• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczyny jakie macie te chusty??
Bo też jestem zaineresowana tym tematem. Często zostaje sama i czasem juz po spacerze przypomni mi się, że czegos nie kupiłam, a wózka już znosić mi się nie chce, a tak to bym Zośke omotała (jeśli w ogóle dam rade i ona na to pozwoli) i pomaszerowała do sklepu. I chyba dla takiego dużego brzdaca jak moja Zosia to najlepsza bedzie tkana bo w nich ze i 2-3 latki można...jak myślicie??

reklama
Chyba, ze wykarzesz się taką bystrością umysłu jak ja, i wszystkie ciuszki Twojej Córy będą na wskroś dziewczęce a drugie dziecko będzie chłopcem. Ja po Anieli dla Antka mam kilka sztuk bodziaków- -bo były białe :/
Nawet fotelik do karmienia kupiłam jej różowy. Nie wiem czemu nie wpadłam na to, że ja kiedyś mogę mieś synka...

mju :-) ja za to nie pomyślałam że będę miała córeczkę - wózek granatowy, fotelik samochodowy też, ciuchy niebieskie, czasem beżowe, zielone...

babskie ciuszki kupowalam a lumpkach albo Monia dostała, reszte nosi po bracie...

no i bardzo duzo na zabawkach zaoszczedzilam :-);-):tak:

Dziewczyny jakie macie te chusty??
Bo też jestem zaineresowana tym tematem. Często zostaje sama i czasem juz po spacerze przypomni mi się, że czegos nie kupiłam, a wózka już znosić mi się nie chce, a tak to bym Zośke omotała (jeśli w ogóle dam rade i ona na to pozwoli) i pomaszerowała do sklepu. I chyba dla takiego dużego brzdaca jak moja Zosia to najlepsza bedzie tkana bo w nich ze i 2-3 latki można...jak myślicie??

dominiczka ;-) ja ma elastyczna Antybakteryjna Chusta Wiązana Elastyczna (997244240) - Aukcje internetowe Allegro
robi tez za kocyk w wózku :-);-):tak: i jest przewidziana do dzwigania 15kg dziecka ;-)
a motanie idzie migiem tylko trza pamietac zeby najpierw buty ubrac bo z dziecieciem w chuscie to wyzsza szkola jazdy ;-):-D

U mnie za to było ogromne prawdopodobieństw ze bede miała samych chłopców (ojciec ma 4 braci, moj brat 7 synów) wiec nawet sie nie łudzac wybierałam zawsze ciuszki typowo chłopiece. Na zabawkach duzo zaoszczedziłam z Mateuszkiem zusik placil bylo stac na wiecej, teraz sa jak znalazl

U mnie za to było ogromne prawdopodobieństw ze bede miała samych chłopców (ojciec ma 4 braci, moj brat 7 synów) wiec nawet sie nie łudzac wybierałam zawsze ciuszki typowo chłopiece. Na zabawkach duzo zaoszczedziłam z Mateuszkiem zusik placil bylo stac na wiecej, teraz sa jak znalazl

Kasia niezle.Ale pewnie chlopcy w Waszej rodzinie beda mieli same dziewczynki. Wiec sie szykuj na wnuczki, hihi

dominiczka ja mam taka http://pl.lennylamb.com/products/sh...kośno-krzyżowym---niebieska-dalia---rozmiar-l Polecma

Ostatnia edycja:
A ja Manię też i na chłopięco ubieram.
Stylowo wygląda, ale ludzie często ją mylą z chłopaczkiem.
Charakterek ma ona takiego chłopka niedobrego hhi, i też ją w czachy ubieram:P
A chustę mamy w Womara:)

Chyba, ze wykarzesz się taką bystrością umysłu jak ja, i wszystkie ciuszki Twojej Córy będą na wskroś dziewczęce a drugie dziecko będzie chłopcem. Ja po Anieli dla Antka mam kilka sztuk bodziaków- -bo były białe :/
Nawet fotelik do karmienia kupiłam jej różowy. Nie wiem czemu nie wpadłam na to, że ja kiedyś mogę mieś synka...

Ponieważ uwielbiam kolor różowy, moje dziecko 70% ubioru ma różowego, albo typowo dziewczęcego. Wózek kupowałam z myślą o drugim dziecku (jest czerwony) i krzesełko do karmienia (pomarańczowy). Zabawki do pewnego momentu podobne sa dla chłopca i dziewczynki (grzechotki, klocki), ale potem przychodzi czas na lalki i autka. Dlatego mój mąż mimo, że bardzo pragnie mieć syn z powodu oszczędności twierdzi, że druga też mogłaby być dziewczynka:-D:sorry2:

To sie nazywa przedłużenie rodu :-)

A ja Manię też i na chłopięco ubieram.
Stylowo wygląda, ale ludzie często ją mylą z chłopaczkiem.
Charakterek ma ona takiego chłopka niedobrego hhi, i też ją w czachy ubieram:P
A chustę mamy w Womara:)

Ja Hanię też często chłopięco ubieram. Mam dużo ubranek od szwagierki po chłopcach. No i hitem jest kolor zielony - połowa garderoby. Ale ostatnio zakupiłam różowo białą czapkę bo wszyscy mówili ze chłopiec jak chodziła w beżowej. Ech... od początku w sztywne ramy się człowieka wkłada. Tylko patrzeć jak do garów zagonią :)

z mojej Juli jest straszna chłopczyca...jak była mała to często była mylona z chłopcem a i teraz się zdarza zwłaszcza że jak gdzieś idziemy to ona albo autkiem jedzie albo rowerkiem i to tak że ledwo nadążam;-)ostatnio z chłopakami w piłę grała na placu zabaw i to takimi starszymi w wieku szkolnym...w domu naprawia nam wszystkie sprzęty swoimi śrubokrętami wiertarkami, tankuje auta itp, a jej żelazko leży rozwalone w kącie, podobnie jak lalki - gołe i z pourywanymi nogami:-D a ostatnio lala płacząca i śmiejąca się jest hitem dla mojego Jaśka:-D:-D więc nie ma co uogólniac i generalizować:tak:

No tak, tylko, że dziewczynka w chłopięcych ciuszkach jest ok - ale już mały facet w różowym śpiochu w motylki, w czapeczce z kwiatuszkiem itd... to moim zdaniem słabo :baffled::baffled: Więc garderobę to Anton ma całą nową - za to jeak będzie starzy to będzie mógł chodzić w ciuchach po siostrze bo Aniela odkąd może wypowiadać własne zdanie to uwielbia czarny kolor i ma sporo ciemnych "chłopakowych" rzeczy. A ostatnio zarzuciła nas tekstem:"Uwielbiam carny kolor i kocham świat":baffled::-D

reklama
No tak, tylko, że dziewczynka w chłopięcych ciuszkach jest ok - ale już mały facet w różowym śpiochu w motylki, w czapeczce z kwiatuszkiem itd... to moim zdaniem słabo :baffled::baffled: Więc garderobę to Anton ma całą nową - za to jeak będzie starzy to będzie mógł chodzić w ciuchach po siostrze bo Aniela odkąd może wypowiadać własne zdanie to uwielbia czarny kolor i ma sporo ciemnych "chłopakowych" rzeczy. A ostatnio zarzuciła nas tekstem:"Uwielbiam carny kolor i kocham świat":baffled::-D
Olu zawsze jest jeszcze jedno wyjscie 3 dziecko napewno odziedziczy garderobe któregos z dzieci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry