reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja dzisiaj byłam u naszej pani doktor po recepty na Nutramigen (nawiasem mówiąc Agusia Nutramigen 2 tez kupuje za połowę ceny:tak:) i kazała mi juz powoli przechodzić na normalne mleko- na Bebilon. Zobaczymy. Miejmy nadzieję, że będzie je tolerować bo ja już nie moge znieśc smrodu tego Nutramigenu....

reklama
Tak dosc szybko kaze Wam przechodzic na inne mleczko. Moja siostra podawala ten smierduch do 2 lat Oliwi...dopiero niedawno zaczela podawac NAN2.

Ja sama zaczęłam wprowadzać maleńkie ilości białka krowiego do swojej diety i jak narazie jest wszystko ok. A jak u Tosi wyskoczą zmiany, to Martula bedzie przynajmniej wiedziała, że jeszcze trochę bedzie musiała być na Nutramigenie.

A co do plam, to juz pisałam, że mi po zupkach wszystkie puszczają bez problemu (piorę w Arielu, Persilu albo Vizirze - ale tym normalnym, nie sensitive i uzywam odplamiacza Dr. Beckmann) ale zauważyłam, że nie wszystkie plamy schodzą mi po kupie :confused: Juz mam zaprawione 3 białe bodziaki, nawet odplamiacz nie pomógł. Chyba spróbuję je wyprać w 90 stopniach.

A ja wszystkie plamy namaczam najpierw w ACE do kolorów i póżniej piorę w Dzidziusiu.Wszystko ładnie zeszło(i marchewka i kupka i nawet jagódki).

Kuba dziś posmakował ziemniaczki+szpinak i baaaaardzo mu nie smakowało,pierwszy raz coś jest beeeeeeeee!Ale sprubuję jeszcze jutro,może musi sie przekonać do nowego smaku.A jak będzie,tak jak dzisiaj,to nic,trzeba się pogodzić,że dzieciaczki też mają swój "gust smakowy".

nuśka, gdzies kiedys czytałam, że te wszystkie mleka typu Nutramigen stosuje się czasowo, jako lek- np. 2 miesiące. I jeżeli nie ma juz objawów uczulenia to próbuje się przechodzić na normalne mleczko. Zobaczymy. Tak jak mówi kasia, jak cos to będziemy dalej na tym śmierdziuchu:-(Ale przynajmniej będe wiedzieć. Bo w sumie do końca nie ma pewności, czy to uczulenie było od mleka...

reklama
ja dzis pierwszy raz dalam Szymkowi obiadek i kolacje na kolacje dostal ze sloiczka HIPPa przysmak na dobranoc kaszke ryżową mleczna gruszka jablko po 4 miesiącu jeny jakie to PYSZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem ze hipp ma tez taka kaszke w proszku miala ktoras z was jedna i druga ( kaszke w proszku i gotowy sloiczek) ktore lepsze.

bo sloik rewelka jadl i smacznie spi bez cycka. malymi kroczkami ograniczamy cycusia bez tragedii.

Do góry