reklama

Jak rosniemy... :)

agusia, mi lekarka powiedziała, że na ten wzrost, to waga jest idealna, poza tym i Stach i Sara mieli dużą wagę urodzeniową... Nie wiem jak u Sary, ale Stach po prostu cały jest duży, nie ma oponek ani dużego brzuszka (wręcz jak leży, to brzuszek Mu się zapada), więc wszystko jest w porządku;-)

reklama
Dzisiejsze wyniki (chyba jesteśmy na podium :-):-D)
Lenka - 6 miesięcy i 5 dni
waga - 9960 g :szok::-)
nic innego nie mierzylismy bo to taka szybka kontrolna wizyta :tak:
Pani doktor nie skrzyczała (tak jak ostatnio 4,5 miesiąca 8800g) tylko powiedziała, ze chyba mam więcej mleka w piersiach niż mi się wydaje (a każda waga przy karmieniu piersia jest akceptowana).
Cyt. panią doktor: "Cieszyć się że jest zdrową, uśmiechnietą, dużą dziewczynką" więc się cieszymy :-D:-):-D:-):happy2::-D

Sara 6 miesiecy i 23 dni
waga:
równe 9000g:tak:i wzrost:73
głowa 42 ,klatka piersiowa 44
ciemiaczko1,5 x2cm
wiec waga ostania 9200 była duzo za duza;-)
no i nas nie zaszczepili:crazy:, infekcja katarkowa noska no a brat ma zapalenie gardła i nie chciała dr. ryzykować
szczepimy sie 18 wrzesnia:-)

Marysia 6 miesięcy 3 tygodnie i 2 dni - 9450.
Już zaczynamy coraz mniej przybiera na wadze. Ale te nasze pulpeciki są śliczne i jest przynajmniej co poprzytula i popieści ;-):-D:-):tak:

Moja Milenka ma 6 miesięcy i 22 dni. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i aktualne wymiary Milki wynoszą:
długość - 69 cm
waga - 9100 g:-)
obwód głowki - 43,5 cm

ooo, to mój Hubcio daleko w tyle:
1 wrzesnia skończył 7 miesięcy, waży 7700g, obwód główki 43,5 cm
ale mieliśmy trochę problemów z jego przybieraniem na wadze, bo przez miesiąc nie przybrał ani grama, ale treraz juz nadrabia, bo ostatnio przez tydzień przybrał aż 460g :szok:. kolejna kontrola wagi w czwartek i zobaczymy czy wychodzimy na prostą...
Hubek cierpi na AZs (atopowe zapalenie skóry) i nie toleruje wielu pokarmów, więc moze stą ten zastój w przybieraniu na wadze. teraz jest spowrotem tylko na moim pokarmie i dodatkowo go dopajam Nutramigenem, bo mojego pokarmu niesteyt mi nie wystarcza. a całą resztę musieliśmy wycofać narazie....

Rosmerta, Oliwka też bardzo mało przybiera, nie ważyłam jej dawno, ale widzę po niej, że wałeczki jej się zmniejszają z dnia na dzień. To moze taki etap.
Na jak długo kazali Ci wycofać inne pokarmy?

no narazie czekamy z nowymi pokarmami, aż nie zacznie w normie przybierać juz na wadze, czyli jakiś miesiąc pewnie jeszcze. teraz kontrolujemy wagę co tydzień. no i dodatkowo czekamy na polepszenie się skóry bo ostatnio razem z zastojem w wadze pojawiło sie pogorszenie skóry
a wałeczki.... hmmm... :confused: nie znamy wałeczków u Hubcia zbytnio, on raczej chudzinka, no może na udach troszkę tłuszczyku się znajdzie...:cool2:

reklama
A my się wczoraj ważyłyśmy i ważymy "już" 7200. Wiem, że przy Waszych dzieciach to okruszek, ale przy wadze urodzeniowej 2070 to jest całkiem nieźle. I mamy długości 67 cm. Pomyślec, ze Magdalenka miała w wieku Majki 75 cm i 9500... Ale i tak się cieszymy:-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry