• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

karlita nie składaliśmy wózków, ale tak patrzylam rozmiary po złożeniu są podobne 102x66x35 cm. Wózek powinien się zmieścić do bagażnika, bo jest spory, ale niestety R. będzie musiał się pożegnać ze swoim subwooferem, bo niestety zajmuje pół bagażnika.. ;))

reklama
a ja dziewczynki mam wszystko chyba juz, oprócz łózeczka, przewijaka i wanienki, no i ubranek na zime. wszystko w zasadzie albo kupilismy albo dostalam. nawet takie rzeczy typu butelki, smoczki.
czekam na poznanie płci, jak sie okaze ze chlopak, to dostaje od kolezanki zestaw ciuszkow od urodzenia do 6rż. w sumie mam 3 szuflady juz rozmiaru 0-3 same bodziaki, pajace itp. ale kurcze tez aczej na chlopaka;) mam badzieje ze bedzie synek, bo jak nie to wszystko wokolo za kilka miesiecy beda gadac o drugim, a ja na razie nie chce! moze za 5lat jak tego skraba wychowam!

Kurcze dziewczyny, jak czytam, że Wy już macie tyle rzeczy, to zaczynam się przerażać. Bo ja jeszcze nic nie mam. Stwierdziłam, że zacznę kupować dopiero w 6 mc. O wózku też myślimy dopiero na jesieni kupić. Chociaż niektóre już oglądałam . Ogólnie rzecz biorąc, to będziemy musieli wszystko nowiutkie kupić, bo nie mam żadnych koleżanek "dzieciatych" i w rodzinie też z tym kiepsko. Może coś rodzice kupią nam, zobaczymy:)

szalom kurcze ja nie wiem jak się przestawie nasz wózio ma 58×32x63 cm po złozeniu i nie wiem jak ja wrócę do większej gondoli ;) hehhee

szukam teraz takiego podwójnego wózka bo Gabi będzie za mała by na nóżkach chodzić sama cały czas ....

ariska ja tak robiłam przy Gabi i to się sprawdziło bo dzieci nie niszczą ciuszków jak są takie maluśkie i czasem można kupić prawie nówki za małe pieniążki :) to duża oszczędność :)

klaudoos ehhh to tak jak ja mam wszystko dla dziewczynki ;)

monia nie spiesz się ale też nie zostawiaj sobie na ostatnią chwilę
im większy brzuch tym będzie ciężej a pamiętaj ze zima przed nami ...

z doświadczenia wiem ze lepiej mieć coś wcześniej niż kupować w ostatniej chwili ;)

ja tez praktycznie nie mam nic zimowego i nie mam pojecia co kupic eh tak to jest jak sie ma szkraba z lata :)
no ale mysle, ze wpolowie wrzesnia bede juz wiedziec jaka plec to bedzie latwiej kupowac
ja tez mam corcie z lata z sierpnia wiec niemam nic cieplutkiego na zime i ta wyprawka to bedzie dla mnie nowosc ale mysle ze sobie poradze :-)
Dzięki dziewczyny za rady, będę na bieżąco obserwowała ten watek, to na pewno będzie łatwiej z zakupami...
Dzisiaj trafiłam do osiedlowego lumpeksu, i akurat był dzień wszystko po 2 zł i śpiochy po 1zł, także za 12 zł wyszłam z ładna reklamóweczką:tak:
ja tez chodze po ciucholandqch i bardzo czesto znajdoje nowe ciuszki z metkami za pare zl wiec warto
Mam pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka (jeszcze nie kupuje, ale oglądam). Zastanawiam się nad kompletami z baldachimem. Czy któraś z Was miała i poleca? Przydał się np. jeśli dziecko było z wami w pokoju?
ja niemialam baldachimu bo tylko zbiera kurz a po za tym niechcialam dziecku w dzien robic nocy wiec nawet niezaslanialam okna i bylo ok

Dostałam właśnie z all przesyłkę :) 8 par bodziaków, 3 pary rampersów do tego dwie pary przesłodkich ogrodniczek ;) czekam jeszcze na 3 przesyłki i szafka malucha będzie skompletowana ;)

monia nie spiesz się ale też nie zostawiaj sobie na ostatnią chwilę
im większy brzuch tym będzie ciężej a pamiętaj ze zima przed nami ...

z doświadczenia wiem ze lepiej mieć coś wcześniej niż kupować w ostatniej chwili ;)

Z tego wszystkiego wczoraj weszłam na allegro i zaczęłam oglądać ciuszki dla maluszka. Ale chyba jescze poczekam, chyba chciałabym najperw poznać płeć, przynajmniej później będzie coś łatwiej zakupić. No i teraz nie mam za bardzo z kim połazić po sklepach, a samej mi się nie chce. Chyba zdecyduję się na zakup ubranek przez internet.

Z tego wszystkiego wczoraj weszłam na allegro i zaczęłam oglądać ciuszki dla maluszka. Ale chyba jescze poczekam, chyba chciałabym najperw poznać płeć, przynajmniej później będzie coś łatwiej zakupić. No i teraz nie mam za bardzo z kim połazić po sklepach, a samej mi się nie chce. Chyba zdecyduję się na zakup ubranek przez internet.

tylko przelicz sobie czy to się opłaca, pamiętaj że przesyłki są drogie:tak:

chętnie bym z Tobą pochodziła po sklepach, gdyby było to możliwe ;-)

reklama
tylko przelicz sobie czy to się opłaca, pamiętaj że przesyłki są drogie:tak:

chętnie bym z Tobą pochodziła po sklepach, gdyby było to możliwe ;-)

Wiem, że nie są tanie przesyłki, ale czasem bardziej się opłaca hurtowo coś kupić. My w sumie często coś zamawiamy na allegro. I wydaje mi się, że i tak wychodzi to taniej. Bo tu w Krakowie, jak chodziłam po tych galeriach dla dzieci, to głowa mi spuchła, takie są drogie ubranka. Chyba że poszukam jakiś hurtowni u nas, pewnie są jakieś. Claudia, fajnie że się zaoferowałaś:) Też bym chętnie z Tobą pochodziła:) Nie ma to jak 2 matki na zakupach :) A w zasadzie skąd Ty jesteś Brzuszek?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry