izabela...
Fanka BB :)
Malbertka, z tego co się orientuję, to NIE WOLNO motać dziecka przodem do świata! Taka pozycja obciąża kręgosłup opierając cały ciężar ciała dziecka na kroczu (auć), nóżki zwisają w dół, zamiast być w pozycji żabki, kręgosłup dociskany klatka piersiową noszącego będzie nienaturalnie wygięty; no i jeszcze głowka nie ma w takiej opcji podparcia, co naraża na dodatkowe wstrząsy. Nie mówiąc już o tym, że bąbelek nie ma możliwości wtulenia się w mame, jesli np. się wystraszy bądź zmęczy.
My mamy tkana lenny lamb, i bardzo dużo jej używamy odkąd się ciepło zrobiłoJedyne, co mnie w chustach wkurza to to, że jak sie motasz, to ta chusta po ziemi ciorasz
![]()
Ale ogólnie mota się szybko, i jest bardzo wygodna![]()
mówisz o takiej chuście LENNYLAMB CHUSTA DO NOSZENIA DZIECKA TKANA L (996243844) - Aukcje internetowe Allegro?
powiem, że ciekawa i chyba się zacznę nad nią zastanawiać
jej czywiście używa się od urodzenia?
a do chusty jest dołączona instrukcja motania?
), nóżki zwisają w dół, zamiast być w pozycji żabki, kręgosłup dociskany klatka piersiową noszącego będzie nienaturalnie wygięty; no i jeszcze głowka nie ma w takiej opcji podparcia, co naraża na dodatkowe wstrząsy. Nie mówiąc już o tym, że bąbelek nie ma możliwości wtulenia się w mame, jesli np. się wystraszy bądź zmęczy.
Jedyne, co mnie w chustach wkurza to to, że jak sie motasz, to ta chusta po ziemi ciorasz

ale nie ma takiej opcji- są różne sposoby, i nie ma bata, po kilku próbach "na sucho" zapamiętujesz wiązania i jedziesz z tym koksem 
;-)
... No, pamiętam pierwszy spacerek -fakt był park - o jak mi się wtedy pierwszy raz dziwnie z wóziem jechało