reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

Ja właśnie wcięłam wieeeelki talerz kapuśniaczku babcinej roboty!!! Pychotka!!! Szkoda tylko, że zawsze to była moja ulubiona zupa babci, a odkąd pierwszy raz jadł go u niej Marcin to już trzeci raz zrobiła cały wioelki garnek specjalnie dla niego ;D A ja to co? ;) ;) ;) Mam tylko nadzieję, że po tej kapuściue nic mi nie będzie :D

reklama
a ja bym chciała ogórkową zasłodziłam się właśnie i chce mi się kwaśnego ale kto mi zrobi ?????

zastanawam sie jak będzie po porodzie z żarciem

Szkoda Agao, że dopiero dziś mówisz ;) Bo wczoraj własnie skończyliśmy ogórkową :-) A wyszła mi nieźle kwaśna :D

catherinka pisze:
Szkoda Agao, że dopiero dziś mówisz ;) Bo wczoraj własnie skończyliśmy ogórkową :-) A wyszła mi nieźle kwaśna :D

zazdroszczę! może jutro jakoś mężą namówię jak mu się dyktuje po kolei to całkiem niezłe rzeczy wychodzą :p

catherinka pisze:
Ja właśnie wcięłam wieeeelki talerz kapuśniaczku babcinej roboty!!! Pychotka!!! Szkoda tylko, że zawsze to była moja ulubiona zupa babci, a odkąd pierwszy raz jadł go u niej Marcin to już trzeci raz zrobiła cały wioelki garnek specjalnie dla niego  ;D A ja to co?  ;) ;) ;) Mam tylko nadzieję, że po tej kapuściue nic mi nie będzie  :D

ja też chcę kapuśniaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie jadłam chyba ze 100 lat a sama nie umiem zrobić :(

Fionka- ja gotuję wodę, wrzucam kostkę rosołową (możesz kawałek kości), dorzucam ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę, pokrojoną kiszoną kapustę (możesz wcześniej opłukać to nie będzie taka kwaśna), dosypuję majeranku i na koniec daję zasmażkę - jak do tej pory nikt się nie skarżył ;)
A dziś upiekłam schab - po raz pierwszy w życiu - ze śliwką i jabłkiem i ziołami - powiem nieskromnie, że był super!! Mniam, mniam!!!

W tym co zjadłam były jeszcze tony różnorakiego mięska, kiełbaski itp. itd. ;D

Ale fakt - musze kiedyś spróbować sama zrobić, bo to w sumie nie powinno być trudne :-) Tylko kiedy... - może za rok będę mogła zjeść :(

iwosz pisze:
Fionka- ja gotuję wodę, wrzucam kostkę rosołową (możesz kawałek kości), dorzucam ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę, pokrojoną kiszoną kapustę (możesz wcześniej opłukać to nie będzie taka kwaśna), dosypuję majeranku i na koniec daję zasmażkę - jak do tej pory nikt się nie skarżył  ;)
A dziś upiekłam schab - po raz pierwszy w życiu - ze śliwką i jabłkiem i ziołami -  powiem nieskromnie, że był super!! Mniam, mniam!!!

dzięki za przepis, wypróbuję napewno, tylko napisz mi jeszcze jak się robi zasmażkę ::) ;D

A ja kapuśniak gotuję inaczej :). Gotuję wodę, wrzucam skrzydełka z kurczaka, dodaję startą marchew, jak się podgotuje wszystko wrzucam kapustę pokrojoną i gotuję do miękkości. W osobnym garnku gotuję ziemniaki, jak kapusta się ugotuje, to dodaję je z wodą (zależy jaką chcę mieć konsystencję zupki) do gara z mięsem. Wrzucam ziele, pieprz, listek laurowy... Potem robię zasmażkę i gotuję przez chwilkę :). Aha, obieram jeszcze skrzydełka i to mięsko wrzucam do gara.

Zasmażka - na patelni rozgrzewam tłuszcz - 2-3 łyżki (kupuję smalec domowy ze skwareczkami zazwyczaj) i dodaję 1,5 łyżki mąki, wszystko należy zrumienić, dolewam do tej zasmażki trochę zupy, mieszam i wlewam do gara. :)

reklama
Do góry