u mnie z nuka też nie chciała a do aventu się przyzwyczaiła silikonoweMoj mamy nie chce NUK'owego ani canapol babies ssać smoka:-( Kciuka wsadza a jak daje smoka to ryczy (mama ten smok jest bleeee!!!!)
Jakich smoków używacie? Może zmienić na inny ale jaki?
Polecici9e mi jakiegoś ? Te co ma to jak już ciumknie z wielkim żalem i pretensjami to mu wylatuje :/
reklama
hahahahehe jak to sobie pięknie wyliczyłaś..
no jak więcej je to nie tylko mleka ale i pampersów będzie szło więcej![]()

niezłe podsumowanie 
Gaja też używa smoczka avent

mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Pierwsze słysze o smoczkach 0-6To czekam na fotke :-)
Ja mam dwa Aventu od 0-3 i od 0-6 i wiecie co? Nie roznia sie niczym![]()

0+ to jedna dziurka dla wszystkich noworodków.
1+ to dwie dziurki - dla dzieci powyzej miesiąca życia
2+ to 3 dziurki - dla dzieci powyżej 2 (lub3) miesiąca życia
Mówie o normalnych rozmiarach dziurek. Jeśli ktos podaje mleko zagęszczone - są smoki easy flow czyli z większą dziurka

mamulica
Fanka BB :)
Mój Kuba smoczków jednak nie zaakceptował, choć przez 3 dni w miarę podobał mu się avent- potem coś mu się odwidziało niestety... I już nie została chyba żadna firma do przetestowania. Zaczęłam od tommee tippee - niepasowało mu, potem był NUK (piękny, z krecikiem
), ale ten odpadł za pierwszym mlaśnięciem, podobnie canpol... Avent był ok, ale nie wiem co się stało że znów nim pluje...
), ale ten odpadł za pierwszym mlaśnięciem, podobnie canpol... Avent był ok, ale nie wiem co się stało że znów nim pluje...
mary__mary
To czekam na fotke :-)
Ja mam dwa Aventu od 0-3 i od 0-6 i wiecie co? Nie roznia sie niczym![]()
mamulicaMój Kuba smoczków jednak nie zaakceptował, choć przez 3 dni w miarę podobał mu się avent- potem coś mu się odwidziało niestety... I już nie została chyba żadna firma do przetestowania. Zaczęłam od tommee tippee - niepasowało mu, potem był NUK (piękny, z krecikiem), ale ten odpadł za pierwszym mlaśnięciem, podobnie canpol... Avent był ok, ale nie wiem co się stało że znów nim pluje...
![]()
JA CI POWIEM bo to przerobiłam ale najpierw powiedz jaki rozmiar tego aventu masz?

Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Kochana ona mowila o smoczkach do ciagania a nie do butelkiPierwsze słysze o smoczkach 0-6
0+ to jedna dziurka dla wszystkich noworodków.
1+ to dwie dziurki - dla dzieci powyzej miesiąca życia
2+ to 3 dziurki - dla dzieci powyżej 2 (lub3) miesiąca życia
Mówie o normalnych rozmiarach dziurek. Jeśli ktos podaje mleko zagęszczone - są smoki easy flow czyli z większą dziurka![]()

_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
no a jak:-)hahahaniezłe podsumowanie
![]()
mamulica
Fanka BB :)
i ten 0-3 i avent nocny 3-6mamulica
JA CI POWIEM bo to przerobiłam ale najpierw powiedz jaki rozmiar tego aventu masz?![]()
Mów mi tu zaraz o co chodzi!!!:-)

a po co robic w nich dzoiurki?Kochana ona mowila o smoczkach do ciagania a nie do butelki![]()
reklama
mary__mary
Aaaahhha :-)Kochana ona mowila o smoczkach do ciagania a nie do butelki![]()
No ale i tak sie nie zgodze

MIałam smoki (uspokajacze) 0-3 i teraz kupiłam 3-6 - nie ma 0-6!
Przede wszystki sam smok (ta częśc do cyckania) jest wiekszy i plastik (ta czesc miedzy brodka a noskiem) jest większa

mamulica
Sonia zaczeła pluc smokiem 0-3 bo byl juz jej za mały (no bo ona duża) i uwierał ją w bródkę i trudno było ssać..
kupiłam 3-6 i jest super