reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

Mikimauro taaa gotowanie dla rodziny jest najgorsze bo ja straszny łasuch jestem i nie koniecznie na słodkie ale na wszystko co się da zjeść :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i dlatego nawet nie próbuję czy dobrze przyprawiłam żeby mi się więcej nie zachciało :sorry::sorry::sorry: i nie wstydź się dawaj suwaczek mówię ci on jest jak dodatkowa motywacja jak widzisz jak ci ta waga leci :tak:
 
reklama
Pauletta za pierwszym razem jak sie odchudzalam to na poczatku tak mialam ze bylam oslabiona i glowa mnie bolala a pozniej mi sie organizm przestawil juz normalnie funkcjonowalam...:)czyli to przejsciowe.
Teraz tez jak mialam 3 dni bialko to mnie glowa bolala,ale wczora juz nie bo mialam warzywa a dzis bialko i tez trche mnie glowa bolala:)
Mysle ze jeszcze tydzien i bedzie ok:)

Zaraz przylukam ten przepis na pizze:)
 
A mi ćwieka zabili :eek: chodzi o mąkę kukurydzianą :confused2: nawet specjalnie się do książki cofnęłam i tam jak byk napisane jest że można mąkę kukurydzianą a na forum wszędzie piszą że mąki niet tylko skrobię i bądź tu człowieku mądry:baffled::eek:

Edit: AAAAAAAa i jeszcze jedno gdzie mogę tu dostać olej parafinowy????:sorry:
 
Ostatnia edycja:
Pauletta ja nie mam oleju parafinowego i jakos specjalnie sie tym nie interesowalam gdzie go mozna kupic.
Smaze na patelni teflonowej.
Podpowiem Ci ze w Argosie mozesz kupic dwie za 27 e a w Heatonsie jedna za 18e.;-)

A jesli chodzi o make yto...hmm ja tam na poczatku uzywalam maki kukurydzianej i waga leciala w dol-co prawda troche dodawalam ale jednak...pozniej kupilam dopiero skrobie w Tescko.
Tez wlasnie niew iem do konca jak to jest!:no:
 
Ewelcia patelnie teflonowe to ja mam 3 :tak::-) i mi nie chodzi akurat o smażenie bo na parafinowym smażyć nie wolno ...ale o np.zrobienie majonezu bo tego mi cholernie brakuje :sorry: no i o hmmm jak to okreslić:zawstydzona/y: o poślizg bo mam problem z zatwardzeniami choć to nie nowość a ten olej jest na to idealny z tego co wyczytałam ;-):tak:
 
Pauletta aaa ja myslalam ze smazyc wolno i ze do tego Ci potrzebny olej:zawstydzona/y::sorry::eek:
Ostatnie 3 dni tez sie nie moglam zalatwic ale na 4poszlo i to z grubej rury:zawstydzona/y::-D...
tamtym razem tez tak mialam a pozniej sie normalnie zalatwialam...ja mysle ze teraz to organizm poprostu musi sie przyzwyczaic:)

za majonezem nie przepadam wiec mi nie brakuje...

EDIT:
tez mam suwaczek:)
 
reklama
Dziewczynki normalnie idziecie jak burza z tymi spadkami.
A odnosnie tej maki, ja kupuje cornfluor w super valu i ona jest biala, w polskim kupilam kiedys make kukurydzianá i byla zolta, wiec ta irlandzka w skladzie jest ze tak powiem chudsza. Ja i tak malo tego uzywam bo tylko do nalesników lub innych placuszków ale dziewczyny na jakims forum powiedzialy ze ta biala maka jest lepsza i ta powinnam uzywac. No i faktycznie np gdy pieklam nalesniki na tej polskiej wszystko mi sie rozwalalo nie dalo sie przewracac- a na irlandzkiej wsio oki bylo.
 
Do góry