K@si@ nie jestem co prawda lekarzem, ale wydaje mi się, że ten wynik nie jest aż tak zły, bo tylko minimalnie powyżej normy. Ja mam też podwyższony poziom glukozy po godzinie. A jednak znajoma lekarka mi powiedziała, że to się może zdarzyć, bo jest zbyt krótki okres czasu od badania. Gorzej byłoby, gdyby taki wynik utrzymał się po 2 godzinach. Więc głowa do góry, na pewno następne badanie wyjdzie dobrze 
reklama
K@si@
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dzieki za slowa otuchy, lekarz też powiedział, że to może być nawet bląd laboratoryjny. A nawet jeśli nie, to w końcu cukrzyca ciążowa zdarza się, więc chyba nie będzie tak źle. Po prostu będę musiala skończyć z moimi ulubionymi słodyczami. 
K@si@
No i jestem po kolejnej krzywej cukrowej, tym razem jest ok, bo lekarz zaznaczył mi jakie powinny być wyniki i spokojnie mieszcze się w normach. Ale miałam stracha przed tym badaniem, może dlatego spalanie cukru wzrosło ;D. A jeszcze, żeby było śmieszniej dzień wczesniej około godziny 23 napakowałam sobie cały talerz ciasta świątecznego i jak już go zjadłam, to dopiero się zorientowałam, że to może źle wpłynąć na wyniki. Na szczęście jest dobrze.
sandra1982
No to super K@si@, ze wszystko ok z Twoim 'cukrem'!
Ja pytalam mojej ginek. kiedy bede miec to badanie, to powiedziala mi, ze dopiero przy kolejnej wizycie da mi skierowanie - tj. 17 maja. Czy to nie za pozno? To juz bedzie sama koncowka 6-go miesiaca. Tak w ogole to jak czesto macie wizyty u ginek.? Tez, tak jak ja, srednio co miesiac?
Ja pytalam mojej ginek. kiedy bede miec to badanie, to powiedziala mi, ze dopiero przy kolejnej wizycie da mi skierowanie - tj. 17 maja. Czy to nie za pozno? To juz bedzie sama koncowka 6-go miesiaca. Tak w ogole to jak czesto macie wizyty u ginek.? Tez, tak jak ja, srednio co miesiac?
aga31
sandra ja krzywą będę robić dopiero na początku maja ,nic sie nie martw to nie za pożno,sandra1982 pisze:Ja pytalam mojej ginek. kiedy bede miec to badanie, to powiedziala mi, ze dopiero przy kolejnej wizycie da mi skierowanie - tj. 17 maja. Czy to nie za pozno? To juz bedzie sama koncowka 6-go miesiaca. Tak w ogole to jak czesto macie wizyty u ginek.? Tez, tak jak ja, srednio co miesiac?
ja powinnam chodzić co 2-3 tygodnie ale z trudem wybieram sie raz w miesiącu,nie lubię lekarzy,przychodni i całego tego klimatu dlatego tak cięzko mi sie wybrać do gina mimo że doktorowa bardzo fajna kobitka ,pogadać można z nia o wszystkim i o niczym,ale jak widze te stare baby sapiące w poczekalni do innych lekarzy to dostaje gęsiej skórki .dodam tylko ze chodze panstwowo do gina
dominique.p
Fanka BB :)
K@si@, cieszę się, że "Twój cukier" jest ok 
Sandra - krzywą cukrową robi się do 28 tc włącznie, więc nie martw się, że będzie za późno. Ja też dopiero dostanę skierowanie na to badanie przy następnej wizycie, czyli 4 maja (jeśli gin jednak nie zrobi sobie wolnego). Do gina chodzę co 4 tygodnie.
A ja mam takie pytanie: czy jeśli miałam robione badanie grupy krwi, jak byłam mała (czyli jakieś 26lat temu
), to muszę je powtarzać teraz, żeby mieć oryginał badania? Wiem, że jak się idzie rodzić, to jest to wymagane (oryginał czyli), a ja jako dowód mam tylko wpis w mojej dziecięcej książeczce zdrowia. Myślicie, że to wystarczy? Nie chcę bulić kolejnej kasy za to badanie (chodzę do prywatnego laboratorium).
Sandra - krzywą cukrową robi się do 28 tc włącznie, więc nie martw się, że będzie za późno. Ja też dopiero dostanę skierowanie na to badanie przy następnej wizycie, czyli 4 maja (jeśli gin jednak nie zrobi sobie wolnego). Do gina chodzę co 4 tygodnie.
A ja mam takie pytanie: czy jeśli miałam robione badanie grupy krwi, jak byłam mała (czyli jakieś 26lat temu
sandra1982
Dominique, a chodzi ci o badanie grupy krwi? Bo jezeli tak, to chociaz mam grupe wpisana w stara ksiazeczke zdrowia, to i tak moja ginek. kazala mi przy pierwszej wizycie zrobic to badanie i wpisala dane do karty ciazy.
reklama
dominique.p
Fanka BB :)
No, a mnie gin na pierwszej wizycie zapytał, czy znam swoją grupę krwi, więc mu podałam i wpisał w kartę ciąży. Nic nie mówił, że muszę zrobić ponownie, więc teraz nie wiem czy robić, czy nie