• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Dziewczyny a nie lepiej wziac nianie? nie wiem ile kosztuje złobek panstwowy/prywatny a ile niania u Was? Moje dwie siostry studiujace własnie w ten sposób pracuja. Najczesciej dzieci od 8mscy az pojda do przedszkola
u nas za nianie bym musiala oddac prawie cala wypłate a roznica byla by taka jak kasa z wychowawczego wiec nie oplaca mi sie isc do pracy i zarabiac na opiekunke ;/ juz bym wolala siedziec w domu i miec ta roznice z wychowawczego ... wiec nawet prywtanego nie oplaca mi sie brac nei stac nas wiec tylko i wylacznie państwowy

Dziewczyny a nie lepiej wziac nianie? nie wiem ile kosztuje złobek panstwowy/prywatny a ile niania u Was? Moje dwie siostry studiujace własnie w ten sposób pracuja. Najczesciej dzieci od 8mscy az pojda do przedszkola
Gdybym miała wziąc nianię nie opłacałoby mi sie pracowac bo srednia godzinówka niani to 6-8e/h x10godz (tyle nas nie ma) tj srednio 70euro za dzien x np 20dni wychodzi 1400euro na miesiac co i tak jest dalece zanizone...

W Wro od 6-10zl/h a niani trzeba byloby brac na 9h wiec m usielibysmy jej oddac cala pensje K i jeszcze z mojej dolozyc ;o babcie daleko, poza tym pracujace obie wiec jedynie zlobek nas ratuje.

ja rowniez jestem przeciwna (czyt. strasznie nie wkurza) zalatwianiu po znajomosci. niewazne czy to praca, przedszkole czy lekarz. dokladnie tak jak bylo za komuny...:wściekła/y: nie liczy sie, kim jestes, co potrafisz tylko kogo znasz

ja rowniez jestem przeciwna (czyt. strasznie nie wkurza) zalatwianiu po znajomosci. niewazne czy to praca, przedszkole czy lekarz. dokladnie tak jak bylo za komuny...:wściekła/y: nie liczy sie, kim jestes, co potrafisz tylko kogo znasz

Też jestem przeciw. jak przyjechałam do Wro to praktycznie nie miałam żadnych znajomych, sama znalazłam pokoj do wynajecia, pierwszą prace, później drugą... jakoś sie udało usamodzielnić, teraz ten żłobek też zgodnie z procedurami, ale że bez znajomości ciężko swiadczy to jak moj K nie moze znalezc teraz pracy...nie wiem po co te oferty w necie i gazetach jak nikt nawet nie odpisze "pocałuj mnie Pan w d.."

reklama
no u nas nawet prywatny mimo, ze strasznie drogi wychodzi dużo taniej niz niania, bo niania bierze ok 10zł za godzinę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry