reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
A tak poza iglami, mialyscie raz na jakiś czas po obiedzie skok do 160-170? Co na to diabetolodzy? Jestem w trakcie testowania co mogę czego nie i jak widzę taki cukier to mi się beczec chce :/

@Gannka ja mam taki cukier jak zjem coś co mi ewidentnie szkodzi:
- gotowane ziemniaki bez tłuszczu,
- pyzy,
-makaron,
- ryż
- pewnie wszelkie inne gotowane węglowodany, które stanowią główną część posiłku.
Im bardziej rozgotowane, tym gorzej.

Zapisuj sobie co i w jakiej konfiguracji wywala u Ciebie cukier :)
No i u mnie jeśli był dołek, to prawdopodobnie po następnym posiłku mi wywali cukier do góry, więc staram się nie dopuszczać do zbytnich spadków cukru.

A tak poza iglami, mialyscie raz na jakiś czas po obiedzie skok do 160-170? Co na to diabetolodzy? Jestem w trakcie testowania co mogę czego nie i jak widzę taki cukier to mi się beczec chce :/
Dostalam insulinę Novorapid przez obiady. Z tym, że trzymalam dietę a cukry skakały. Po 2 godzinach nadal byly za wysokie.

A co do glukometru to ja mam Contour Plus.

Ja właśnie dziś miałam taka sytuacje ... i tez mam takie odczucia. Jutro idę do diabetologa na kontrolna wizytę. Od kiedy robię pomiary to taki skok zdążył się tylko kolka razy. Na USG wszystko wychodzi w normie ale i tak oczywiście człowiek myśli i sobie wbija do głowy

Mam pytanie jak wyglada poród u kobiet które maja cukrzyce ciążowa ? Czy jest wywoływany wcześniej jak przy cukrzycy normalnej ? Czy jakoś ta końcówka ciąży jest monitorowana ?

reklama
Ja właśnie dziś miałam taka sytuacje ... i tez mam takie odczucia. Jutro idę do diabetologa na kontrolna wizytę. Od kiedy robię pomiary to taki skok zdążył się tylko kolka razy. Na USG wszystko wychodzi w normie ale i tak oczywiście człowiek myśli i sobie wbija do głowy
Po 2 miałam już 98, więc spadł.. Ja pierwsza wizytę mam dopiero za dwa tyg więc muszę czekać i się wszystkiego dowiem. Może niepotrzebnie panikuje jak takie jednorazowe to jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry