• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

izabela... u mnie Oliwia uwielbia książeczki OBRAZKI DLA MALUCHÓW są różne pozycje np. Przyroda, Części ciała, Pojazdy itd. Książeczka posiada duże obrazki z podpisem i fajne wytłumaczenia (jak można tak powiedzieć) np. Kiedy jest mało chmur, wychodzi słońce. Na jednej stronie jest chmura na drugiej słońce. Strony są twarde.
Odkąd ją ma każe sobie dziennie czytać i sama przynosi książeczkę :-). Do tego niedrogie, a jakie ciekawe dla dziecka. Ja kupuję w Tesco.

Ma też takie do kąpieli i takie z materiału, ale żadna nie przypadła tak do gusty jak OBRAZKI DLA MALUCHÓW

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://merlin.pl/Poznaje-swiat-Obrazki-dla-maluchow_Firma-Ksiegarska-Jacek-i-Krzysztof-Olesiejuk,images_big,31,978-83-7423-756-7.jpg&imgrefurl=http://merlin.pl/Poznaje-swiat-Obrazki-dla-maluchow_Firma-Ksiegarska-Jacek-i-Krzysztof-Olesiejuk/browse/product/1,527902.html&h=410&w=374&sz=49&tbnid=AeXDCA4mTvCDOM:&tbnh=235&tbnw=214&prev=/images%3Fq%3Dobrazki%2Bdla%2Bmaluch%25C3%25B3w&usg=__ehK8h5WMPPgUpP1mJXWQ54B6Vo8=&ei=zy78S4nZEIaZOPbtpJ0C&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image&ved=0CBoQ9QEwAA

Poniżej jest pokazana pozycja Przyroda :-)
Cena u nas w Tesco niższa niż tu

Ostatnia edycja:
reklama
izabela :-) ja mam tonę książeczek z serii klasyka wierszyka :-) tekturowe, mało czytania, duze obrazki :-) kupuję je w kioskach albo w sklepach Społem - u mnie za ok. 3 zł ;-)

mamy Kaczkę dziwaczkę, Lenia, Entliczek pentliczek, Pawła i Gawła i inne rymowanki :-)

Jasiek to mól książkowy a Monia...bardziej ja onteresuje co będzie jak urwie kawałek tej książeczki :-)

dominiczka87 to tak jak moja uwielbia książki :-) ciekawe czy im tak zostanie?!

w czwartek planuje kupić nowe pozycje :-) Może znajdę Małą dziewczynkę :-)

dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi ;-):-)
Maja też bardziej woli obgryzać czy rwać niż czytać :-D
a te książeczki co pokazujecie to właśnie w stylu tych, co są dołączone do pieluch dada :tak:
muszę u siebie poszukać, dzięki

Moja Gabi jest zachwycona tymi Obrazkami dla Maluchów! A jeszcze jak jej 'czytała" dwuletnia koleżanka to aż się rwała do nich. Zasmakowała i nie przypadły do gustu ale zafascynowała się przewracaniem kartek, bo są takie fajne grube i się same odchylają, więc jej łatwo.
Teraz je widziałam z pieluchami Dada w Biedronce jako gratis.

Ostatnia edycja:
Adasiowi juz od dawna wlasnie czytam i pokazuje ksiazeczki z cyklu Obrazki dla Maluchow - Male Stworzonka
tez fajan jest seria Co to jest? no i Mala kaczuszka, tez ma pare angielskich
ksiazeczka to jedyna rzecz ktora go moze zawrocic z trasy raczkowania po domu, bardzo lubi ksiazeczki i chyba etap gryzienia i jedzenia ksiazek ma juz za soba

moja tez uwielbia nie tylko wspólne czytanie ale sama tez sie potrafi zająć. tak jak Gabi sama przewraca karki a gryzie tylko te plastikowe co się do wanienki tez nadają, chyba tekturki jej nie zasmakowały :-D

Dziewczyny nie wiem gdzie mam to napisać,wiec piszę tutaj.

DO SZCZĘŚLIWYCH POSIADACZEK WÓZKA X-LANDER:-):-):-):-):-)

Dziewczyny ,jakiś czas temu narzekałyśmy sobie i chwaliłyśmy nasze wózki. Jedną z wad o ktorej pisalyśmy była zbyt mała regulacja siedziska. Chodzi o to ,że w tym wózku nie da się do końca podnieść siedziska i wrezultacie dziecko siedzi w połleżącej pozycji co nie jest dla niego komfortowe...

Aby mieć pełną regulację i móc podnieść siedzisko do kąta prostego trzeba w tym pasie z tyłu,ktorym się reguluje ką nachylenia oparcia przeciąć te zakładeczki ,które hamują dalsze podnoszenie oparcia:). Prosty zabieg a ile korzyści. Tylko trzeba to zrobić ostrożnie,zeby nie przeciąć tego pasa bo wyedy klapa. ale skoro ja antytalent do takich rzeczy to zrobilam to wy też dacie rade:-D:-D

reklama
dziewczyny, pochwalcie się książeczkami dla swoich pociech :-) chciałabym kupić jakieś Mai, ale nie mam pojęcia jakie... myślałam o jakichś z obrazkami lub takie jak do kąpieli albo coś w stylu jak te, co są gratis do pieluszek dada w biedronce, tylko gdzie mam kupić te bajki? :confused:

my mamy jak narazie same książeczki z wierszami Brzechwy i Tuwima; krótkie rymowanki z obrazkami, w twardej tekturce, która i tak przy ślinie Tomka wymięka :/
no ale czytać lubimy, choć jak narazie jeść bardziej :dry:

aaa! i jeszcze bardzo goraco polecam :

"Bajki dla superdziecka, czyli wręcz niebywałe historie:
Michał Daniel Mordarski

Bajki dla superdziecka, czyli wręcz niebywałe historie - Michał Daniel Mordarski - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

..ubawiłam się przy nich serdecznie, syncio się śmieje, ksiazka bardzo ładnie wydana, wierzyki rymowane, melodyjne, często z morałem. No na 5+ !!

Wkrótce zakupimy 2 częśc z tej serii czyli "Nowe bajki dla super dziecka, czyli mucha nie siada"
Michał Daniel Mordarski

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry