reklama

Ciąża po 40

Ollena posłuchaj Majuśki,ja dzięki jej radom opanowałam sierść w domu a uwierz, że po owczarku długowłosym jest tego straszna ilość w każdym kącie.
Zapomniałam napisać, że Wandzia waży 4150 a to oznacza, że przybrała w ciągu trzech tygodni 950 gram. Lekarka się dziwiła gdzie to się mieści bo jak była kruszynką to nadal jest i ubranka na niej wiszą. W każdym razie żmija tyje i może niedługo ciuszki na 56 będą na niej ładnie leżały :)))

reklama
Majuska niedawno przywiozlam z PL furminator Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.zoologiczny.sklep.pl/images/kerbl/Furminator_kerbl_10cm.jpg
Ona jest krotkowlosa jak jamnik np. Ale to cholerstwo wszedzie sie wbija, po praniu wydlubuje to z kazdego ubrania..
A furminator moze i pomaga, czeszemy w normalnych warunkach nawet co 2 dni ale teraz nie ma normalnych warunkow bo chelm na glowie, szwy i tylko z wierzchu ja troche czesze.
Zaraz poszukam jakiejs foty zwierza.

Zobacz załącznik 465082Zobacz załącznik 465083Zobacz załącznik 465084

Ania czyli jest szansa, ze jak urodze 4kg dziecko to bedzie chwile chodzilo w ubrankach 56? ;-)

Ostatnia edycja:
Kurcze, uzywam furminatora (czasem) do wyczesywania kotow. Dziala.
Matulu... To jest stafford??
Ollena, 4kg to jeszcze zalezy jak rozlozone. MOj pierworodny majac 4,350 mial 60cm, cora 4,250 59cm, ale 3400 synka wbilo sie w 55cm, za to 3,580 swoich kg, Karol upchal w 51cm. Wszystko zalezy od proporcji dziecia.

A Karol ma nowa zabawe - nie sadzilam ze tak go to moze krecic...

Nie pozwalam dlugo - 10-15 minut i koniec bo to przeciez mlode.

Ollena pewnie że są szanse:)) ja nie wiem gdzie u Wandy te kilogramy leżą, bo fakt czuję w rękach jej ciężar ale poza pucułkami na policzkach jakoś nie widać żeby była taka wielka :-D tyle tylko, że uda są jakby ciutkę grubsze i widać pierwsze fałdki ale cała reszta chuda taka że aż skóra fioletowa. Dziecko powinno mieć takie fajne łapeczki z dołeczkami i stópki pulchne a tutaj tragedia z obłedem bo nie doszukasz się tłuszczyku.
Sunia niczego sobie, ale sądziłam że ma długą sierść a tutaj suprise z igiełkami w tekstyliach:))) Rzeczywiście one wbijają się wszędzie i trudno je usunąć.
Kłaczek to Karol już sam siedzi? Bo te huśtawki chyba nie mają oparcia na plecki?

Malutka cały czas śpi, nie budzę jej karmiąc na śpiocha i mam nadzieję że przejdzie to szczepienie jakoś mało upierdliwie a przede wszystkim ona nie będzie się męczyć. No i czekam na chłopa, który wraca dziś po raz pierwszy z drugiego etatu. Ciekawe jaki będzie umordowany i czy zostanie tam na dłużej. Na pewno teraz nie mam co liczyć na jego pomoc w nocy. Ale taka jest zasada: ciężko pracujesz to ja w domu nie wymagam niczego poza rzeczami, z którymi absolutnie sama sobie nie poradzę.

Majuska a ten fuminator dla spaniela tez się nadaje ? Moj pies (właściwie to juz nie mój bo mieszka z mamą) ma masakrycznie dużo futra.

Zobacz załącznik 465095

Aniu jak Ty karmisz na śpiocha ? Julka zawsze się budzi przy jedzeniu a jak sie nie budzi to nie karmie i nigdy nie karmiłam bo sie bałam ze nie będzie połykać i się zadławi.

Jula tez ma nowa rozrywkę i podoba się jej.

Zobacz załącznik 465096

kupiłam dzbanek filtrujący brita marella. Korzysta któraś ? Mam zamiar filtrować wodę do mleka zamiast gotować. Gotowanie jest upierdliwe .

