reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja pościeli ostatecznie wcale nie kupiłam. Dla starszego synka miałam: prześcieradełko, falbankę pod materacyk, ochraniacz, kołderkę, poduszkę i rożek. 2 komplety Teraz właściwie używam tylko poduszeczkę, czasmi kołderkę.
Więc podzieliłam te kompelty na obu chlopaków. Dla starszego podusia i kołderka, a dla młodszego rożek, ochraniacz i falbanka. Kasy u nas nigdy za dużo więc zadowolona jestem że trochę w portffelu zostało.Teraz odkłądam na chustę, bo to raczej ponadprogramowy wydatek (sprzedaję rózności na allegro, książki itp). Już mam połowę wiec powinno w najbliższym czasie się udać. Mój maz co prawda mówi żebym się nie wygłupiała i po prostu kupiła ale ja wiem jak to jest nakupuję różności na początku miesiąca a potem do pierwszego nie starcza kasy na jedzenie. a nie mam co liczyć, ze kupię na koniec miesiąca jesli kasy zostanie, bo nigdy nie zostaje.
Kilolek, a jak to jest z prowizjami od sprzedaży na allegro? Zwykle tylko kupowałam, teraz wystawiłam kilka niepotrzebnych rzeczy, które w większości się nie sprzedały (była ustawiona cena min). Dostałam rachunek z allegro i zdębiałam! Jest niewiele niższy niż kwota którą uzyskałam za sprzedaż.. O ile dobrze pamiętam, to jeżeli czegoś się nie sprzedało, to kiedyś nie pobierali opłat.. Jak to jest??

reklama
ta z dinozaurami idealnie pasuje do mojej koncepcji pokoiku kolorki itp.....akurat jesli chodzi o posciel to w pl jest 3 razy tansza i 100 razy wiecej wzorow......:-(

Kilolek, a jak to jest z prowizjami od sprzedaży na allegro? Zwykle tylko kupowałam, teraz wystawiłam kilka niepotrzebnych rzeczy, które w większości się nie sprzedały (była ustawiona cena min). Dostałam rachunek z allegro i zdębiałam! Jest niewiele niższy niż kwota którą uzyskałam za sprzedaż.. O ile dobrze pamiętam, to jeżeli czegoś się nie sprzedało, to kiedyś nie pobierali opłat.. Jak to jest??

niestety opłata jest za ażdą wystawioną aukcję, nie ważne czy się sprzeda czy nie. Jak wystawiasz aukcje to widzisz co za ile np. za zdjęcie 10 gr itd. Ogólnie to nie są te opłaty drastyczne. One chyba tez zależą od kwoty za jaką się wystawia, ale nie wiem na pewno, bo nic bardzo drogiego nie wystawiałam. Z tym, ze allegro sumuje wszystkie opłaty i przysyła rachunek dopiero jak przekroczysz pewną kwotę np. 10 zł, więc nie płaci się za każdym razem czy np. co miesiąc chyba, ze sie dużo sprzedaje. Mój mąż ma sklep na allegro to on płaci co miesiąc, ale sprzedaje bardzo dużo.

Gosiu ta pierwsza jest przesliczna!!!!!!!!!!! Mi sie sgtrasznie podoba :) i niedroga
wlasnie chyba zdecyduje sie na ta tansza krowka bialo-niebieska:-)
a ja znalazlam taka posciel 2cz.pościel 120x90 na suwaczki NOWE wzory PROMON (723528993) - Aukcje internetowe Allegro mozna zainwestowac na zmiane jednak ja zostaje przy poscieli do wozka i to mi straczy oczywiscie rozek i kocyki znalazlam tez u tego sprzedawcy Pościel , komplet do wózka - nowe wzory PROMON (723687803) - Aukcje internetowe Allegro i zakupie pewnie w baranki i paski takie jak u mamo-tato :)
ja tez chce od tego sprzedawcy kupic posciel...i wlasnie jedna to drozsza za 72 z krowka a druga z dinusiami niebieskiemi ale sie zastanawiam czy te dinusie beda pasowaly do chlopca??Jak myslicie??i tez mi sie podoba ta posciel do wozka ale nie wiem czy w ogole bedzie potrzebna jak myslicie??
Piękne to one są wszystkie tylko nie wiadomo jak gatunkowo. my mamy kołyskę na początek i nie wiem czy z wyborem pościeli się jeszcze nie wstrzymać. Wiem już jakie będziemy mieli łóżeczko IKEA | Łóżka | Łóżeczka | LEKSVIK | Łóżko dziecięceteraz zostaje mi wybór poscieli i materacyka. A to to już dla m,nie jakaś abstrakcja ten materacyk.
ja juz od tego sprzedawcy kupowalam posciel dla corki i bylam zadowolona:-)

