• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
chciałam Was spytać jakie czapeczki nakładacie swoim maluszkom w takie jesienne dni jak teraz? gdy trochę wieje i jest dość chłodno? bo ja mam jedynie dość cienkie bawełniane, wiązane pod szyjką, a w bluzie wyjściowej jest kaptur, w którym leży główka malej;
czy to czas na cieplejsze czapki? polarkowe może?

Chyba podobne do Penatena sa wkladki Gerbera ( z tego co widzialam na ulotce) ale nie probowalam jeszcze

Oj nieee! GERBERA są tak chłonne jak te Belli - czyli powódź murowana.
Ja polecam wkładki CHICCO - mają antybakteryjny materiał i są suuuper chłonne (a na mojej opini w tym względzie można polegać bo ja mam mega wypływ pokarmu i wkładki przetestowałam już wszystkie). Bardzo dobre też są wkładki LANSINOH.

Też mam te wielorazowe Aventu ale chyba bym musiała mieć z 3 zestawy - bo te 6 to mi ledwo na jeden dzień starcza i nie chce mi się z nimi bujać

widzicie...a mi się nic nie leje - tylko troszke kapie z jednej piersi jak z drugiej karmie czasami. Ciekawe od czego to zalezy - normalnie musze gdzieś poszperac, dotrzec do takiego info - chyba od kanalików- bo ja jednak mam je chyba mało udrożnione...

Uzywam tych muszli Aventu w domu jak już mnie brodawki bolą- przy nich nie ma możliwości ocierania o materiał w biustonoszu i nic nie podrażnia;-)

A tak to mam wkładki Jonsona - jeszcze tej pierwszej paczki nie zużyłam kupionej jak wyprawke dla siebie robiłam do szpitala:-Dale bede juz musiała kupić jakieś - które są cieniutkie? i mało widoczne?bo te co mam to tak średnio- odznaczają sie pod cieńką bluzką, a te muszle - to jednak plastik...ktoś mógłby się nieźle zdziwić np. w tłoku w tramwaju:shocked2::-Di jakoś tak szpiczasto wyglądają:crazy:

Ja już przerobiłam Belli, Johnson&Johnson i BabyOno.
Johnsona rzeczywiście są grube, więc używam po domu a na wyjścia BabyOno, które są cieniutkie szerokie i mają wkład jak pampersy, że się płyn przemienia w żel (nie wiem czy dobrze tłumaczę) ale jak dla mnie rewelacyjne tylko drogie. Za to belli są grubością pomiędzy Johnsonem a BO i mi po porodzie najbardziej pasowały.
Mju ja się zastanawiam czy nie zacząć wkładek przez internet w hurtowych ilościach zamawiać hihi. Koleżanka tak robi. Zamawia razem z pampersami w sklepie BliskoCiebie czy jakoś tak i jej do domu dowożą. Tylko tam Happy mają a ja jeszcze ich nie ryzykowałam. Zaryzykowaliśmy Hugies Classic i mamy pierwsze odparzenia. A po Huggies newborn z kubusiem puchatkiem jest wszystko ok.

reklama
co do wkładek to ja używam m.in. babydream z rossmanna - niedrogie i chłonne a jedyna ich wada to że sie pod cienkie ubranie nie nadają bo są grube, no ale po domu czy pod jesienne swetry wg mnie ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry