reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robicie dzis na obiad...

roladki z piersi z kurczaka z pieczarkami i serem, ziemniaki i zielona fasolka z bułką tartą:tak:

Jak tylko będzie ładna pogoda w weekend to robimy grilla:tak: Już szukam jakichś ciekawostek zasugerowanych Waszymi wypowiedziami;-)

reklama
no właśnie ja nigdy nie robiłam ogórków zresztą żadnych weków
jedyne co mam do dżem truskawkowy ale taki bardziej jak gęsty sos bo ma większe zastosowanie u nas- polewa do lodów ,naleśników do herbaty

moje dziecię po tygodniu chodzenia po knajpach zapragneło domowego jedzenia wczoraj naleśniki a dziś udusiłam na życzenie marchewkę z kotletem z piersi i ziemniaczkami ma być.dla nas pomidory ze świeżą miętą i cebulką słodką.

u nas dzis były piersi z kurczaka a'la gyros i surówka z bialej kapusty

Karola kiszenie ogórków to bardzo prosta sprawa - wkładasz ogorki do słoika dodajesz kilka zabków czosnku, kawalek korzenia chrzanu i troche kopru takiego do kiszenia ogókow i zalewasz to wsyztsko gorącą osolona wodą (ja na litr wrzątku daję czubata łyżkę soli kamiennej)
i po kilku dniach masz pyszniutkie ogórki :-)

a to przepis na mało solne tak :-) a nie takie konserwowe i kiszone na zimę.

kurczę ale chyba muszę spróbować raz zrobić ja lubię tak mało ukiszone tylko słszałam że najlepiej w glinianym garnku to robića ja takiego nie mam może zastąpie to goromnym zwykłym słojem bo taki mam- tylko czy ja mam go zakręcić czy nie??

Tak piszecie o tych wekach i od razu mam wizje swojego domu... tysiące słoików do mycia i robienie ogórków, dżemów i innych specyfików... kiedyś na to narzekałam, a teraz mi tego brakuje:sorry2: I poszłabym sobie do piwnicy i wzięła słoik domowych wyrobów:sorry2:

Dzisiaj na życzenie starszego niejadka - barszcz biały z jajkiem:tak:

reklama
Karola można we słoju tylko przygnieć czymś ciężkim ogórki by nie wystawały ponad wodę bo zmiękną im dupki czy tam łebki jak kto woli ;) ja kładę zawsze talerzyk i na to kamień lub jak zginie coś z wodą ;)

U mnie dziś mięso podsmażane z cebulką do tego ryż i ogórki małosolne ;) idę sama sobie nałożyć bo robi R i nałoży mi znowu jak dla 10 osób :baffled:

Do góry