reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Wiecie, a mnie koleżanka radziła, żeby nie kupować podgrzewaczy tylko zaopatrzyc się w 2 termosy. W jednym trzymać wrzątek, w drugim przestudzoną wodę. W razie pottrzeby mieszamy mleko z wrzątkiem i dolewamy przestudzoną. Ja się do tej rady zastosuję :)
Pozdrawiam!

reklama
Ja tak robiłam jak gdześ jechałam. Termos z wrzątkiem i butelkę z ostudzoną wodą. Tylko nie zawsze udało mi się dobre proporcje wziąć, bo wiadomo nawet w termosie stygnie.
Ale nie zakładajmy, że nie będziemy karmiły piersią. Ja poprzednim razem nawet nie przypuszczałam, że będę butelki używać. Potem co prawda w lekkiej panice byłam jak musialam jednak dziecku sztuczne mleko przygotować. :sorry2:z tydzień dawałam przegotowaną kranówkę zanim doczytałam, ze się nie powinno.:-(

kochana ale ja nie mam na myśli mleka pasteryzowanego :blink:
a jak już mówisz o mlekach w Irlandii to stoją dłużej niż te w Pl....:-p hehe
moje stało 2 tyg i było jeszcze dobre..... ale wyrzyciłam bo się bałam że za długo;-)
chodzi mi o mleka specjalne dla dzieci.... te w proszku....
czy jak się je będzie trzymało w podgrzewaczach zbyt długo to po prostu nie będą lekko podkiśnięte:confused:

i wogóle kiedy zamierzacie robić pierwsze zakupy bo słyszałam że się robi jakoś w 8 miechy najwcześniej....:sorry2:
Aaaaaa, to nie doczytałam :-p
Ale to i tak dziwne jakieś te Twoje butelkowe mleko (może ulepszone?) - moje psują się już rankiem w dniu przydatności do spożycia....

mary_mary....u mnie w nl sa takze te mleka...maga bardzo dlugo stac...nawet jak zapomnisz na noc do lodowki wstawic:tak:zreszta w polsce sa tez..to te w kartonach pasteryzowane...one moga stac bardzoo dlugo...tak samo jak tu sa pasteryzowane i swierze-do 2 dni co tylko postoja w lodowce:tak:niewiem czy dobrze doczytalam czy to wlasnie o to chodzilo;-)

Aaaaaa, to nie doczytałam :-p
Ale to i tak dziwne jakieś te Twoje butelkowe mleko (może ulepszone?) - moje psują się już rankiem w dniu przydatności do spożycia....
haha te same co u Ciebie:-p
ja kupuję te w butelkach plastikowych "Fresh milk" z niebieską nalepką i niebieską nakrętką....
jeszcze ostatnio się z kumpelą śmiałam że powinni napisać "still fresh milk":-p

a my wczoraj kupilismy z dzidzia na nasze wielkie brzuszysko sukienke spodnie biale krotkie i koszulke na ramiaczkach w h&m co by nam sie wygodnie urlopowalo i nowe adidiasy na podroz samolotem zeby stopki odpoczywaly i mialy wygodnie:-p ale i tak jak mysle w co sie ubrac mysle ze nic nie mam moja szafa to otchlan bez dna moge wsadzac tam ciuchy a malo co wyciagam troche sie wstydze w sukienkach chodzic zwlaszcza teraz juz wygladam jak szafa:sorry2:

hm..dobry pomysl z tym filtrem do wody..chyba tez za takim sie rozejrze:))))zeby ten dzbanek przefiltrowal wode to jak dlugo musi stac w tym dzbanku??ja takie raz widzialam w realu...reklamowali go,ale ja zbytnio na to wtedy nie zwrocilam uwagi..a szkoda:((
Jak ja moj napelnie, to 5minut i gotowe. Ale zawsze mam napelniony, aby na bierzaco miec czysta wode. Jak urodzil sie moj synus to tez wiedzialam o tych dzbankach, ale nie pomyslama aby kupic:baffled: i zaluje. Ale teraz mam:-)

weri ja też ostatnio wydałam na ciuszki 250 zł, siostra mi przyniosła 2 pary spodni i 2 bluzki więc niby powinnm mieć w czym chodzić, ale nie podejrzewałam że będzie tak ciągle padać i mam większość letnich albo eleganckich spodni a przydałyby się dzinsy :(( tak więc też nie zawsze mam co ubrać no chyba że byłoby prawdziwe lato. Z dzinsami wolę poczekać kupić dopiero we wrześniu.

ja wam powiem że ja się w wszystko mieszczę i poza 2 nowymi sukienkami z czego jednej w piersiach nie dopinam ... nie mam nic... nowego:-p chyba że bluzę D mi kupił taką fajną... ale nie ciążową bo:-p jak brzucha nie mam to po co ciążowa...?:sorry2: no i nie wydaję pieniążków na ciuszki...

a już pytałam wcześniej...
dla dzieci kiedy chcecie zakupy robić bo słyszałam że w ok 8 miechu się robi.....

reklama
a już pytałam wcześniej...
dla dzieci kiedy chcecie zakupy robić bo słyszałam że w ok 8 miechu się robi.....
ja juz mam wielka torbe ciuszkow i kocykow powoli zbieram jak wroce z urlopu za tydzien kupujemy wozek a potem chce kupic torbe i rzeczy do szpitala to jak kto woli jak ktos chce hurtem pod koniec ciazy albo powolutku przez cala ciaze:happy2:

Do góry