reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań mamuś

dzięki za odpowiedz ja natomiast mam robioną morfologie i mocz po każdej wizycie czyli co miesiąc ( ogólnie moje wyniki są b.dobre tak przynajmniej twierdzi on i położna bo nie dostaje ich do ręki ) nie przeszkadzało by mi to gdybym miała więcej niż jedną żyłę z któryej mogą mi pobierać krew a na niej mam już same zrosty moja ostatnia wizyta w laboratorium trwała 25 mniut przyczym i tak wyników z morfologii nie było bo zrobił się skrzep. Zapytałam się gin. czy muszę mieć robione co miesiąć badania z krwi to burknął pod nosem że tak nie wyjaśniając mi nic dopiero zobaczyłam w karcie ciąży że przy morfologii jest wpisane skrzep .

reklama
Morfologia tak czesto w czasie ciąży jest niezbędna
ja na mocz i morf. oraz poziom cukru dostaje skierowanie na każdej wizycie,chodze średnio co 2-3 tygodnie.
Ale ta rozbieżność rzeczywiście bardzo dziwna, niby sie liczy od ostatniej miesiaczki ale 2 tyg. to nie tak duzo.
A co ci wychodzi z usg?

mam wynik z 23.05. 26,6 tydz czyli na dzień dzisiejszy jest 30-31 razem z p.schabem doszliśmy do wniosku ze p.XXXXX nie umnie liczyć

P.Schab jest rewelacyjny , no nie , cierpliwość tez ma nieziemską ;D no i zna sie facet na rzeczy :)
a moge spytac o tego drugiego ? moze to ten sam co mi dał psychotropy w drugim miesiacu ciąży :p

Odebrałam wczoraj wyniki badań. Wszytko jest ok oprócz jednego składnika moczu.
ASC zawsze miałam negatywny a teraz mam wpisany 40mg/dl 2+.
Szukałam na necie co oznacza ale nigdzie tego nie mogę znaleść. Czy któraś z was może wie ?

Czy żadana z Was nie wie co to może być ? Co oznacza taki skrót?
Dzwoniłam do swego gina i powiedział że to nie jest nic niepokojącego ale wyniki mi kazał w poniedziałek powtórzyć. Zaczynam się martwić :(

Niestety nie wiem co to może być, ale skoro gin mówił, że to nic takiego, to wyluzuj. Przecież gdyby to było coś groźnego, to kazałby Ci się zgłosic do szpitala, albo wogóle jakos zareagował. Spokojnie, zrób te badania ponownie i nic się nie bój. ;)

Hej laski :)
Dziś powtarzalam swoje wyniki badań moczu i przy okazji spytałam Panią w laboratorium co oznacza ten nieszczęśliwy składnik ASC który kilka dni spędzał mi sen z oczu. Wkońcu tarfiłam na normalną kobiete która powiedział mi że to jest poprostu witamina C w moczu. I że skoro składnik jest wyższy to jest lepiej ponieważ w moim organizmie nie brakuje witaminki C.
Uspokoiłam się tylko drażnię się tym że mój pan ginekolog mi tego nie powiedział od razu. Niepotrzebnie się martwiłam ???

reklama
Odebralam dzisiaj wyniki badania krwi i moczu. Mocz ok, ale krew tak sobie.
Tzn. moja mala wampirzyca wyssysa ze mnie soki ;)

Obnizone:
HGB 11.1 (12-16 norma)
HCT 32.4 (37-50 norma)
RBC 3.66 (4,2-5.4 norma)

Zazywam Sorbifer, ale chyba bede musiala zaczac spozywac szpinak, buraczki i takie inne :)

A to wyniki, ktore mnie zmartwily - biale cialka krwi - wiem, ze w ciazy moga byc podwyzszone, ale ze az tak bardzo ???? Cos jest nie w porzadku...I sie zaczynam bac...Przeciez to moze siwadczyc o jakims stanie zapalnym w organizmie...

Podwyzszone:
GRA 14.6 (2,5-6.5 norma)
WBC 16.4 (4-10 norma)

A jak u Was z bialymi krwinkami???

Do góry