reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
chciałam Was spytać jakie czapeczki nakładacie swoim maluszkom w takie jesienne dni jak teraz? gdy trochę wieje i jest dość chłodno? bo ja mam jedynie dość cienkie bawełniane, wiązane pod szyjką, a w bluzie wyjściowej jest kaptur, w którym leży główka malej;
czy to czas na cieplejsze czapki? polarkowe może?

Chyba podobne do Penatena sa wkladki Gerbera ( z tego co widzialam na ulotce) ale nie probowalam jeszcze

Oj nieee! GERBERA są tak chłonne jak te Belli - czyli powódź murowana.
Ja polecam wkładki CHICCO - mają antybakteryjny materiał i są suuuper chłonne (a na mojej opini w tym względzie można polegać bo ja mam mega wypływ pokarmu i wkładki przetestowałam już wszystkie). Bardzo dobre też są wkładki LANSINOH.

Też mam te wielorazowe Aventu ale chyba bym musiała mieć z 3 zestawy - bo te 6 to mi ledwo na jeden dzień starcza i nie chce mi się z nimi bujać

widzicie...a mi się nic nie leje - tylko troszke kapie z jednej piersi jak z drugiej karmie czasami. Ciekawe od czego to zalezy - normalnie musze gdzieś poszperac, dotrzec do takiego info - chyba od kanalików- bo ja jednak mam je chyba mało udrożnione...

Uzywam tych muszli Aventu w domu jak już mnie brodawki bolą- przy nich nie ma możliwości ocierania o materiał w biustonoszu i nic nie podrażnia;-)

A tak to mam wkładki Jonsona - jeszcze tej pierwszej paczki nie zużyłam kupionej jak wyprawke dla siebie robiłam do szpitala:-Dale bede juz musiała kupić jakieś - które są cieniutkie? i mało widoczne?bo te co mam to tak średnio- odznaczają sie pod cieńką bluzką, a te muszle - to jednak plastik...ktoś mógłby się nieźle zdziwić np. w tłoku w tramwaju:shocked2::-Di jakoś tak szpiczasto wyglądają:crazy:

Ja już przerobiłam Belli, Johnson&Johnson i BabyOno.
Johnsona rzeczywiście są grube, więc używam po domu a na wyjścia BabyOno, które są cieniutkie szerokie i mają wkład jak pampersy, że się płyn przemienia w żel (nie wiem czy dobrze tłumaczę) ale jak dla mnie rewelacyjne tylko drogie. Za to belli są grubością pomiędzy Johnsonem a BO i mi po porodzie najbardziej pasowały.
Mju ja się zastanawiam czy nie zacząć wkładek przez internet w hurtowych ilościach zamawiać hihi. Koleżanka tak robi. Zamawia razem z pampersami w sklepie BliskoCiebie czy jakoś tak i jej do domu dowożą. Tylko tam Happy mają a ja jeszcze ich nie ryzykowałam. Zaryzykowaliśmy Hugies Classic i mamy pierwsze odparzenia. A po Huggies newborn z kubusiem puchatkiem jest wszystko ok.

reklama
co do wkładek to ja używam m.in. babydream z rossmanna - niedrogie i chłonne a jedyna ich wada to że sie pod cienkie ubranie nie nadają bo są grube, no ale po domu czy pod jesienne swetry wg mnie ok

Do góry