reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

halo halo ! zyjecie :) ?
wszystkie pochloniete opieka nad maluszkami pewnie albo oczekuja na cud narodzin :)
ja ostatnio odwiedzam dzieciowe sklepy, wieksozsc wyprawki mamy juz w domu :) pogoda dzis ladna wiec zeggnam sie i idziemy na spacerek :) pa !

reklama
no ja dalej naleze do tych oczekujących... już 2 dni po terminie, ciekawe jak szybko to się rozwiąże :-)

my zdecydowaną większość wyprawki skompletowaliśmy w Dariuszu w Przylepie, trochę w Dziecięcym Ekspercie i na Allegro. sporo rzeczy dostaliśmy i jeszcze sporo dostaniemy jak już młody się skusi by wyskoczyć hihi u mnie w trakcie kompletowania wyprawki bezcenny okazał się wykaz, który sobie sporządziłam - oczywiście w przewspaniałym Excelu, który ułatwia życie :D:D:D - jak coś to mogę podesłać, jak któraś byłaby zainteresowana :)
Cortina, a sporo Ci jeszcze brakuje i czego? jakieś dylematy powstały w trakcie zakupkowania?:-)

pytanko mi naszło: na kolejnej wizycie u gina prowadzącego ciążę będę już w 40 tc i 4 dniu - będę wtedy miała robione 2 badanie KTG - pytanko: jeżeli do tego dnia nie urodzę, a badania nie wykażą, żeby poród miał się niebawem odbyć, to czy ginekolog powinien mi wystawić skierowanie do szpitala? hmm...

Ostatnia edycja:
elusl ja cie nie wyganiam ale idz juz rodzic :-D ze skierowaniem to nie wiem jak jest, nie doczekalam momentu przeterminowania wiec nie poradze :confused:
z wiekszych rzeczy to brakuje mi tylko materaca, nie moge sie zdecydowac jaki ten materac ma byc ;-) a tak to wszystko mam, glownie kupowalam w bobasie.

Elusl zadnych oznak zblizajacego sie porodu nie masz ? mam przeterminowana kolezanke, tez sie biedna niecierpliwi mam nadzije ze na dnia na porodwoce sie spotkacie :-D

nie mam żadnych konkretny choznak... no może odczasu do czasu jakby bardzo delikatne kłucie w brzszku, ale nie na dole tylko tak wyżej. poza tym lekko cała spuchłam (szczególnie nogi i ręce), co widzę i czuję, i jakaś taka zmęczona chodzę, a tak to luuuuuuz. normalnie już głupieję:confused: moja mama urodziła mnie i siostrę odpowiednio 11 i 10 dni po terminie i generanie u niej objawem było plamienie i skurcze, może w moim przypadku będzie podobnie - tylko kiedy?!:-D już nawet mój suwaczek jest nieaktualny:-D:-D:-D

Cortina, my materacyk wzięliśmy piankowy wykładany z jednej i drugiej strony kokosem - jedna strona chyba ma nieco grubszą warstwę tego kokosowego czegoś - ale nie powiem, łatwy to wybór wcale nie był, dlatego zwaliłam to na męża sa sa sa:-D

Witam serdecznie, chciała bym kupić termometr do mierzenia temperatury dla małej. Czy termometry na podczerwień (takie jak stosują w szpitalu) są bezpieczne? Czego wy używacie do pomiarów?
z góry dziękuję za odpowiedź

Hej! RITA84, nam w szkole rodzenia położna polecała termometr bezdotykowy microlife NC100 i taki też kupiliśmy. Termometr mierzy temperaturę ciała, temp. powietrza, wody... miejmy nadzieję, że i u nas się sprawdzi - wydaje się być bardzo wygodny, chwila moment i temperaturka zmierzona :-)

hmm ja tam ufam najbardziej chyba rteci ;) mierze dezdotykowaym a i tak sprawdzam rteciowym ;)
w szpitalach uzywaja firmy TERMOFLASH, chce taki zakupic.

reklama
Do góry