• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Czujemy sie calkiem dobrze, a Eryka uspokoiły kroplówy które były moja udreką straszną. Bardzo sie ciesze że jestem z wami spowrotem:)

reklama
Asylan

super lista!

Problem w tym że ja jako panikara natychmiast mam wszystkie objawy 'szpitalowe'.

Teraz to nawet chodzenie do kibelka będzie dla mnie stresem :eek: :-(

Czesc dziewczyny! Poczytalam was troszke i chcialam wam odpisac ale wczoraj poklocilam sie strasznie z mezem i plakalam caly wieczor i dzis ranek i jakos nie mialam zmieru pisac.:-(
A wczoraj bylam na kontroli u lekarza i mi powiedziala ze mala ma juz glowke bardzo bardzo nisko (ale jeszcze troche moze zejsc nizej) i ze szyjka macicy juz bardzo mieciutka ale nadal mocno zamknieta wiec ladnie wszystko wyglada. Bicie serduszka 140 na minute wiec wszystko super. Powiedziala mi ze teraz skoro glowka tak nisko i jeszzce spadnie bede miec bole "nacisku" na kosc lonowa. podobno to taki ostry bol i trwa jakis czas ale nie mam sie tym przejmowac jesli to zaobserwuje.

Monia-nie denerwuj sie na meza, czasem tak to juz jest z nimi. Najwazniejsze ze u lekarza dobrze poszlo :-) A moja chyba ciagle glowka do gory, oj, boje sie ze sie nie ustawi jak trzeba.

Oj Izka mielismy porzadna klotnie...
Izka skad wiesz? moze mala juz jest glowka na dol??? a w jakiej pozycji byla ostatnio?

izka i co zdecydowalas sie na lozeczko albo kolyske???
Juz nie pamietam na ktorym to bylo watku ale chcialam ci sie zapytac czy juz wiesz na sto procent ze tu wrocicie po Pl? A gdzie planujesz przechowac te wszystkie rzeczy do waszego powrotu? Wynajmiecie storage czy co?

Monia-Na ostatnim USG i potem wizycie u lekarza byla glowka do gory, teraz nozki ma na 100% po prawej stronie ale kopniaczki czuje od gornej prawej do dolnej prawej wiec chyba sie caly czas wierci. W poniedzialaek mam nastepna wizyte to cos sie moze nowego dowiem :-)
Wciaz sie nie moge zdecydowac na lozeczko/kolyske. Wydaje mi sie ze wrocimy tu przynajmniej na 3-6 miesiecy ale myslimy o przeprowadzce na stale gdzies blizej PL czyli wyspy-UK lub IR -tylko ze wzgledu na rodzine (zeby byc blizej). A maz nie bedzie ze mna przez te pol roku w PL tylko bedzie tak sobie kursowal, troche w PL troche w US ( na szczescie jego szef sie zgodzil na cos takiego). Takze meble beda staly i czekaly na nas.

Izka no to super ze maz ma taka prace ze pozwola mu latac w ta i z powrotem:-D kurcze ale wydacie kupe kasy na bilety. A wiesz juz moze czy bedziesz musiala zaplacic cos za dzidzie za samolot? Wiem ze z Kanady nie trzeba do dwoch lat chyba ale nie orientuje sie stad a warto wiedziec:-D . No wiec jak maz tu zostaje to ja wybralabym lozeczko choc kolyska jest sliczna. Wiesz duzo praktyczniejsze i starczy na dluzej a jak kupisz kolyske to po powrocie z Pl znow bedziesz musiala wydac kase na to lozeczko. Takie jest moje zdanie. A co do pozycji twojej malej to z tego co wiem to bardzo dobrze ze czujesz kopniaczki u gory po prawej i troche nizej. ja mam tak samo a mala jest glowka w dol. Czuje nozki pod prawa piersia a tak jakby nad pachwina po prawej mnie raczkami boksowala. Zatem moze akurat juz sie przekrecila. A czujesz gorke w okolicy pepka? taka dosc duza wielkosci jablka powiedzmy? Wypina sie tobie cos takiego?? Bo jesli tak to jeszcze wieksze szanse ze jest glowka w dol.

Monia to super że z Twoją małą wszystko ok:-).
Iza Tobie życze powodzenia jutro u gina i oby malutka była już główką w dół :-).

reklama
Kotek jak to mnie nie ma:szok: jestem ( a raczej jak ostatnio sprawdzalam to bylam na liscie chyba ze ktos mnie wywalil) Ja mam termin na 16 czyli tak samo jak Izka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry