reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to już ???

iwosz no to sie doczekalas ;) pewnie juz utulilas swoje malenstwo

fionka wepchalas mi sie w kolejke ;)

moj termin za 6 dni a tu cisza.............buuuuuuuuuuuu
ja juz chce rodzic

reklama
Też jeszcze jeżdżę autem, choć ostatnio staram się dużo spacerować(żeby nie urodzić w maju ;)
Moja ginka powiedziała, że nie widzi przeciwskazań-
jeśli sie mieszczę za kierownicę (a mieszczę się), mogę prowadzić ;D

Podoba mi się nazwa "końcówki" ;D

ej zapominacie o mnie! ja w prawdzie jestem z 17 ale cos mi sie nie wydaje zebym sie doczekala wczesniej i beda mi wywolywac. a ja nie chce!!!bo wole naturalnie.no trudno.zero skurczy, sypiam jak niemowle, nic mnie nie boli, nawet rwa kulszowa.

o qurcze zagladam tu sobie spokojnie a tu takie zwroty akcji!!

iwosz: pewnie juz jestes po ale mam nadzieje ze za bardzo cie nie wymeczyli ;) i ze przytulasz to swoje upragnione dzieciatko :D
fionka: ale tempo sobie narzucilas :) jesli to prawda ze synkowie rodza sie wczesniej to oby sie sprawdzilo... :D bo mi tez chlopczyk podobno w brzusiu siedzi.
a ja od wczoraj tak jakos niemrawo sie czuje jakies bole jak na okres ale nie tylko w podbrzuszu ale tez w kregolslupie, dzis powtorka z rozrywki. maluszek tez nieco spokojniejszy... czyzby chcial obchodzic swieto razem z paniami (8 marca??) hmmm

Ja mam dwa terminy 16 i 23 licze na ten pierwszy chociaz sie nie zapowiada. Moze w nocy troche brzuch pobolewa i to wszystko. W dzien nic. Jak 23 nie urodze to znajac mojego lekarza i jego pacjentki z ktorymi rozmawialam to czekal jeszcze tydzien czasem i dluzej i dopiero wywolywanie, wiec ja tez moge urodzic nawet i w kwietniu.

ja ma trzy terminy i nie wiem na ktorym sie oprzec:
wg miesiaczki 22 marzec
wg I usg 19 marca
wg II i III usg 16 marca. moja gin nastawiala sie na ten ostatni termin wiec chyba wie na co sie powoluje :-[ ale zobaczymy co na to moja zawartosc brzuszka :D choc czuje ze to moze zadrzyc sie niedlugo...
ale wczoraj tak sobie pomyslalam o wywolaniu... brr tego sie boje, z przyczyny takiej ze to tak jaby na sile- wolalabym zeby maluszek tak sam z siebie sie urodzil.
a mam tak ze jak czegos sie tak naprawde boje i nie chce zeby sie stalo to to mi sie wlasnie przydarza.
jesli do 16 nie urodze to 17 mam wizyte i wtedy zobaczymy co dalej

iwosz pisze:
Kaśka - no bo kobitki to twardziele są i już!!!
Ja w pewnym momencie stwierdziłam, że skoro nie pomaga aktywność fizyczna (czyli spacery, sprzatanie itd.) to może powinnam poleżeć i wtedy coś się w końcu ruszy...  ;) - ale, cholibka, nie bardzo lubie i umiem leżeć  ;)
O i co dzis czytam. Lezenie Ci pomoglo. Ja tez wczoraj trafilam do szpitala. Maluch straszliwie szlal i brzuch mi sie mocno spinal. KTG wypadlo dobrze i juz prawie wcale sie nie ruszal.. Diagnoza po badaniu: szyjka krotka, glowka nisko, lekkie rozwarcie, moze Pani urodzic w nocy, ale sa kobiety co chodza tak i dwa tygodnie. I ja chyba naleze do tych drugich.  :laugh: Co prawda wczoraj mialam wieczorem dwa-trzy bolesne skurcze ale potem przeszlo i jak widzicie dalej sobie siedze w domku. Ide zaraz na dlugi spacer moze sie maluch jednak zmobilizuje.  ;)

reklama
sylwia ja tez juz nie chce czekac!! :D
to moze razem pojdziemy?? jednoczesnie- taki kompromis. mi to pasuje ciekawe tylko czy dzidziołki sie dostosuja hehe :D

Do góry