Zoyka karmienie na śpiocha jest bardzo proste :-D jak Wanda zaczyna się kręcić w porze jedzenia to nie pozwalam się jej wybudzić. Biorę na ręce, butla w buziaka i ona spokojnie sobie zjada swoją porcję. Potem do pionu na bęknięcie a wtula się we mnie i zasypia jeszcze mocniej.
Dziecko ma instykty - nie zadławi się ssąc.
Wodę gotuję wcześniej, wlewam do specjalnej butelki i butla w podgrzewacz. Dzięki temu zawsze mam na dwie porcje przygotową ciepłą wodę, którą przelewam tylko do właściwej butelki na karmienie.

Ania - robię z wodą dokładnie tak samo, z tą różnicą ze ugotowana trzymam w dzbanku a w podgrzewaczu butelkę z porcja wody. Karmienie na śpiocha wypróbuję. Czasami jak karmię Jule to zasypia i wtedy mleko wylewa sie bokami. Potrafi tez zasnąć przy karmieniu i trzymać mleko w buzi. Wylatuje jak ja przechyle :)

Zoyka, nie mam filtra więc Ci nic o nim nie powiem, ale jak Ci się nie chce gotować wody to w Rossmanie jest takie cóś fajowe ;-)
Woda do picia dla dzieci - Jedzenie - Zakupy - BabyOnline.pl

A z kolei jeżeli chodzi o spanielka, to furminator n apewno sie przyda, ale ostatnio obcinałam spanielka koleżanki mojej Kaśki, on miał taka troche taki watowaty włos i trymerem hakowym wydarłam z niego ze 3 kg futra;-) Tak więc trzeb apróbowac sprzętu różnego, najpewniejszy jest właśnie ten furminator, który Ollena wkleiła, no i porządnie się nim trzeba omachać to na pewno sporo włosa wyciągnie, do rozczesywania zwykły grzebień najlepszy o metalowych zębach. Zoyka najlepiej do psiego fryzjera z gościem;-) szkoda, że do mnie macie tak daleko:sorry2:
Ollena no to niespodzianka z Twoją terierką, nie pomyślałam, że to tego rodzaju sierściuch:-D, no to fakt albo furminator, albo jest jeszcze taki bajer co sie nazywa kamień trymerski:
KAMIEŃ TRYMERSKI "Mr Groom" TG234611
to też może Ci się sprawdzić na Twojej suce;-)

Zoyka, te maty tez sa super! Mamy cos takiego i wymienialam na tym "wisiadla" (jak z reszta na kazdej instalacji) zeby sie nie nudzily. To jest fajne.
Anka, Karol nie siedzi, a to cos (ni to hustawka ni to "skakacz") faktycznie oparcia nie ma, tylko takie glebsze majtki, zapinane na obwodzie, wiec mocno trzymajace. Dlatego wlasnie ze Karol nie siedzi jeszcze samodzielnie, mocno ograniczam mu czas zabawy w tym bo nie chce zeby "wisial" na kregoslupie. Ubaw jaki ma w tym sprawia ze oboje dobrze sie bawimy, ale nie pozwalam na dluzsza zabawe z racji wiotkosci malego wlasnie.

reklama
No tak myslalam, ze Wy o takim typowym szorstkim terierze. Moja krociutko wlosa jak jamnik wlasnie, wbija sie to wszedzie i dlatego dywanow brak.
Klaczku tak to staffik, oprocz tego ze pies skaczacy na wszystkich kogo na drodze spotka z wielka radoscia to aniol....nie szczeka, nigdy nie bylo z nia zadnych problemow za szczeniaka, mozemy z nia robic wszystko (o dziwo wszelakie zabiegi znosi idealnie, mozna jej w gardle dlubac a ona nic;), Patryka slucha i on tez moze z nia robic wszystko...no pies ideal, tylko to skakanie...

Furminator daje rade i Zoyka..na spaniela tez da rade bo sa dla dlugiego i krotkiego wlosia, dla sredniego tez. Mi polecila go dziewczyna, wlascicielka dwoch Golden Retrieverow a ona tez dluga siersc maja.

A co do wagi i dlugosci dziecka....moje ma byc dlugie, nie grube- podobno.

Dzis mialam w gosciach kuzynke z kolezanka, obydwie z rocznymi dziewczynkami. Czuje sie jak kon po westernie, boli mnie wszystko, caly dzien siedzialam w jednej pozycji, stopy mam takie balony jak nigdy, fioletowe w kropki i plecy i krzyz mi pekaja...matko jaki czlowiek moze byc uwieziony we wlasnym ciele...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry