• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Ja dla Mikiego miałam w sumie 3 kocyki...i uważam , ze to taka optymalna ilośc...Beciki miałam 2, na rzepy, z czego jeden z kocyków miał mozliwość zapięcia w śpiworek. Właśnie jest w praniu, zrobię zdj i Wam pokaże bo bardzo się sprawdził :).
Czasami miałam wrażenie ze taki komplet to i tak mało. Dziecko ulewa (moj Miki ze względu na przypadłość refluksową ulewał po każdaym jedzeniu a ulewanie miało charakter chlustania mlekiem, w spzitalu chyba z 5 razy mi wymieniali okrycie ;)), czasami nam mamom zdarza się wylać mleko z butelki więc uważam ze po 2 sztuki każdego z okryć to minimum, ale ja miałam wyjątkowe dziecko pod względem ulewania więc może mam wypaczoną opinię na ten temat :).

Paulinko, kocyk bardzo ładny :), becik na rzepy moim zdaniem jest praktyczniejszy

a oto z 5 %ciuszków które dostałam dla Zuzi od szwagierki z irlandii :) jestem happy bo są śliczne :)
25sriar.jpg

b8s12t.jpg

Ostatnia edycja:
śliczne te ubranka modlisiu. u mnie niestety nie ma po kim odziedziczyc ciuszków, bo dużo się teraz porodziło i zostawiają dla drugiego dzidziula. Bratowa natomiast mi zapowiedziała, że chce ubranka ode mnie dla ich szkraba. Jeszcze go nie mam w rączkach a już mu rzeczy zabierają :szok:

reklama
Ja dla Mikołaja kupowałam wszystkko sama, naprawdę wydałam mnóstwo pieniędzy dlatego teraz cieszę się choc z kilku ubranek , ale tak jest prawda, że nie lubię używanych ;). Jestem jakaś dziwna , pewnie i tak nakupuję małej sporo nowych ciuszków ;) W mojej rodzinie pewna bliska osoba wręcz dała dyspozycje co kazdy ma kupić dla jej dziecka, a ona może w sumie na wyprawkę wydała 100zl i bardzo sie tym szczyciła-miałam ochotę ją udusić ;).Nawet wózek kupili dziadkowie- bo podobno tak sie robi i koniec kropka ;). Te ciuszki w takim średnim stanie mam własnie od niej i chyba zajmą miejsce w kartonie na poddaszu i niech czekają aż będę mogła je oddac z powrotem (juz zapowiedziala ze ciuszki są do zwrotu) :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry