• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Moja nie ma poduszki i jak na razie jej nie będę dawać. Z tego co czytałam tak jest lepiej dla dziecka jak śpi na płasko :-).

reklama
wlasnie ostatnio też się zastanawiałam nad wyciągnieciem poduszki tej od kołderki no ale gdzieś czytałam że lepiej do 1 roku bez poduszki a i troche się obawiam bo młoda mi śpi na brzuchu. Jak do tej pory to śpi na płask bez poduszki ani klina.

moja tez śpi tylko na brzuchu i ma taka naleśnikowata właśnie i w niczym to nieprzeszkadza bo to tez jest spanie na płasko

to prawda - moje dziecię tez sobie samo dobrało pozycję do spania i zazwyczaj śpi prawie całkiem na brzuchu, z twarzą w materacu; poduszki nigdy nie miałyśmy, ani klina, nie będę tego zmieniać dopóki mała nie jest samodzielna; jakoś mi się poduszka kojarzy ze starszym dzieciaczkiem, które sobie ją samo poprawi, ubije, rozpuszy itp., tak samo z kołderką (teraz przykrywam ją kocem w poszewce, który i tak namiętnie skopuje);

Wczoraj nam przyszedł fotelik samochodowy maxi cosi priori! Oczywiście kupiłam na ebayu, wygląda nieźle, ale jeszcze nie montujemy w aucie, bo póki nie ma prawko to z dzieckiem boję się i tak jeździć.

Jezu dziewczyny Hania tak mocno odparzyła sobie pupę pampersami że masakra... Cały czas kupowałam DaDa a ostatnio skusiłam się na Pampersa bo była jakaś promocja. I co? takie krostki że szok... Chyba ją uczulił ten zielony wkład. Tak samo kiedyś było z Bella Happy - a one też mają ten wkład zielony.

No i powróciliśmy do Dada. I dobrze :)

Zylcia mi się podobają bardziej te z lidla bo łatwiej wyczuc że mokre. Koleżanka mi też mówiła że w kauflandzie są też dobre jakieś na L Label czy jakoś tak, no i są teraz w promocji. I one tez nie mają tego wkładu zielonego;)

reklama
a ja mam cała mega pake pampów chyba jakichś oszukanych - wkład jest tak cienki że jakby aż poprzerywany-takie prześwity są, nie wiem czy któraś z was się kiedyś z czymś takim spotkała???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry