reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Oj nie pamietam składu ale chyba wystarczy powiedziec zeby masc posladkowa przepisali kosztuje az 5zeta a starcza na bardzo dlugo

reklama
Dziewczyny a u nas znowu powtórka z rozrywki. Już nie daję rady z tym odparzeniem. Monotematyczna jestem - wiem- ale na prawdę już nie wiem co robić. Pisałam wam niedawno że jest już wszystko ok po tym tridermie. No bo było - ale znowu na chwilę. Teraz znowu pojawiło się czerwone.

I już nie wiem
Czy ja coś źle robię?
Może Hania ma taki drażniący mocz... Już staję prawie na głowie żeby było wszystko OK i co uda mi się wyleczyć to zaraz po odstawieniu maści wszystko wraca.

A ten Tormentiol jak długo można stosować? Jeszscze raz tego spróbuję a jak nie minie do poniedziałku to idę do lekarza...

Nienawidzę jak nic nie mogę zrobić :(

Zylcia, a może ona jest wrażliwa na pieluszki? Moja przy pampkach jak nieraz muszę założyć też ma brzydszą pupcie, moze spróbuj zmienic pieluszki, i jak Rubi radzi, wietrz ile się da, nawet zakładając majteczki bawełniane.

Zylcia my tez cały czas walczymy z krostkami na pupce.
Po tormentiolu i clotrimazolum wszystko zniknęło więc smarowałam samym alantanem. Teraz przez pare dni młoda nie dostała ZYrtecu to matka zapomniała bo a to u babci nocowałyśmy a to poźno wróciłyśmy i niebyło pełnej kapieli i krostki wróciły. Wczoraj dostała Zyrtec i krostki jakby się zmniejszyły, ale czy to od tego czy od clotrimazolum którym znów pare razy posmarowałam to nie wiem.
I też czasem już ręce załamuje....
A co do wietrzenia pupy na plaży to nie bałaś się że zrobi kupke??:-D

dominiczka :-) a próbowałaś zmienić gatki??? Monia miała czasm czerwone krostki jak nosiła Pampersy a odkąd w Tużurkach śmiga pupka jest najpiękniejszym fragmentem ciała :-)

Uprzejmie informuję że juz jesteśmy PO :-)

oczywiscie strach ma wielkie oczy ;-)

przyjechaliśmy, pani dr poprosiła nas na zmieczulenie - wcisneła jakiejś majści w pipkę i kazała czekać 20-30 minut... po tym czasie nas znow poprosiła do gabinetu, kazała rozebrać Monię, ja miałam trzymać rączki, mąż nóżki (wtedy Monia się najbardziej darła - że się ruszać nie może), pani dr wzieła taki metalowe...jakby szydełko ale zamiast haczyka na końcu była kuleczka i powiedziała...gotowe ;-)

Monia chyba niczego nie poczuła ;-) :-)

gorzej było potem... pani dr powiedziała że trzeba tego teraz pilnować bo może znów zarastać :-(

no i mam uczulić znajome mamy dziewczynek żeby kontrolowały to u swoich córeczek bo ona teraz ma "więcej małych pacjnetek niz pacjentów z siusiakami do reperacji" :-)

no to UCZULAM WAS :-)

Rubi,fajnie ze juz po wszystkim....a Monia nic nie poczula:-)
a co do tego zeby zagladac malym do pipek,to ja dalej nie wiem na co mam zwrocic uwage,ze niby za mala dziurka:baffled:...do lekarza mam pojsc niech sprawdzi?
Mi sie wydaje ze normalna ma,tzn ja nie wiem jak wygladaja"nie normalne" ,czy "normalne"wiec jak mam porownac? łoj zamotalam tylko chyba....ehhhhhhhh

anet :-) chyba najlepiej żeby to lekarz zrobił... ja właśnie nie wiedziałam jak to ma wyglądać bo przecież to moja pierwsza córka ;-) Ty masz jeszcze Gosię :-)
teraz mogę podpowiedzieć tylko tyle że dziurka ma ok. 2,5 cm... a wcześniej ledwo było widać cewkę moczową :-( ale to wiem dopiero teraz :-(

reklama
Rubi,tylko ze Gosia juz starsza i teraz dziurke ma wieksza....hi,hi :-D , wiec jak mam porownac,a jak byla mala to nie pamietam jaka miala:no:....a zreszta juz nie da sobie zobaczyc,bo sie wstydzi...he,he.....:sorry2:
Wiec przy najblizszej wizycie u pediatry zapytam czy ma dobra wielkosc....:tak:;-)

Do góry