co myslicie o takim laktatorze??mam mozliwosc tanio go kupic Philips - Podwójny laktator elektroniczny SCF294/02 - Laktatory - Karmienie piersią - Pielęgnacja dziecka i matki
a ponizej zdjecia poscieli ktora najlepsza dla chlopca??

Załączniki

• 8a18665bb37426e0med.jpg
    8a18665bb37426e0med.jpg
    54,1 KB · Wyświetleń: 37
  • dinusie.jpg
    dinusie.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 37
  • dinusie1.jpg
    dinusie1.jpg
    56,5 KB · Wyświetleń: 36
  • dinusie2.jpg
    dinusie2.jpg
    49,2 KB · Wyświetleń: 38
  • pieski niebieskie.jpg
    pieski niebieskie.jpg
    54,2 KB · Wyświetleń: 53
wlasnie chyba zdecyduje sie na ta tansza krowka bialo-niebieska:-)

ja tez chce od tego sprzedawcy kupic posciel...i wlasnie jedna to drozsza za 72 z krowka a druga z dinusiami niebieskiemi ale sie zastanawiam czy te dinusie beda pasowaly do chlopca??Jak myslicie??i tez mi sie podoba ta posciel do wozka ale nie wiem czy w ogole bedzie potrzebna jak myslicie??

ja juz od tego sprzedawcy kupowalam posciel dla corki i bylam zadowolona:-)

co myslicie o takim laktatorze??mam mozliwosc tanio go kupic Philips - Podwójny laktator elektroniczny SCF294/02 - Laktatory - Karmienie piersią - Pielęgnacja dziecka i matki
a ponizej zdjecia poscieli ktora najlepsza dla chlopca??

2 4 5 moim zdaniem :) a ja poscieli nie bede kupowała do łóżeczka wcale bo doswiadoczone mamusie mowia ze i tak pod kocem klada i tak se wydumalam ze kupie chociaz ta do wozka mniejsza ale moze sie przyda jak cos... groszowe sprawy w kazdym badz razie ;]

a ten lektator to chyba reczny co? a po co podwojny ?

2 4 5 moim zdaniem :) a ja poscieli nie bede kupowała do łóżeczka wcale bo doswiadoczone mamusie mowia ze i tak pod kocem klada i tak se wydumalam ze kupie chociaz ta do wozka mniejsza ale moze sie przyda jak cos... groszowe sprawy w kazdym badz razie ;]

a ten lektator to chyba reczny co? a po co podwojny ?

laktator jest elektryczny..tj pisze w opisie...a podwojny zeby sciagac z dwoch piersi na raz...
ja posciel kupie bo u mnie sie sprawdzial:-)

niestety opłata jest za ażdą wystawioną aukcję, nie ważne czy się sprzeda czy nie. Jak wystawiasz aukcje to widzisz co za ile np. za zdjęcie 10 gr itd. Ogólnie to nie są te opłaty drastyczne. One chyba tez zależą od kwoty za jaką się wystawia, ale nie wiem na pewno, bo nic bardzo drogiego nie wystawiałam. Z tym, ze allegro sumuje wszystkie opłaty i przysyła rachunek dopiero jak przekroczysz pewną kwotę np. 10 zł, więc nie płaci się za każdym razem czy np. co miesiąc chyba, ze sie dużo sprzedaje. Mój mąż ma sklep na allegro to on płaci co miesiąc, ale sprzedaje bardzo dużo.

Ja jak sprzedałam suknię ślubną swoją za 400 zł to musiałam za "wzbogacenie" się chyba zapłacić allegro 12 zł.
Im drozszą rzecz się sprzeda tym więcej im trzeba płacić, no i plus za wystawienie.

reklama
Do góry