reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ja mam chwilę relaxu :-) Wróciłam z pracy, R. pojechał z Karolą do swoich rodziców na działkę, coś tam pomóc mamie w ramach rekompensaty za godziny spędzane z wnuczką :-D

śmiesznie mi: pusty dom, cisza a ja mając plany sprzataniowe, zasiadłam przy kompie, wcześniej zrobiłam sobie gorącą kąpiel (bardzo zmarzłam dziś) i nie wiem jak się zabrać za robotę :happy:

reklama
Kinga - popracuj nad planem - nie ma to jak dobrze opracowany plan sprzątania ;-)

ja się natomiast zastanawiam jak tam się buduje dach na naszym domku - muszę się pochwalić, że wczoraj sama odbierałam więźbę z tartaku i organizowałam transport na budowę, a następnie wprowadzałam cieślę na budowę

ech, zobaczyłybyście naszą akipę cieśli to byście padły ... ze śmiechu oczywiście ... normalnie gang Olsena :szok: - jak ten dach nam na głowę nie spadnie to chyba tylko jeśli palec Boży nam go podtrzyma!
tfu, tfu ...

Po domu dzieci powinny chodzic na boso(w skarpetkach, rajstopkach lub bez), bron Boże w butach, to dopiero grozi platwusem. Tzn wszystkie dzieci od urodzenia maja płaskie stópki i żeby tak nie zostało i aby wyrobiły się łuki poprzeczne i podłuzne stopy, stopa dziecka musi mieć mozliwośc chodzenia po róznorodnym terenie(podłoga, dywan,zabawki,pasek,trawa itd).Jesli stopę włozymy do buta (płaskiego bądż wyprofilowanego) i dziecko bedzie chodziło w butach cały czas bądż bardzo często stopa zacznie przybierać takie kształty jakie ma but, płaskie bądź nie anatomiczne. I nie wolno również kupować butów ortopedycznych czy pół ortopedycznych jesli nie ma takiej potrzeby bo może to tylko zaszkodzic.
Przepraszam za wywód:-D Pozdrawiam.

w sobote i w niedziele w auchanie w walbrzychu byly konsultacje dla dzieci z lekarzami dentysta, logopeda, ortopeda , endokrynologiem dzieciecym , psycholog dzieciecy i chyba ktos jeszcze , wiec ja matka 2 dzieci ide sprawdze,poszlam i co uslyszalam masakra.
anotś: okrzyczal mnie za chodzic , ze dziecko nie powinno byc w chodziku poza tym czemu nie mial poduszki ortopedycznej :szok: i dlaczego nie trafilam do ortopedy jak byl maly a ja mu na to ze nie dali mi a w książece blo napisane kontrola:szok:kazal go okrakiem sadzxac na biodro lub w pasie zobaczymy ....
a z julka to szkoda gadac logopeda: zaczynamy chodzic od 8 czerwca pewsza wizyta nie wymawia "r" i "s', "z", "ż,dż, ", do poradni psychologiczno pedagogicznej zeby zabadali pod katem leworecznosci laterlizacji
i ortopeda i tu przeszylam szok: ma platfusa, i cos z biodami i ze ma troszke krotsza nozke prawa, (po kotakch zobaczył)

wiec od soboty mam taki metlik w domu ze maakra, przeryczlam cala sobote niedzile , od poniedzialku latalm po lekarzach i zaltwialm teraz tylko czekam

i najgorsza jest niepewnosc i nie widza:eek::baffled::-(

Viola dobre, ze chociaż teraz się dowiedziałaś i może później ale zareagujesz.

Kinga dobry plan to podstawa a sprzątanie zawsze może poczekać :)

U nas opinie lekarzy na temat chodzenia w butkach lub bez po domu są sprzeczne, na ostatnim wykładzie dla pediatrów szanowne grono lekarskie lekko wzięło się za łby bo było kilka szkół i różnych badań (część badań sponsorowana przez producentów obuwia specjalistycznego)
Za tydzień idziemy do Majowego ortopedy kolejna wizyta kontrolna, żeby sprawdzić czy Maj dobrze chodzi i czy z bioderkami nadal ok. To nasze 3 spotkanie z ortopedą na profilaktycznej wizycie.

viola: chwila chwila!! moze zamiast panikowac i bac sie na wyrost skonsultuj sie z innymi lekarzami!!

bo mi cos sie wydaje ze to byla taka :lapanka" bo np nie maja pacjentow i teraz beda dzieciom choroby wmawiac zeby tylko mirc komu "recepty wypisywac"??

przepraszam ze tak brutalnie ale normalnie w szoku jestem, to lekarze (pediatrzy) nie widzieli problemu, a znaja twoje dzieci, a jakis tam lekarz niewiadomo skad wszystko nagle zauwazyl?? wierzyc mie sie nie chce :no: :baffled: :eek:

co do ortop. my wlasnie jutro idziemy, ale zapisalismy sie jak bartek jeszcze nie chodzil, wiec teraz to tylko taka jakby kontrola :tak:

A WY DO ORTOPEDY CHODZICIE PAŃSTWOWO CZY PRYWATNIE? BO JA BYŁAM TYLKO RAZ NA USG JAK JAGODA BYŁA JESZCZE MAŁA I NIE WIEM CZY MAM WYDAWAĆ KASĘ NA PRYWATNEGO ORTOPEDĘ, BO NAPEWNO SKIEROWANIA DO PAŃSTWOWEGO NIE DOSTANĘ:wściekła/y:

reklama
viola: chwila chwila!! moze zamiast panikowac i bac sie na wyrost skonsultuj sie z innymi lekarzami!!

bo mi cos sie wydaje ze to byla taka :lapanka" bo np nie maja pacjentow i teraz beda dzieciom choroby wmawiac zeby tylko mirc komu "recepty wypisywac"??

przepraszam ze tak brutalnie ale normalnie w szoku jestem, to lekarze (pediatrzy) nie widzieli problemu, a znaja twoje dzieci, a jakis tam lekarz niewiadomo skad wszystko nagle zauwazyl?? wierzyc mie sie nie chce :no: :baffled: :eek:

co do ortop. my wlasnie jutro idziemy, ale zapisalismy sie jak bartek jeszcze nie chodzil, wiec teraz to tylko taka jakby kontrola :tak:

poweim tak w pierwszej chwili faktycznie zadzialaly emocje to prawda
pomalu dochodze ze , logopeda tak czy inaczej pewnie i tak nas by czekał, a co do ortopedy ide dla swietego spokoju , bo jestem po kilku rozmowach z moim pediatra i tam gdzie pracuje to mowili zeby nie panikowac pojde do poradni zbadaja i bede wiedzila co i jak wiec czekam dzieki bardzo za slowa , niekiedy potrzebny jest chlodny prysznic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry