reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
u nas dziś lazania :-)

Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?

U nas dziś będzie rosół z makaronem.

Ja też bardzo lubię sałatkę kalafiorową, ale u nas się ją robi z surowego kalafiora: kalafior utarty na drobnej tarce, do tego majonez, jajka ugotowane na twarde w kostkę, posiekany koper, sól i trochę zgniecionego czosnku (czosnek niekoniecznie, ale ja zdecydowanie wolę z czosnkiem).

U nas czosnek też w większości potraw :tak: Wszyscy lubimy.

Rosmerta, wypróbuj tą sałatkę, bo jest naprawdę smaczna :tak: Ale trzeba ją utrzeć naprawdę na tarce, bo podzielony na różyczki w tej sałatce nie pasuje. Ja ucieram na elekrycznej.

Ostatnia edycja:
spróbuję spróbuję:tak::-) ja w moi=jej dziele właśnie na różyczki no ale tam pasuje bo jest lekkoo podgotowany i tez jest pyszna ta sałatka, możezcie też wypróbować:-)
u nas w domu tez wszyscy "czosnkowi" ;-):-D w uzyciu na bieżąco sos/dip: majonez+ketchup+czosnek do wszystkich potraw mięsnych niemalże:-)

u nas dziś lazania :-)

Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?
no dokladnie tak samo tylko kalafior calkiem surowy utarty na drobnej tarce.i jeszcze co dodaje to lyzeczkę od herbaty ostrego Ketchupu :)

zmiana kalafiora nie bylo w sklepie beda tarte buraczki na cieplo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry