• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cztery koła dla naszych maluchów

Kami02, no my wzielismy w ciemno (byla opcja oddania), na stronie mozna bylo obejrzec filmik, poczytalam tez opinie - pasowaly nam opcje wozka i cena. Jak chodzilismy po sklepach to bylo strasznie drogo, a tego co nam sie podobal nigdzie nie bylo do obejrzenia na zywo i zaryzykowalismy, na szczescie podoba nam sie :)

reklama
Ixidixi-ja bym go pogoiła z tym wózkiem jestem bardzo bezpośrednia i jak coś nie pasi to od razu mówię.Dlatego mój P nic sam nie kupuje jeżeli jest to związane z naszymi dzieciaczkami.A co do wózków trzykołowych ja taki mam i za nic w świecie nie zmieniłabym na czterokołowca.A jak słyszę że są wywrotne to nie wiem skąd może wiedzieć to ktoś kto takiego wózka nie posiada i nigdy nim nie jeździł.Mi też odradzały koleżanki ale jak pojechaliśmy do sklepu i przetestowaliśmy wózek to zdecydowaliśmy się od razu.I z racji tego że mój P ma inżynierskie podejście do takich spraw sprawdził wo,zek z każdej strony,każdą śrubkę,sprawdził jak jest umieszczony środek ciężkości,wiecie co myślałam że babki ze sklepu to nas wyrzuca z hukiem ale mi było głupio:-D.Teraz wiem że dobrze wybraliśmy szkoda że muszę zmienić wózek na inny.

Tygrysek - jakiś czas temu Modlisia napisała w tym wątku sporo na temat tego wózeczka ...

nad postami jest opcja "szukaj w wątku" jak wpiszesz "bolder ecoline" to znajdzie Ci wszystkie posty na ten temat

Ostatnia edycja:
Co do wózka, wczoraj przypadkiem znalazłam sie w sklepie i obejrzałam sobie implasta boldera ecoline i decyzja już zapadła że ten wózeczek kupujemy...Wcześniej byliśmy przekonani co do x-landera, ale jednak implast tą kolekjca troche przytłumił x-landera. Tzn. oba wózki wg naszego znajomego który jest kierownikiem sklepu z wózkami są naprawdę sobre ale szczegóły jednak powoduja , że implast jest ciut lepszy. Jest mniejszy po złożeniu, ma spacerówkę montowaną w obu kierunkach jazdy. Waga taka sama jak x-lander więc nie zaszaleli , no i powala kolorystyką. Posiadając wczesniaj x-landera stwierdzam, że wózki podobają mi sie wziualnie tak samo, plynnośc jazdy jest praktycznie tak samo dobra (może teraz ciut lepsza implastem).
Wozki Implast zostały udoskonalone bo wcześniej miały kilka niedociągnięć (miały kiepski zacczep i gondola nie była stabilna, a siedzisko spacerowe wystarczyło max do roczku, było tak plytkie). Co mi sie jeszcze podoba to to, że w gondoli jest reguloany podgłowek a daszek można w ciekawy sposb spinac tak że materiał niepotzrebnie nie zwisa (x-lander tego nie ma) i budki nie można za bardzo schowac w upał , no ewentualnie zdjąc i zastąpić parasolką :).
Także minimalnie na korzyśc wypada implast, producent jest polski wiec nie ma problemu z reklamacjami i dokupieniem ewentualnie częsci. :)

Oto nasz kolorek, aaa możliwe ze już w przyszłym tyg zamówimy bo trzeba min czekać 2-3 tyg na realizacje zamówienia ;)

Jestem happy happy happy.
Co do x-landerów, pomimo tego , że implast wypadł ciut lepiej to jednak uważam , ze x-l wydaje się technicznie lepiej skonstruowany
2cf5w7l.jpg

w zestawie wygląda tak :) (ale kolorek będzie ten fioletowy i chyba kupimy fotelik maxi cosi )
34dga61.jpg

Wklejam info o bolderze, co prawda mój nadal mnie męczy na x-l ale ja juz zdecydowałam :)

Co do budek, xl ma spinaną już budkę (widocznie nowy patencik dla wózków), podobnie jak implast i jest rewelacyjny bo ta budka praktycznie rozklada się jak wachlarz, jest niesamowcie obszerna...Wstawię zaraz foty wózka, które zrobilismy w sklepie (zdj. z telefonu wiec jakośc kiepska i nie oddaje uroku wózka). Na zimę moim zdaniem rewelacyjne rozwiązanie.
Po głębszych przemyśleniach stwierdzam też że xl technicznie jest trochę lepiej wykonany, ale i tak jakoś tych wózków jest tak wysoka,że wierze, że i tak sie nic z nim nie stanie.

Ostatnia edycja:
Tygrysek-M Wizualnie bardzo mi się podoba ten wózeczek. Wczoraj z M doszliśmy do wniosku, że jeśli spotkamy go gdzieś na żywo to obejrzymy go sobie i może właśnie taki kupimy naszej Nince.

Modlisia Gdzie można obejrzeć ten wózeczek w Gdańsku? Też mi się podoba ten kolorek. :-)

Ostatnia edycja:
Izula W Mama i Ja we Wrzeszczu :) , tylko określ dokładną nazwę Bolder Implast SD Ecoline, bo raz sie spotkałam z tym ze zaprowadzili mnie do Implasta Boldera Line ;), który jest mega inny. NO i kolorem wystawowym jest beżowy, inne na zamówienie, ale można spokojnie przetestować...I poproś najlepiej Kierownika sklepu - Pana Andrzeja aby Wam opowiedział o tym wózeczku :), facet jest niesamowity (tylko niewiadomo, czy akurat będzie )

Ale fajnie, miałybysmy te same wózeczki dla naszych córeczek :)

Dziewczyny ponawiam pytanie:
Witam
Dziewczyny mam dylemat - nie wiem na który się zdecydować (tutaj proszę o pomoc doświadczone z wózkami mamusie:tak: o kilka podpowiedzi)
Wózki są dwa :
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: RIDER REVERSE spacerowy + plecak - Nowość 2010
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: UNLIMIT REVERSE spacerowy

i tak:
Raider ma kubełkowe siedzenie ale nie ma podnóżka i kiepsko się go rozkłada do pozycji leżącej ale ma ładną ramę i brak elementów plastikowych.
Unlimit wydaje mi się wygodniejszy - ma obszerniejsze siedzisko, bardzo dobrze się rozkłada do pozycji leżącej, ma podnóżek ale też ma trochę elementów plastikowych.

Dziewczyny pomocy - jakie wy widzicie plusy i minusy?

reklama
Byłam wczoraj w "Mama i ja" z zamiarem obejrzenia nowego Implasta, ale niestety nie było go na miejscu (sprzedany). Obejrzeliśmy z M bardzo dużo wózeczków i jednak znów wróciliśmy do Mutsy. Dużo czasu spędzamy w podróży, praktycznie wszędzie wyruszamy samochodem, więc ten wózeczek będzie dla nas najwygodniejszy.... stelaż składa się do małych rozmiarów (jak na załączonym obrazku) i nie trzeba wozić w samochodzie wielkiego kloca.Obsługa wózka jest bardzo prosta. Mąż na początku był przeciwny temu wózeczkowi (z powodu ceny)... jednak kiedy obmacał go na żywo (składał i rozkładał) stwierdził, ze nie ma innej możliwości: Bierzemy Mutsiaka! Ledwo powstrzymałam go od zakupu. Mam zamiar kupić używaną gondolkę i wypatruję teraz okazji na allegro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry