• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Pojęcia nie mam moja wiedza kończy się na silniku i koniach :-D mowie co mąż mi powiedział hehe może się pomylił :sorry: no lubimy szybko jeździć ale też bez przesady, ja to w ogóle nie lubię go męczyć na wysokich obrotach wiec tu raczej nie chodzi o rajdowa jazdę :-D nie wiem co z tym naszym Fordem jest :dry: ale jeździć na benzynie to kosztowna sprawa ;-)

reklama
femme, zgadza się, dlatego my jak ciepło to na rowerkach, ale polecam Ci forum mondeoklubpolska.pl, my oboje mamy tam konto i naprawdę odpowiedź znajdziesz na każde pytanie, albo można zapytać i ludzie Wam doradzą, co może być przyczyną takiego spalania, bo kto wie, czy i gazu by Wam mniej nie żarł, jakby się wykryło usterkę :tak: My po mieście na całym baku (330zł) zrobimy jakieś 550km, w trasie ponad 700km :tak:

Tez mamy mondeo ;-) uwielbiam to auto :biggrin2: ale mamy w gazie bo na benzynie to miał kosmiczne spalanie i niestety gaz się wali... :-/ to jest nasze 4 auto a prawko mam 6 lat i udało się zdać za pierwszym razem na szczęście, kocham jeździć nie wiem jak można prawka nie mieć

tez mamy mondeo, co prawda stare, ale jak na pierwsze auto uwazam ze zle nie jest. jezdze nim spokojnie do poznani i do kalisza z ina poki co nie zawodzi. w benzynie, troche pali ale cos za cos.

Nulini 2.0 w sedanie mamy a drań nam z 16-18l/100km palił :no: wiec nie było innej opcji

to sporo. my mamy swojego staruszka, ma 1.8 w benzynie i pali ok 10l/100km... kupilismy je bo mielismy tyle gotowki,a wiedzielismy juz o ciazy i ze mieszkanie bedziemy kupowac wiec nie chcielismy rat. tak jak mowilam, chce nim pojezdzic chociaz ok 3lat i bede zadowolona. wtedy bede mogla myslec o nowszym. poki co jstem baaaardzo zadowolona ;)
jedyny koszt to zarejestrowanie i musze naprawic klime (ok 300zl, ale to wiedzialam przy zakupie). 1 wyplata wiec od razu idzie do mechanika i bedzie smigac jak ta lala :D

agulqa, a co z klimą? U nas od zakupu nie działała, bałam się, że będzie chłodnica albo sprężarka, a okazał się bezpiecznik od... tempomatu :eek::eek::eek: Którego nie mamy :dry:

gosiane, ja bym strasznie chciała drugie auto, ale bez szans :-(

My mamy teraz Fiata Pande bo w miescie jest mega wygodny a na dalsze wyjazdy zamienialismy sie z tesciem albo moim tata ale teraz juz nam nie wystarczy mala panda. Takze musimy kupic drugi jakis wiekszy. Pewnie kupimy Merive ale uzywke 3-4 letnia

My mieliśmy starą, kilkunastoletnią skodę felicję (nasz pierwszy samochód), ale już psuło się w nim wszystko, więc wzięliśmy mały kredyt na 5-letniego golfa 5 i jest niebo a ziemia! Zwłaszcza dla mnie bo to nasz pierwszy samochód z klimą.

Co do prawka, ja zdałam jeszcze w liceum jak hurtowo wszyscy zdawali (udało się za 1 razem do dziś nie wiem jakim cudem:-p), a mąż jak go poznałam nie miał jeszcze i nie umiał wcale jeździć bo oni nigdy samochodu nie mieli, ale jak się wziął i zaczął jeździć to jest bardziej pewnym kierowcą ode mnie :-p nie wyobrażam sobie, żeby nie miał, szczególnie teraz jak trzeba mnie wozić. Teraz w pracy jeździ w trasy (delegacje) po 1000 km i niechętnie oddaje kolegom kierownicę :-)

Drugi samochód nie wchodzi w grę :no: ze względów finansowych, ale też na razie go nie potrzeba, bo ja co prawda jeżdże do pracy (muszę w ciągu dnia jeździć z jednego miejsca w drugie) ale mąż idzie do pracy pieszo.

No wlasnie a my sie przemieszczamy po calym miescie oboje w pracy no i teraz jak meza nie ma caly dzien w domu to z 2 maluchow to latwiej bedzie z autem chodzby po zakupy jechac

reklama
nulini u nas dziurka w zbiorniczku. facet juz ogladal. musi ja zalepic i napelnic klime i ma byc niby ok.

my mielismy pande od tesciow odkupic, ale tesc chyba ma sentymenty wielkie. wiec stwierdzilam ze taniej mi wyjdzie jak kupie to mondeo. no i tu klima do nprawdy a w pandzie nie ma wcale. mam chociaz duuuuzy bagaznik itp a to dla mnie wiele znaczy. zamiast tachac wozek do bloku wrzuce do bagaznika i z glowy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry