• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Megami, ja oporów przed chustą nie miałam, ale też jak pierwszy raz sama zamotałam to zobaczyłam, że nie ma takiej siły, żeby dziecko wypadło :-D

Dziewczyny, nie naskakujmy na siebie, tym, które nie są przekonane polecam poszukać u siebie w mieście klubu Kangura - dużo lasek ode mnie ze stycznia poszło na jedno - dwa spotkania, żeby się tylko nauczyć wiązać i po kłopocie :-D

Nulini ale ja zadałam proste pytanie O NOSIDŁO, które jest mi potrzebne do wejścia i wyjścia z domu po schodach z dwójką dzieci jakby nie patrzeć małych dzieci. Dzięki za podsunięcie info o nosidłach ergonomicznych, bo jeszcze nie orientowałam się w temacie a teraz wiem o co chodzi.

Akurat wszystkie, które wypowiedziały się na "nie" mają już co najmniej jedno niemowlę za sobą i jak sama wiesz, wtedy inaczej się patrzy na to co będzie nam i dziecku potrzebne. Każda zna już siebie i swoje możliwości.

Ja tez uwazam ze dziewczyny tore juz maja dzieci sa w kepszej sytuacji pod tym katem ze wiedxa czego im trzeba a co u nich sie nie sprawdza.
Do chusty nie zamierzam nikogo namawiac mimo to ze mi wydaje sie byc super opcja zarowno w domu jak i na wakacjach :-) kazdy najlepiej wie co mu pasuje lub czego chce sprobowac.

Mnie np kolezanka namawia na bujaczek lezaczek. A mi szkoda na to kasy i pewnie jesli od kogos nie dostane to nie kupie. Mlody nie mial i dalismy rade :-P

A my mieliśmy bujaczek lezaczek i u nas się rewelacyjnie sprawdził. Jak np robilam obiad czy coś w domu to mały siedział i patrzył co robię. No ale to nie był nasz niestety i teraz chyba powiem żeby na chrzciny kupili:)

Oj u nas też leżaczek był bardzo pomocny. My mamy leżaczek z wibracjami i świetny na kolki i wzdęcia. Ale taki zakup to można odłożyć na później jak się zobaczy co dziecko lubi. Ja np. nie nosiłam po domu tylko właśnie w leżaczku przekładałam, do kuchni czy pokoju.

Ja kupiłam używane za 35 zł.
A jak się trafi taki niemowlak- aniołek co śpi przez większość czasu to nie potrzebne:-)

reklama
dlatego ja nie zarzekam sie ze nie kupie, ale licze ze moze dostane ;) a jesli nie a dziecko bedzie bardzo absorbujace i sama chusta nie starczy to moze wlasnie uzywany uda mi sie znalezc. wyjdzie w praniu ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry