowe, bo skóra mnie swędziała, drapałam się, jak małpa jakaś. Wyniki wyszły ok, także już sama nie wiem o co chodzi:sorry:
A i Dzidzi już główką bardzo, bardzo nisko.

Przypomniało mi się, ze ja tam kiedyś byłam w odwiedzinach u koleżanki ale to było jakieś 8 lat temu. Nie pamiętam gdzie to było dokładnie ale jakoś od razu trafiłam. Jak pojedziesz to daj znać, od razu powiesz gdzie się trzeba na początku zgłosić. No i w ogóle ciekawi mnie wszystko, bo w necie szczątkowe informacje na ten temat. Na rodzić po ludzku czytałamm, ze warunki takie sobie, troszkę przestarzałe podejście (ostatnia faza porodu wyłacznie na placach) ale bardzo fachowy i miły personel.

no ale Ty wtedy nie byłaś w zaawasowanej ciąży, więc nie byłaś dość rozkojarzona, żeby zgubić szpital:cool2:
Moja diabetolog twierdzi, że teraz po remoncie warunki tam są świetne..

ja wcześniej nie szukałam. Dzisiaj przeszło mi przez myśl, żeby coś poszperać na necie, w sprawie wymiarów, ale zrezygnowałam, żeby nie schizować:-(

no ale Ty wtedy nie byłaś w zaawasowanej ciąży, więc nie byłaś dość rozkojarzona, żeby zgubić szpital:cool2:
Moja diabetolog twierdzi, że teraz po remoncie warunki tam są świetne..
:-) mogłam trafić przypadkiem :-) poza tym ktos mi wtedy wytłumaczył jak tam dojść. Ale nic nie pamiętam

Mamulica, nie spiesz się tak z tym wymazem. Ja miałam robiony i okazało się, że muszę robić jeszcze raz. Wizytę mam 9.10 i wtedy pewnie mi pobierze. Jak napisała Passingby wymaz miesiąc ważny max, więc 37tc będzie ok;) Zaczekaj na swoją gin i bez nerwów.

Mamulica, nie spiesz się tak z tym wymazem. Ja miałam robiony i okazało się, że muszę robić jeszcze raz. Wizytę mam 9.10 i wtedy pewnie mi pobierze. Jak napisała Passingby wymaz miesiąc ważny max, więc 37tc będzie ok;) Zaczekaj na swoją gin i bez nerwów.
Dzięki Malina, tak też zrobię... Ale natężenie stresu we mnie narasta:tak::sorry:... TAk szczerze to już przestają wszystko czytać co popadnie, bo moja lista badań mogłaby się wydłużać w nieskończoność...:eek::cool:

a my wczoraj zaliczylismy wizyte u okulisty - prywatnie bo z kasy to bym zdarzyla urodzic :(
mam zaswiadczenie ze nie ma wskazan do cc ....
oby mial racje :) a jak u Was dziewczyny ze wzrokiem?

reklama
Do góry