reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ja dzis cała w skowronkach. Wczoraj miałam imieniny i Rafał kupił wykładzinę do dużego pokoju, a dziś jedziemy na poszukiwanie zmywarki :) Wszystko w ramach sprawiania przyjemności :)
Zmywarka będzie używana, ale ja nie mam oporów przed takim sprzetem. Podobno można już kupić za 300zł, a nowa koło 1600... Jest różnica.

Moze któraś z Was może poradzic na co zwrócić uwagę przy oglądaniu?

reklama
Kinga, czy ma funkcję połowa wsadu na ile kompletów naczyń jest - bardziej się opłaca zmywaraka szerokości 60cm (na 12 kompletów), sprawdź klasę prądu i wodyi to chyba wsio. Miłego szukania ;)

u nas nie wlezie 60 :(
mamy tylko 40 cm do dyspozycji :) trzeba bedzie szafkę ucinać :) wszystko już rafałowi zaplanowałam rok temu... on jest ze mna biedny ::) ::) ::)

dziewczynki, jesli jeszcze coś, prosze o info, a Tobioe Anula dzięki składam :)

Bębenki mi w uszach pękają!!! Dziś mamy dzień pt. oby jak najwięce, najczęściej i najgłośniej piszczeć... ;D ;D ;D a moje uszy muszą to znosić. I tak od 6 rano, z przerwami oczywiści ;)

Pytia, dzielna z Ciebie mama! :)

Suszi, właśnie miałam napisać o Sałackiej :( Była u rodziny, napiła się coli ze szklanki, wktórej była osa no a koniec już znacie... :( Ja podczas urlopu napiłam się raz soku i czuję coś na języku, dobrze, że leżałam na materacu na tarasie to szybko wszystko z ust wyplułam i okazało się, że to była osa.... Nie musze mówić, co poczułam jak wczoraj usłyszałam o Sałackiej... :(

Kinga, my też jesteśmy na etapie szukania zmywarki. Nam zmieści się 60, ale zastanawiamy się też na 40, bo to zależy ile się brudzi rzeczy. Gadalam z ludźmi, którzy mają i :
- jak się zmywa tylko talerze, szklanki, sztućce , ale bez garnków to lepsza jest 40 czy 45, bo do 60 będzie się dłużej zbierało
- wazne jest , żeby miała opcję połowy wsadu (lub też program ekonomiczny, żbey mniej wody zużywała)
- no i klasę, np. AAB jest ok, bo pierwsze A dot. prądu, drugie wody, a B suszenia.
- co do suszenia, to przeważnie tylko w ych droższych jest klasa A - wtedy nie ma zacieków, przy klasie B lub C naczynia mogą być nie do końca super suche, ale jak postoją po zakończeniu programu jakieś poł godziny to będą suchę :) Tyle, że mogą zdarzyć się małe zacieki.
My zastanawiamy się nad Boschem, akurat mamy tej marki i pralkę i lodówkę i zanjomi też chwalą, a ostatnio była 60 cm w promocji za 1300, więc cena fajna.

No kurcze, ale się bohatersko poczułam;D
Co do zmywarki - poprzednio, tzn. u moich rodziców była 45 i w sumie dość często trzeba było puszczać. My kupiliśmy Bosha 60 i jest w sam raz. Włączamy ją raz na dwa, trzy dni. Tyle, że faktycznie trzeba mieć trochę naczyń, żeby nie trzeba było brudnych z powrotem wyciągać i myć, bo nie ma na czym zjeść. Klasa wody i prądu bardzo istotne. Połowa wsadu niekonieczna, jeśli jest program ekonomiczny (na jedno wtedy wychodzi). Dla mnie istotna była jeszcze funkcja składania części koszy - wygodniejsze przy układaniu naczyń. No i duża ilość programów naprawdę nie jest potrzebna - w praktyce używa się jednego lub dwóch.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry