• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
no a ja sie napisałam i mi sie net wysypał:( wiec krótko- przy wadze naszych maluchów to ja bym już tradycyjnego nosidła nie polecała - kiepsko w nim się rozkłada waga dziecko wisi a krzyż pęka - a więc albo turystyczne albo np mei tai gdzie dziecko siedzi a nie wisi - my mamy mei taia

Rubi - fajne - sama bym się w takim zdrzemneła, ale kase i miejsce trzeba na takie cudo mieć;)

A co do chust - to ja mam tkaną Nati - kupiłam uzywaną na allegro i jest super - przez zime nie używałam - ale teraz znowu ją musze wyciągnąć - mam nadz. że Ala bedzie chciała teraz w niej siedziec i nie bedzie się wyrywała - musze tylko poszukać jakiegos wiązania - zeby zapleść ją przodem do świata;)

Iza, chusty dobrze trzymają, dzieci nie są na nie za ciężkie - i są takie elastyczne że tak powiem a w nosidełku to wydaje mi się tak sztywno...

- musze tylko poszukać jakiegos wiązania - zeby zapleść ją przodem do świata;)

Malbertka, z tego co się orientuję, to NIE WOLNO motać dziecka przodem do świata! Taka pozycja obciąża kręgosłup opierając cały ciężar ciała dziecka na kroczu (auć:baffled:), nóżki zwisają w dół, zamiast być w pozycji żabki, kręgosłup dociskany klatka piersiową noszącego będzie nienaturalnie wygięty; no i jeszcze głowka nie ma w takiej opcji podparcia, co naraża na dodatkowe wstrząsy. Nie mówiąc już o tym, że bąbelek nie ma możliwości wtulenia się w mame, jesli np. się wystraszy bądź zmęczy.
My mamy tkana lenny lamb, i bardzo dużo jej używamy odkąd się ciepło zrobiło :tak: Jedyne, co mnie w chustach wkurza to to, że jak sie motasz, to ta chusta po ziemi ciorasz :confused2:
Ale ogólnie mota się szybko, i jest bardzo wygodna :)

reklama
Malbertka, z tego co się orientuję, to NIE WOLNO motać dziecka przodem do świata!
A no to rzeczywiście dobrze się orientujesz - bo ja juz kiedys szukałam na szybkiego jakiegos motania przodem do świata i nie mogłam znaleźć...Szkoda, że się tak nie da, no ale i tak polecam chuste;)

Fakt, jest baaardzo długa i się wala po ziemi, no i ten ogon z tyłu tez mnie nie raz lekko drażni bo brzydko wygląda taki supeł...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry