reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Aha, kupiłam dziś Sinlac, bo zachwalałyście że smaczny :blink: I teraz zastanawiam się co z nim zrobić :confused: Nie chcę za bardzo podawać łyżeczką samego w takiej konsystencji jaką każą zrobić.
Czy można nim mleko zagęścić żeby podać bo z butli?
Albo rozrobić rzadszy żeby przez smoka przeszedł? Ale to chyba nie będzie dobre, to tak jakby podać mleko w zaniżonych proporcjach?
Wiem że sporo pisałyście o tym Sinlacu ale czytałam to na szybko bo wtedy nie bardzo mnie to interesowało, a teraz ciężko byłoby już te wszystkie posty odgrzebać :dry:

ja ostatnio do 9 płaskich łyżek daję tyle wody, ze wychodzi akurat do karmienia łyzeczką, a potem cyc.
Sinlac wrócił od 2 dni do łask i zupki tez ładnie juz Oli je :tak:

reklama
rozalka dzięki za rozwianie moich wątpliwości :blink: Tak tez mi się wydawało, ze tego białka może być wtedy za dużo.
Łyżeczką nie chcę podawać, bo Milenka jest już tak nauczona, że butla i lulu, usypia na rękach już w czasie karmienia. Po łyżeczce czyli posiłku na siedząco pewnie by mi nie zasnęła, a tak prawie po każdej butli ucina drzemki.

charakterystyka.gif

• bezglutenowy produkt zbozowy
  • nie zawiera bialek mleka krowiego i bialka sojowego
  • Źródlem bialka o bardzo wysokiej wartości biologicznej jest hydrolizowana mąka ryzowa oraz mąka chleba świetojanskiego
  • nie zawiera laktozy
  • wzbogacony w zelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi
  • wzbogacony w jod, który wspomaga prawidlowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlecia
  • wzbogacony w wapn i witamine D - zapewnia prawidlową budowe kości i zebów
  • wzbogacony w mikroelementy i w 12 witamin niezbednych do prawidlowego rozwoju dziecka
  • nie wymaga gotowania
wskazania.gif
  • stanowi pelnowartościowy, samodzielny posilek
  • stosowany w alergii na bialko mleka krowiego i/lub bialko soi - jako uzupelnienie karmienia naturalnego lub preparatami mlekozastepczymi
  • stosowany przy zapobieganiu alergii na bialko mleka krowiego
  • stosowany w diecie bezglutenowej (celiakia)
  • stosowany w nietolerancji laktozy (np. po biegunkach)
wazne.gif
  • Uwaga! Do odmierzania mleka używaj zawsze miarki z danego opakowania
  • przy przygotowywaniu nie dodawac mleka ani preparatów mlekozastepczych

"Uwaga! Do odmierzania mleka używaj zawsze miarki z danego opakowania"

U mnie nie było żadnej miarki,a u Was?

jejku, ale wy podajecie różności dzieciaczkom...:oo::oo:
ja Filipa karmię tyko kaszka mleczno-ryżowa i zupkami ze słoiczków, a właściwie to jedna zupka - a nawet raczej daniem - HIPP potrawka z warzyw z królikiem, chyba..o w każdej innej jest marchewą i już wiem na 100%, ze marchewka jest niejadalna dla Filipa...wszystko, ale to wszystko co z marchwią jest wypluwane, a dalsze podanie jest niemożliwe:no::no::no::no: No i oczywiście desery, wszystkie mu szalenie smakuje i tak szczerze mówiąc to nie uważałam, by sprawdzać czy na coś jest uczulony, jadł chyba wszystkie dostępne smaki z HIPPa po 4 miesiącu, z BoboVity nawet te od 6 miesiąca, chyba tylko jagody i śliwki zostały nie sprawdzone, a także Gerber smakuje przednio...i po żadnym nic mu nie było, brzuszek i skóra oki...:tak::tak::tak:

Ale arbuz, wiśnie....nie wiedziałam czy można....banany już gniecione jadł, nawet liznął czekolady...

a z glutenem to jakoś za bardzo nie wiem o co chodzi...wszystkiego tak trzeba pilnować, co?kiedy? i jak? że sama nie nadążam....:errr::errr:

Wydaje mi się Mysia, ze powinnas urozmaicac dietę Filipka, możesz oczywiście pomijać marchewkę, jesli mu nie służy, a w zastępstwie podac inne warzywo z karotenem, np dynię. Kazde z warzyw ma inne składniki i dlatego nie można żywić dziecka jednostajnie.

reklama
zgadzam sie z KAsiad ale z drugiej strony czytalam ostatnio sporo opinii ze dziecko w pierwszym roku zycia nie potrzebuje az takich doznan smakowych jakie mu oferuja reklamy...dla mnie to tez przesada gdy po 4 miesiacu oferuje sie spaghetti bolognese albo kaszka straciatella...

Do góry