• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zdrówko i pielęgnacja naszych krasnali:)

reklama
moja w dzien zlobkowy jest budzona o 8 a w wolny wstaje ok 8.30 ,drzemka ok 12-12.30 i spi w zaleznosci od dnia 1,5-2 czasem 2,5 godz.wieczorem idzie spac ok 20
jesli sie denerwuje sprobuj klasc ok 13

u nas drzemka dwugodzinna od ok 13:30.

A co do fryzjera to koszt 45zl totalnie mnie z nog zwalil! Nigdy bym nie dala tyle za sciecie wlosow dziecka! Ja dajac 10zl stwierdzilam ze to i tak duzo (jak na te kilka "ciachow" nozyczkami). A co do podejscia fryzjera to pewnie tez wazne ale najwazniejsze jak dzieciaczki sie zachowuja. Bo ja bylam mega zdziwiona reakcjami dziewczyn na pierwsze styrzyzenia. Siedzialy cichutko, w ogole sie nie ruszaly i byly bardzo zaciekawione co tam pani im robi :)

z ciekawosci sprawdzilam ile u nas placi sie za sciecie wlosow dziecka.W salonie w ktorym ja scianam 16,50 e wiec te 45 zl w polsce tez wydaje mi sie chore poniewaz wiem ze to kwestia podciecia tych cienkich kosmykow tu czy tam.co innego gdy wlosy sa dlugie,chodzi o konkretna fryzure,modelacje ale 45 zl to ja za siebie bedac w polsce zaplacilam .

Dziewczyny, we Fryzjerkowie na Foksal zaśpiewali mi od 55 do 70 zł ;) Niestety, Warsaw City Reality ;) Prawda jest taka, że popyt nakręca podaż i skoro się znajdują ludzie gotowi, jak ja, zapłacić 45 zł za obcięcie dziecka - to te "salony" istnieją i mają takie ceny a nie inne ;) Gdyby nie było mnie na to stać, pewnie szukałabym tańszego wyjścia :) Poza tym u Radka to naprawdę nie jest już podcięcie grzywki czy "kosmyków", on ma normalnie po męsku przystrzyżony tył i boczki, do tego sensownie wystopniowaną górę i grzywkę :) Wygląda to mniej więcej tak: DSC01923.jpg

Ostatnia edycja:
Kropa-to nawet nie chodzi o to czy kogoś na to stać.
Zreszta wielokrotnie przekonałam się ze płaci się niekoniecznie za jakość.Sama czasem się na to nabieram bo tez mi się kiedyś zamarzylo udać do salonu czajki w w-wie gdzie ceny są jakie są i oczywiście nie żaden czajka mnie ciał tylko ktoś inny i efekt nie był lepszy od tego gdy czesze mnie pani w małym ,tanim salonie w innej polskiej miejscowości.Nikt tak nie piesci się z moimi włosami jak ona,nikt nie poświęca tyle czasu by dobrze przyciac każdy kosmyk jak ona a płace tak mało ze śmiać się chce.Szkoda mi ze nie mam jej na codzień i muszę bulic za beznadzieje bo dotąd nie znalazłam dobrego dla mnie fryzjera tutaj...zreszta tu tez nabralam się i jechalam specjalnie do renomowanego salonu w Amsterdamie.Myślisz ze była wielka różnica?

Co innego jak się znajdzie rewelacyjnego fryzjera to wtedy trzeba się go trzymać pazurami ale właśnie z doświadczeń wiem ze wysoka:nerd: cena nie znaczy ze lepiej

eijf, jasne że tak. Nie chodzi mi o to, że droższe znaczy lepsze - bo wiem dobrze, że tak nie jest. Chodzi mi o to, że gdybym musiała przeżyć za najniższą krajową to w ogóle bym takiej opcji nie rozważała i tyle :) A że w Warszawie mało kto żyje za najniższą krajowa, to takie "salony" funkcjonują i mają się dobrze :) Jak już pisałam, ostatnio chciałam "zaoszczędzić" i skończyło się katastrofą, więc zwyczajnie następnym razem sobie odpuszczę i wydam te 45 zł :) To tak jak z kurtką, jedna mama kupi za 60 zł, inna uzna, że poniżej 150 to nic się nie nadaje, a jeszcze inna kupi tylko markowy za 500 zł. Każda z nich będzie przekonana, ze dokonała najlepszego wyboru. Ta co ma za 500 będzie uwazała, że jej jest najlepszy na świecie i nigdy nie ubrałaby dziecka w taki za 60 zł, a ta co za 60, ze nie ma zadnej różnicy między jej najtańszym i innej najdroższym. Bo prawda jest taka, ze wybieramy spośród dostępnych nam opcji, a nie z całego asortymentu :) To samo z fryzjerem ;)

reklama
a my byłyśmy wczoraj u fryzjera. Takiego pierwszego lepszego na osiedlu. 10 zł, 10 min i po wszystkim:-)Siedziała u mnie grzecznie na kolanach, nawet zabawiać nie trzeba było...
Mieliśmy się umówić na sobotę, bo myślałam, że więcej czasu zajmie, że M będzie potrzebny, a Pani pyta- a może teraz? no i poszło...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry